Merkgevoelig?

merkgevoelig

Als het om merken gaat, dan beschouw ik me als iemand die daar vrij ongevoelig voor is.

Tenminste, dat dacht ik van mezelf.

Maar deze week ontdekte ik dat er wel degelijk een aantal merken zijn waarvoor ik gevoelig ben… Ik had namelijk een nieuw notitieboek nodig. Bij de Hema hebben ze heel veel superleuke notitieboeken. En toch wilde ik mijn notitieboek daar niet kopen. Zelfs niet de notitieboeken bloemetjes er op.

Hier onder een overzicht van merken waarvoor ik gevoelig ben.

Moleskine notitieboekje

Want als het om notitieboeken gaat wil ik eigenlijk alleen maar een Moleskine notitieboek.

Ik heb daar associaties bij van Hemingway, die als schrijver aantekeningen maakte in zijn Moleskine. Geen idee of de beste man dat ook echt deed, maar ik koester de illusie.

Als ik een Moleskine notitieboek heb, dan waan ik me een beetje Heminingway ; )

Mijn agenda is ook van het merk Moleskine, en ik ben er erg blij mee. Maar ik heb blijkbaar zoveel neer te krabbelen in het dagelijks leven, dat ik plek te kort kom in mijn Moleskine agenda. Vandaar de aanschaf van een Moleskine notitieboek.

Venz hagelslag

Dit geef ik liever niet toe: maar als het om hagelslag gaat moet het bij eigenlijk echt wel Venz hagelslag zijn. Ik weet niet waarom. In mijn beleving is het de enige die echt lekker is. Alle andere bevallen me niet.

Laura Ashley

Ik ben dol op jersey rokken. Maar zet er Laura Ashley in, en ik ben instant overtuigd van superieure kwaliteit, goede pasvorm en dat het een leuke rok is. Terwijl een willekeurige andere jersey bloemetjesrok wellicht net zo goed is. Maar het vóélt anders.

Frizz Ease shampoo

Dan heb je nog het merk Frizz Ease voor shampoos en crèmespoeling. Mijn haar is vochtarm, en daarom ben ik altijd op zoek naar het ultieme product dat mijn weerbarstige haren in zachte tressen verandert. Soms val ik wel eens voor een dure kappers shampoo. En hoewel ik weet dat het een trucje is, boezemt alleen al de merknaam Frizz Ease mij vertrouwen in. Meer dan bijvoorbeeld een shampoo van het merk Guhl.

Merken waarvoor ik niet gevoelig ben

Gelukkig zijn er ook merken waar ik niet koud of warm van wordt. Zoals automerken. Die zeggen me hoegenaamd niets. Of dure couturemerken als Chanel. Ook daar heb ik gelukkig geen ‘last’ van.

Lees ook mijn post over blauwe Nivea als dagcreme.

Of je nou merkgevoelig bent of niet, bij de DM drogist ben je al gauw voordeliger uit! Of kijk eens bij Prijsmepper.

Lees ook: Brandwashed!

Voor welke merken ben jij gevoelig?

Similar Posts

34 Comments

 1. Ik ben ook niet heel erg merkgevoelig. Ik koop mijn kleding waar ik zin heb, natuurlijk wel favoriete winkels.

  Qua boter willen we bijvoorbeeld altijd BleuBand, en Croma om te braden. Ja, merkgevoelig dus ;)
  Zo wil vriendlief alleen maar de hagelslag van Lidl.
  Nooit zo over nagedacht dat jij bij bepaalde producten toch wel gevoelig bent.

 2. Ik ben ook niet merk gevoelig. En al helemaal niet als het puur om het merk gaat. Zoals dus een chanel ofzo. Zonde van het geld en er zijn mooiere tassen.

  Ooit had ik een bril op sterkte uitgezocht van een duur merk (bleek). Gelukkig zag je het alleen aan de binnenkant. Ik vind dat zo verschrikkelijk om met logo’s te lopen.

  Iedereen heeft wel voorkeuren, maar dat maakt je nog niet echt meekgevoelig als het om een paar dingen gaan.

  Ik zweer bij Dr Martens schoenen en ik ben gek op de Desigual harem broeken. Niet omdat ze van Desigual zijn, maar omdat ze een stijl hebben die ik geweldig vind. De overige Desigual kleding vind ik weer te druk. En Docs zijn gewoon stoer en retegoed qua kwaliteit. Daar doe je heel lang mee.

  En verder ben ik een Canon persoon ipv Nikon. Maar dat is niet raar. Wat fotografie bereft is het of Canon of Nikon.

