Reacties

Het Moederdag Dilemma: moet je als jonge moeder op bezoek? — 16 reacties

 1. Al die speciale dagen, ik vind dat zo onbelangrijk. Ja, ik kocht altijd iets voor mijn moeder en schoonmoeder, omdat dat nu eenmaal verwacht werd. Zelf denkt mijn zoon er in de meeste gevallen niet aan, en ik maak daar ook helemaal geen probleem van. Als je kinderen goed voor je zijn, dan heb je toch elke dag moederdag?

 2. Het mag zeker geen verplichting zijn en klopt als je zelf moederdag hebt dan gaat dat voor...op bezoek bij je schoon/moeder kan ook op andere dagen. Dat je eraan denkt is al heel wat

 3. Ik vind het niet meer dan logisch dat jonge moeders en vaders thuisblijven en dat de vader in het jonge gezin samen met de kinderen de moeder in het gezin verwennen.
  Ik herinner mij een fotoreportage van mijn baby kleinzoon die "samen" met zijn vader ontbijt op bed bracht en een vingerverftekening. Zo schattig, dat kereltje van een half jaar bij zijn vader op de arm. Het ontbijt zat voor de veiligheid in een tasje en de warme drank in een gesloten thermosfles.

 4. Ik hecht geen waarde aan een bedachte dag om moeders te eren. Mijn ex schoonouders eisten dat je kwam op die dag, wat er verder ook speelde in je leven. Mijn eigen moeder zei, leuk als je komt, maar als je niet komt ook goed. Zo sta ik er zelf ook in, mijn dochter vroeg of ik vandaag met haar wat boodschappen wilde doen en zei sorry mam, financieel zit een kadootje er niet in. Nou boeiend, samen lekker erop uit en samen eten is voor mij meer waard dan een gekocht kadootje omdat het nu eenmaal moederdag is. En morgen doen we allebei niks, zij in haar flatje en ik thuis . Heerlijk na zo'n drukke dag .

 5. Hier laten we de dagen fijn voor wat ze zijn. De commercie doet maar wat ze willen, wij doen er niet aan mee. Als ik zie hoe de prijs van bloemen omhoog schiet met moederdag hoeft het niet meer.

 6. Lastig dilemma. Wij vierden zelf vroeger thuis Moederdag op zaterdag. En naar de oma's gingen mijn ouders ook gewoon in de loop van de week. Dan wordt het al een stuk makkelijker en hoef je niet alles op één dag te proppen.

 7. De moeder van de dansles komt er zo wel een beetje bekaaid vanaf.
  Wie voorrang moet krijgen, daar heb ik ook geen sluitend antwoord op. Ik worstelde daar zelf ook mee. Besteedde eerlijk gezegd liever mijn moederdag in mijn eigen gezin. In de praktijk blijft het schipperen.
  Die vader van de poster vind ik maar een z*k. Nee, zijn vrouw is niet zijn moeder, maar wel de moeder van zijn kinderen! Jemig, als dat het niveau van waardering is.

  Een hartje voor jou vandaag.

 8. Mijn dochter is zelf geen moeder. Maar als ze andere plannen heeft op moederdag vind ik dat helemaal prima. Zou niet willen dat ze zich verplicht voelt om op bezoek te komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>