Mijn favoriete shampoo

shampoo voor vochtarm haar

Hoewel ik al bijna 25 jaar getrouwd ben met dezelfde man, ben ik als het gaat om shampoo's nogal promiscue.

Een leuk uiterlijk, een paar mooie beloftes en ik ga zo voor de bijl.

Woorden als 'antifrizz' en 'antipluis' zijn magische woorden voor mij als het om shampoo gaat.

Shampoo van de kapper

Ik heb zelfs wel eens kappers shampoo gekocht voor de schrikbarende prijs van 25,- bij de kapper, omdat mijn haar zo mooi was geworden nadat ze het daarmee hadden gewassen. Even ter vergelijking: normaliter geef ik zo'n 1,99 tot maximaal 2,49 uit aan een fles shampoo of conditioner. En vervolgens viel het resultaat me thuis nog tegen ook. Bovendien dacht ik elke keer dat ik die veel te dure shampoo pakte vol ongemak:

'Deze shampoo was veel te duur, deze shampoo was veel te duur.'

Daarnaast had ik het gevoel dat ik nu dus geen andere shampoo's meer kon kopen. Ik had immers die ontzettend dure shampoo thuis nog staan. Met lede ogen liet ik al die leuke shampooflessen bij de Action staan.

Er is 1 shampoo waar ik telkens naar terugkeer

Maar tussen al die verschillende merken shampoo's door begin ik een rode draad te zien. Er is 1 merk shampoo waarnaar ik telkens terugkeer. Met welke andere shampoo's ik het tussendoor ook allemaal aanleg, bij deze shampoo kom ik terug. En dat is de shampoo van Dove. En dan de shampoo met ondertitels als 'Intensive Repair' en 'Nourishing Oil Care'.

Even ter informatie: ik heb volgens de kapper zogenoemd 'vochtarm' haar. Dat wil in de praktijk zeggen dat mijn haar erg pluizig is. Op z'n best is mijn haar licht krullerig, maar op z' slechts is het een pluizenbol. Daardoor ben ik altijd op zoek naar die magische shampoo die mijn pluizige haar voorgoed omtovert in weelderige tressen. Om het pluizen tegen te gaan doe ik altijd flink wat argan olie in mijn pas gewassen haar.

Maar ik heb gemerkt dat de shampoo en conditioner van Dove in combinatie met de arganolie het mooiste resultaat geven. Na het wassen met die shampoo voelt mijn haar een stuk zachter aan, en pluist het minder.

Shampoo samenvattend

Ik heb vochtarm, licht krullerig haar dat snel pluizig wordt. De shampoo die mijn haar het mooist maakt is de shampoo van Dove. En dan de Intensive Repair versie of de Nourishing Oil Care. En die is ook nog eens helemaal niet duur. Ik koop Dove shampoo meestal bij de Wibra of bij de Action.

Mijn conclusie, gebaseerd op mijn eigen persoonlijke ervaring, is dus dat je niet veel geld hoeft uit te geven om een goede shampoo te vinden! De volgende keer kan de kapper het dus echt vergeten als ze proberen me een dure shampoo aan te smeren!

Praktische informatie over mijn favoriete shampoo en conditioner.

Bij de Kruidvat koop je Dove Intensive Repair shampoo voor 2,69. Maar Dove is vaak in de aanbieding, dus ik zou het niet gauw voor het volle pond kopen. Bij online drogisterij Drogisterijplus koop je de shampoo voor 2,50.

Maar bij de Action zijn de prijzen pas echt leuk! Kijk maar:

shampoo Screen Shot 2018 02 04 at 14.00.56

Ook bij de Prijsmepper en DM drogist zijn de prijzen laag.

Leestip

Shampoo bar ervaringen

Welke shampoo vind jij fijn? En wat geef je gemiddeld uit aan een shampoo?

Vergelijkbare berichten

63 reacties

 1. Ik heb dezelfde shampoo en conditioner onlangs bij de Action gekocht en ik ben er best tevreden over. Ik heb in het verleden ook wel eens (veel te dure) shampoo bij de kapper gekocht, en zoveel beter was die zeker niet. Ik had vooral spijt van het geld dat ik eraan kwijt was.
  Ik heb ook vrij pluizig haar. Arganolie gebruikte ik nog nooit, maar ik heb er al veel goede dingen over gehoord. Ik ga het ook eens proberen om mijn pluizige haar te temmen.

  1. Ik gebruik de argan huidolie van De Tuinen. Niet alle arganolie werkte goed bij mij, maar deze wel. Ik koop het altijd in de aanbieding: twee halen, een betalen want het is vrij duur vind ik.

 2. Leuke post, idd doe wat bij je past en voor jou fijn voelt!!
  Ik was mijn haar met natuurlijke producten, aleppo zeep of shampoo(zeep)van werfzeep. Spoel na met azijn of appelazijn, dit vermeng tevoren ik met warm water.
  Wil binnenkort van urtekram een passende shampoo proberen.