  1. Doc Marten zijn inderdaad vrij onverwoestbaar. Hoewel mijn middelste zoon het presteerde om er aan de bovenkant een gat in te krijgen! Echt heel raar.

   De Desigual harem broeken ga ik eens googelen.

 3. Ik ben vooral reclame-gevoelig. Is iets in de aanbieding, dan zal ik het sneller kopen, ongeacht het merk. Heb ik voorkeuren? Ik heb een zwak voor Esprit, voor Apple en Sissy-Boy. Volgens mij valt het verder wel mee, geloof ik.

 4. Zo bekeken, ben ik van de Andrelon shampoo en cremespoeling. Maar qua kleding heb ik geen merken. Laura Ashley klinkt trouwens wel heel mij, aangezien ik van bloemetjes en lieve stijlen ben. Ik heb nooit kleding ervan gezien?

  1. Volgens mij zijn bijna alle Laura Ashley winkels failliet gegaan in Nederland : (
   Ik ging altijd in Arnhem en soms in Utrecht. En toen ik dat te duur vond, kocht ik via eBay. En dat doe ik nu nog steeds.

 5. Merkgevoelig of smaak/kwaliteit gevoelig? Ik ben naar mijn idee niet merkgevoelig al koop ik best wel dingen steeds van hetzelfde merk. Zo ga ik tegenwoordig altijd naar een schoenenwinkel met een bepaald merk omdat deze schoenen heeft die ik leuk vind en die mij goed passen. Maar als ik daar niets kan vinden dan ga ik rustig naar een andere schoenenwinkel. Ik koop niet een paar schoenen daar die ik niet leuk vind of koop niet een paar schoenen ergens anders niet omdat dat niet mijn merk is. Ik koop smaak/kwaliteit gevoelig en als het artikel/merk/winkel verandert stap ik rustig over naar iets anders.

  Wat scheelt is dat ik de reclame zoveel mogelijk mijdt (geen televisie en ad block op laptop). Dan heb ik dus geen idee of ik hip ben of niet. Zo kocht ik laatst iets dat ik erg leuk vond, krijg ik als reactie van de puber buurmeisje dat dat iets was voor jonge mensen (lees: ik was te oud ervoor) ;-)

 6. O ja, ik ben heel erg merkgevoelig: apple en crumpler (ik heb nu weer een hele mooie nieuwe tas van dit merk) zijn mijn favorieten. Maar ook Esprit en inderdaad ook moleskine. Hoewel ik wel eens een notitieboek van AH kocht dat eigenlijk ook heel goed was en veel goedkoper. Ik zou ook niet snel andere sportkleding kopen dan van adidas. In de supermarkt durf ik nog weleens te experimenteren met huismerken. Soms doe ik dan ontdekkingen, maar vaak is het A-merk toch lekkerder. Inderdaad moet je voor hagelslag echt Venz hebben!

  1. Ah bij sportkleding ben ik dan weer merk ongevoelig merk ik nu. Want die koop ik vaak bij de Lidl en Action : )

   Leuk dat jij ook fan bent van Venz hagelslag.

 7. Ik ben ook fan van mijn Moleskine agenda en de notitieboekjes komen er zeker ook.
  Mijn favoriete kledingmerk is Gudrun Sjoden.

 8. Ik ben deels merkgevoelig. Veel Adidas en Converse. Het zit altijd goed. Qua eten koop ik deels merk en deels eigen merk. Bijvoorbeeld boter is van Wajang of Brio. Hagelslag hoeft niet perse van Venz te zijn.

 9. Merk gevoelig ben ik niet. Wel merk gebonden/ afhankelijk. Door de allergieën in het gezin zijn wij gebonden aan bepaalde producten en merken.

  Maar nu ik er over na denk, koop ik kleding voor de kinderen en manlief altijd bij de c en à. Die hebben een bio cotton lijn die wij fijn vinden.

  Apple heeft mijn voorkeur over Android systemen.

  Wij gebruiken het vaste merk verf in huis.

  Een soort wasmiddel ( ivm allergie dat dan weer wel)

  Toch best wel merk gevoelig dus.

 10. Coca cola, Levi, nutella, de Ruijter Calvé pindakaas. En nog veel meer. En ik ben eigenlijk niet van de merken dacht ik. Qua kleding maakt het mij ook niet veel uit, als het maar leuk is en goed zit. Ik heb truitjes van Supertrash en catwalkjunkie, slechte kwaliteit de gaten vliegen er in.

