Het mooiste Moederdag cadeau: ruimte om te zijn wie je bent

moederdag cadeau

Ik ben helemaal blij verrukt van de kaart die ik voor Moederdag kreeg met de tekst:

‘Ik hoop voor je dat het een normale dag is.’

Mijn kind begrijpt mij!

Ik ben namelijk dol op ‘gewoon’ en ‘normaal’.

Van feestelijkheden en anders-dan-anders dagen, raak ik van slag.

Het mooiste cadeau dat je kunt geven

Ik vind het het mooiste cadeau dat mensen elkaar kunnen geven.

De ruimte om jezelf te zijn.

Graag denk ik, dat ik hierin als moeder het goede voorbeeld heb gegeven, en dit nu zelf terug krijg!

Moederdag cadeautjes in 2013

Wehkamp liet een onderzoek uitvoeren naar moederdagcadeaus, en daaruit blijkt dat 20% haar eigen cadeautje kiest en dat 10% het zelfs zelf koopt.

Een Moederdag cadeautje is fijn

Hoewel een tekening van de kinderen natuurlijk leuk is, vind ik het toch ook fijn als ik een cadeautje krijg. Ik zou daar misschien boven moeten staan en me moeten verzetten tegen de commercie rondom Moederdag, maar ik houd gewoon erg van cadeautjes. Het hoeft niet duur te zijn, maar er mag best een beetje moeite voor gedaan zijn.

Hoewel ik mijn cadeautjes niet zelf koop, tip ik de kinderen en mijn man soms wel. Zo zag ik op marktplaats kopjes met daarin ‘Zomer’ en ‘Winter’ (lente en herfst heb ik al) en toen heb ik wel even flink gehint dat ik die erg leuk zou vinden voor Moederdag. En omdat ze op marktplaats stonden waren ze niet duur.

Mijn7 wensenlijstje voor Moederdag

 1. Kopjes met daarin ‘Zomer’ en ‘Winter’
 2. Cadeaukaart voor koffie bij de Hema van 5 euro. Dat kunnen de kinderen bijvoorbeeld samen geven
 3. Zo’n plankje waarop je schilderijtjes kunt zetten
 4. Dat de kinderen uit zichzelf alle jassen die op de grond slingeren opruimen
 5. Een kort abonnement op de Flow
 6. Niet hoeven koken
 7. Slaatje! In het plaatsje Groenlo maken ze heel lekker slaatje. Om kosten te besparen kun je ook alleen het slaatje kopen, zonder dat het mooi opgemaakt is, en voor Moederdag wil ik daar graag een bakje van! En dan doe ik er zelf ei, ham, augurk en zilveruitjes e.d. bij. Hmmm, lekker!

P.S. Heb je een cadeaukaart van bol.com? Klik dan op de link en ontdek mijn slimme life hack om hem nooit meer te vergeten!