 3. Zo herkenbaar haha. Inmiddels ook al zoveel verschillende soorten shampoo gehad en inderdaad ook een paar keer gezwicht bij de kapper voor de dure shampoo's.Deze Dove heb ik nog niet eerder geprobeerd, ik gebruik nu al een tijdje Andrelon. Misschien ga ik deze nu ook wel eens proberen :)

 4. Ik heb shampooblokken, van Lush of gewoon marseillezeep. Omdat ik zo min ogelijk afval wil. Voorheen had ik gewoon een goedkope van een huismerk of Lidl.

 5. Altijd lastig om een goede shampoo en conditioner te vinden. Ik heb het afgelopen jaar de shampoobars van Lush gebruikt in combinatie met een leave in conditioner. Een hele fijne combi als je niet veel tijd hebt. De shampoo's van Dove vind ik zelf ook niet verkeerd.

 6. Hier hebben ook al genoeg shampoo’s de revue gepasseerd. Mijn favoriet is denk wel Ausie en Tony & Guy, maar beide zijn erg duur (tussen de 7,50 tot 10 euro bij de gemiddelde drogist). Deze koop ik dus alleen als ze in de aanbieding zijn.

 7. Ik ben ook echt een shampoo hopper. Heb nooit echt een vast merk vooral omdat de fijnere producten gewoon duurder zijn en we daar niet altijd geld voor hebben. Dus ik wissel meestal af tussen goedkope en duurdere merken. Wel gebruik ik altijd een conditioner bij mijn shampoo.

 8. Tegenwoordig ben ik van de meer natuurlijke shampoo's. Vooral in de wintermaanden want dan heb ik nog wel eens last van uitslag op mijn hoofdhuid door de droge lucht. Ik wil niet zeggen dat ik nooit een shampoo gebruik met chemicaliën want bij gebrek aan beter doe ik dit ook. Maar ik kan je wel vertellen dat als je veel last hebt van je hoofd, je bereid bent wat meer uit te geven.

 9. Heb sindskort een hele fijne shampoo van oliveway. Kost 14 euro maar is het echt waard. Spullen van de kapper doe ik niet meer aan haha op de een of andere manier werkt t daar altijd beter dan thuis.

 10. Ik heb van Dove nog nooit shampoo gebruikt. Door het bloggen gebruik ik verschillende producten. Nu gebruik ik nog steeds de vichy lijn en die is erg fijn voor mijn dunne en fijne haar

 11. Ik wist niet dat er zoiets was als vochtarm haar maar als ik je omschrijving zo lees denk ik dat ik dat ook heb! Echt heel pluizig, vaak krullend.. Blij dat de prijs wel meevalt want 25 euro is toch wel echt veel voor shampoo. Dove vind ik algemeen wel een heel goed merk, ik gebruik altijd hun douchegels, maar qua shampoo gebruikte ik tot nu toe iets anders. Ga het zeker wel proberen, eens kijken of dit mijn haar wat minder pluizig maakt!

 12. Dove vind ik erg goed maar dan wel als douchegel. Qua shampoo heb ik het nog niet geprobeerd.
  Mijn vrouw brengt meestal ook iets van de kapper mee, kan niet op de naam komen maar ik vind dat je haar altijd superzacht ervan wordt.

 13. Ik betaal helaas wel de volle pond voor mij shampoo (22,95) en conditioner/mask (€23,95) maar dat moet ook wel met die kleur rood die ik heb. Gelukkig was jk maar 1/2x per week mijn haar dus doe ik ontzettend lang met de producten. Ook omdat je er een stuk minder van hoeft te gebruiken dan goedkopere producten. Daarnaast is het gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten, bevat geen sls, parabenen en dat soort meuk. Voor deze kleur kocht ik ook wel duurdere shampoo’s. Deze van dove ook wel eens geprobeerd maar krijg mega snel vet haar ervan.

 14. Ik ben wel heel benieuwd hoe lang mijn haar het dan vol houdt om niet vet te worden. Ik heb dat altijd met goedkopere shampoos... maar ik ga het zeker eens proberen voor dat geld!

 15. Wisselen van shampoo geeft mij de beste resulaten! Nu eens dit, dan eens dat. De laatste tijd veel succes met honingshampoo van Garnier en andrelon 1 minuut masker tegen het pluizen (overgangskwaal gecombineerd met haarverfkwaal)

 16. Ik gebruik momenteel shampoo & conditioner met kokos van Kruidvat en ben er aangenaam verrast van. Voordien gebruikte ik ook duurdere merken zoals L'Oréal Professionel en Biolage, maar dat is heel duur in aankoop (kappersprijzen dus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.