Netflix film: Secret obsession. Wauw, wat een stomme film!

Netflix secret obsession

Ik houd van psychologische thrillers en horror films waarin persoonlijke relaties centraal staan. Dus geen politieke thrillers, maar gewoon huis, tuin en keuken spanning en gedoe. Dus toen ik op Netflix de film Secret obsession zag staan leek me dat wel wat. Maar allemachtig, wat een tegenvaller. Na 15 minuten wilde ik eigenlijk al afhaken, maar dankzij mijn man heb ik toch anderhalf uur van mijn leven vergooid door deze film te kijken, en kan ik er toch deze review over schrijven!

Netflix Secret obsession: waar gaat het over?

De film Secret obsession begint met een doodsbange vrouw, Jennifer, die vlucht voor een enge belager. Dat vluchten wil alleen niet erg lukken, en het eindigt ermee dat ze wordt aangereden door een auto. Eigenlijk komt dat heel mooi uit, want zo belandt ze tenminste veilig in het ziekenhuis. Als ze wakker wordt blijkt ze echter geheugenverlies te hebben. Ze heeft geen idee wat er gebeurt is, en weet zelfs niet wie ze is. Gelukkig komt dan haar liefhebbende echtgenoot naar het ziekenhuis.

Spoiler alert, spoiler alert, spoiler alert!

Oké, nu komt er een spoiler. Lees niet verder als je de wending in Secret obsession niet wilt weten. De echtgenoot van Jennifer is helemaal haar echtgenoot niet! Sterker nog, hij is de engerd die haar achtervolgde. Dankzij haar geheugenverlies kan hij haar eenvoudig meenemen naar zijn afgelegen huis. Vervolgens ontdek je als kijker vrij snel dat Jennifers ‘echtgenoot’ niet zo fris is, want hij wurgt onder andere een potentiële getuige.

Overigens is hij heel liefhebbend naar Jennifer toe, ik kan niet anders zeggen. Als Jennifer niet zo wantrouwig was, en niet snel tevreden hadden ze volgens mij nog best lang en gelukkig kunnen leven. Maar Jennifer krijgt argwaan en probeert voortdurend te ontsnappen. Ik snapte eerlijk gezegd de irritatie van haar nep echtgenoot wel. Dan loop je zooo je best te doen, zijn ze nog niet blij!

Oh ja, en er is ook nog een politieagent met een trauma, die de boel niet vertrouwt. Die dombo gaat in zijn eentje naar het huis van de engerd, en wordt prompt door hem neergeslagen en in de diepvries gestopt. ‘Neem dan ook back-up mee,’ riep mijn man nog tegen de tv.

Trailer Netflix Secret obsession

Mijn conclusie over Secret obsession

Het probleem met Secret obsession is dat het slecht en amateuristisch is uitgewerkt. Hoewel de plot niet origineel is, hoeft dat niet per sé een probleem te zijn. Maar de karakters zijn enorm cliché, en eerlijk gezegd vond ik de psychopaat in de film veel leuker dan de echte echtgenoot, wat ook niet hielp.

N.B. Secret obsession wordt ten onrechte vergeleken met de mooie serie You.

Kijk liever Before I go to sleep

Een vergelijkbare plot is veel en veel beter verfilmd met Nicole Kidman en Colin Firth in de film Before I go to sleep. Ook daar heeft een vrouw geheugenverlies en moet ze mee met de man die zegt dat hij haar echtgenoot is. Maar die film is wel mooi en spannend.

Dus houd je van psychologische thrillers met geheugenverlies en echtgenoten, kijk dan Before I go to sleep en laat Secret obsession links liggen.

Van Before I go before to sleep is bovendien ook een boek!

Before i go to sleep boek

Praktische informatie over Secret obsession

Secret obsession kreeg terecht maar een 4,3 op IMDB. De film is te zien via Netflix Nederland. Before I go to sleep helaas niet, maar die kun je wel zien op dvd of blu ray.

before i go to sleep film

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Lees ook mijn post over je Netflix account delen.

Similar Posts

13 Comments

 1. Hahaha, als je tegen de tv moet roepen hoe het had gemoeten, is er ergens iets verkeerd gegaan. Tenzij ‘t een comedy was, dan hebben ze iets goeds gedaan;).

 2. Wij delen duidelijk geen voorkeur voor films. Heb deze onlangs ook gezien, en vond hem lang niet zo slecht als jij beschrijft. En dat had ik met Yesterday ook haha!
  Zoveel mensen zoveel zinnen.

 3. Ik voelde hem meteen al aankomen.
  Wat die andere film betreft; dol op Colin Firth maar ik trek die Nicole niet. Ik vind haar zo nep en heb zulke slechte geacteerde films van haar gezien .

  maar het goede nieuws is dan dat ik ook van (niet politieke) Thrillers hou.
  fijne dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.