Dit zeggen Huisvlijt bezoekers over een Moederdag cadeau

 • Ik ga het echt niet zelf een Moederdag cadeau kopen. Ik ben 3 jaar een alleenstaande moeder geweest. Dat was prima om dan iets voor mijzelf te kopen. Maar nu ik getrouwd ben, verwacht ik dat dit bij het huwelijkscontract in zit. Als ik niks krijg, dan niet. Maar ik vertik het om zelf de winkel in te lopen. (Josan)
 • Moederdag is een griezelig commercieel idee. En als ik dan perse iets moet willen, dan een beetje rust. Uitslapen, kusjes, brave kindjes die zelf de troep opruimen en heel lief samen gaan spelen. Los van het uitslapen gaat het prima! (Mammalien)
 • Wij doen niet meer aan moederdag of een moederdag cadeau. Toen de kinderen klein waren vond ik de zelfgemaakte Moederdag cadeautjes wel heel lief. Nu voelt het zo commerciëel en ik ben ook niet zo van cadeautjes. Nu al helemaal niet omdat ik het huis leger wil hebben voor de verkoop. Voor mijn verjaardag koop ik zelf vaak iets. Vind ik helemaal geen punt. Dit jaar wil ik graag het boek ‘Groeten uit Transitië’. We hebben nog een lading boekenbonnen liggen en daar betalen we het van. Wordt wel heel consuminderend zo ;-)  Groetjes, VeggieMo
 • Vroeger toen mijn dochter nog klein was vond ik een zelfgemaakt Moederdag cadeau altijd wel leuk, tegenwoordig geven wij weleens kadootjes ,maar altijd 2e hands dingen en het liefst op dagen dat er niets te vieren valt, dus gewoon zomaar omdat we iets leuks zagen op een rommelmarkt of in de kringloop, mijn dochter heeft de laatste tijd wel geluk, want zij verzamelt boeken over taal of grafisch ontwerpen en laat ik die heel vaak tegenkomen voor weinig geld , de duurste was 3 euro ,meestal kosten ze 1 euro of minder. (Johmar)
 • Ik ben geen moeder ;-) en ik regel altijd mijn eigen cadeautjes. (Marlien)
 • Ik heb niks met een Moederdag cadeau. De zelf gemaakte cadeautjes met de gedichtjes erbij vond ik altijd erg leuk. Hier op school doen ze vanaf groep 3 niks meer. We hebben een periode gehad dat de jongste nog wat maakte, mijn man kocht dan wat samen met de oudste zodat hij ook wat kon geven. Mocht niet meer kosten dan € 2,-. Dit jaar knutselen ze voor het eerst allebei niet meer. Ze vroegen wat ik wilde hebben. Ik heb gevraagd om een dikke knuffel en een dikke kus. Ik ga wel zelf met ze muffins bakken en versieren en die brengen we dan voor moederdag naar oma. Ingrid
 • Ik bemoei me er niet mee. Vorig jaar kreeg ik van mijn stiefdochter een zeepketting met hartjes er aan als Moederdag cadeau. Dezelfde die ze ook voor haar echte mama had gekocht, dat vond ik heel erg lief! (In en om de kas)
 • Ik krijg een Moederdag cadeau van de kinderen dat ze zelf maken of kopen, ik bemoei mij er niet meer mee. Ik heb dit altijd gedaan(enorme controlfreak) maar ik bedierf daar ook heel veel pret mee van de kinderen. Mijn man en ik hebben een hele duidelijke regel dat wij niets voor elkaar kopen op moeder/vader dag, omdat we niet elkaars ouders zijn.
  Toen ze heel klein waren hielp mijn man wel mee, en ik ook bij vaderdag, maar nu ze allemaal zo groot zijn doen we dat niet meer. (Mevrouw Williams)
 • Mijn vriend is met mijn dochter naar de juwelier geweest voor een Moederdag cadeau. Toen ik haar naar bed bracht zei ze: ik wil dat hartje zien. Ik dacht dat ze haar schoenen bedoelde, daar zat een hartje aan dus ik zei nee doen we morgen wel, je schoenen staan beneden. Nee riep ze ik bedoel het hart voor aan jouw armband dat ik samen met papa heb gekocht. :+ ik weet mijn cadeautje dus al. Hahaha. Daarnaast hebben beide meiden geknutseld op het kinderdagverblijf. Ach van mij hoeft het nooit zo, maar vindt het wel lief. Zeker de zelf gemaakte knutsels vind ik leuk.. (Samantha)

Krijg jij cadeautjes voor Moederdag? En hoe verloopt dat bij jullie? En wat zijn jouw moederdagwensen?

Leestip

Cadeau 25-jarig huwelijk

Similar Posts

18 Comments

 1. Heerlijk! Ik ben precies zo! Helaas komt mijn grote schoonfamilie zeer vaak bij elkaar, en voel ik mij verplicht er regelmatig bij te zijn. Na zulke samenkomsten, die overigens wel gezellig zijn want daar heeft het niets mee te maken, ben ik op!

  1. Oh, ik snap je helemaal Jasmijn! Lastig is dat soort dingen hè? Want je hebt dan toch het gevoel dat je je daar niet aan kan onttrekken… Soms mis ik de lockdowns een beetje…

 2. Geweldig dat je kinderen jou begrijpen,dat is het allerbelangrijkste,hoe ouder we worden hoe meer we ons zelf worden en mogen zijn,een gezegende dag.

 3. Mijn kind snapt dat ook. Zijn cadeau… De handdoek aanreiken toen ik tussen het koken door even mijn handen moest wassen en hij tussen kraan en handdoek in stond.
  Fijn hé… dat soort kinderen!

 4. Geweldige kaart! En ja, ‘de ruimte om jezelf te zijn’. Nooit zo gezien als jij het nu schrijft, maar dat is inderdaad een geweldig cadeau.

 5. Mooi dat je kids je aanvoelen. Heel waardevol. En zeker een mooi cadeau: de ruimte om jezelf te zijn!
  Daar mogen een hoop mensen een voorbeeld aan nemen.

 6. Kadootjes en dergelijke hoeven van mij ook niet.
  Maar de kinderen hadden gisteren echt wel iets leuks voor mij in petto!
  En het was met een tijdslot, we waren er met zijn drietjes, dus was echt supertof.
  En mijn kinderen kennen mij ook, en weten precies wat ik wel of niet leuk vind.
  Heerlijk een uurtje quality time met zijn drietjes :)
  Enorm gelachten.
  Maar, rust waardeer ik ook echt enorm.
  Dus begrijp je wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.