 11. Het is al in een andere reactie aangegeven, is het merkgevoeligheid of kiezen voor de kwaliteit. Zelf houd ik van first choice cola, maar dat had ook real cola of coca cola kunnen zijn. Het gaat om de smaak. Bij de jumbo vind ik een aantal huismerk producten lekkerder of fijner dan het merkartikel.
  Qua kleding heb ik van alles in mijn kast, van zeeman tot b to b. Het is net wat lekker zit, wat de knip toe staat. Waar ik wel echt een aanhanger van ben is Apple en Nikon. Beide merken zijn, je hebt er iets mee of niet.

 12. Wij waren jarenlang erg merkgevoelig, maar niet om een doorsnee reden. Mijn dochter heeft coeliakie en je moet dus precies weten wat er in je eten zit, er mogen absoluut geen gluten in zitten. Daarvoor is een handig overzicht op livaad.nl. En daar worden vooral merknamen genoemd. Hoewel, Lidl hagelslag is glutenvrij de Venz niet(veel producten van Aldi en Lidl zijn glutenvrij, weinig onnodige toevoegingen)
  Maar goed ik zocht dus altijd op merknamen in de winkels. Heel erg tegen mijn gevoel in want ik ben verder absoluut niet van de merken. Behalve mijn parfum, al jaren hetzelfde.

  Groet,Greet

 13. Wauw hier heb ik nooit zo over nagedacht, en ik had ook nooit zo in de gaten dat ik toch wel merk gevoelig ben. Bv unox worst dit is zo erg dat ik eens bijna een worst van een ander merk heb weg gegooid omdat ik dacht dat ie over de datum was. Mijn man had een keer de boodschappen gedaan en gekookt en hij zei snel nee de worst is prima alleen van een ander merk.Of rituals ik kan daar zo gelukkig van worden, venz hagelslag inderdaad,en heel soms mag ik iets van hoffz uit zoeken van me zelf. Toch met keding maakt het me niets uit ik denk dat ik daar door altijd dacht dat merken me weinig deden.

 14. Grappig, maar Frizz Ease is van het zelfde bedrijf als Guhl. (Net als goldwell overigens) (KAO in Amerika, een soort Unilever)

  Merk gevoelig, ja soms, maar vooral omdat een bepaalde stijl me aanspreekt. Ik.ea, ART-fashion. Dan kijk je wel naar andere dingen maar toch kom ik daar steeds weer bij terug.

  Gebruikszaken als shampoo, voeding etc koop ik gewoon wat goedkoop is en voorhanden. Fruit is fruit en groente is groente.

 15. Ik ben in zoverre merkgevoelig dat ik bepaalde merken beter van kwaliteit en/of prijs vind dan andere en er daarom voor kies. Maar merkgevoelig omdat bepaalde merken me een status zouden verlenen? Nee, dat dan weer niet. Ik heb er juist een hekel aan om met zichtbare logo’s van dure merken te lopen. Ik fungeer niet graag als gratis reclamezuil! ;-)

 16. Ik ben kwaliteit-gevoelig. Als een merk wat ik koop daar op een gegeven moment niet meer aan voldoet, dan zoek ik wat anders. Zo ook met Venz. Altijd Venz gegeten, tot het me echt te suikerig werd. Nu ben ik dus overgestapt op De Ruiter Extra Puur als ik wat chocolade op brood wil. Nu smaakt Venz nog best wel eens op een broodje hoor, maar het is me gewoon te zoet. Ik draag het merk wel een warm hart toe, omdat ik het heel lang erg lekker heb gevonden.
  Eigenlijk let ik dus meer op het product dan het merk. Gek genoeg zijn er wel merken waar ik me verre van hou omdat ik me er niet mee wil associeren. Omgekeerde merkgevoeligheid dus.

 17. Ik denk bij de term merkgevoelig eerder aan persé een broek van merk X willen omdat je dat status verleent.
  Een voorkeur hebben voor een bepaald soort pindakaas heeft daar niks mee te maken, dat komt gewoon voort uit wat je het lekkerst vindt.
  En voorkeuren heeft iedereen natuurlijk!

 18. Ik noem mezelf ook niet merkgevoelig en toch zijn er dingen waar ik blij van wordt zoals rituals, gewoon omdat het heerlijk spul is of name it broeken voor de meiden. Maar inderdaad, geen duren geurtjes of designer merken… daar denk ik echt wel ongevoelig voor te zijn.

 19. Merken interesseren me geen reet :D Ik koop onze kledij gewoon lekker waar ik wil, als we het maar graag zien en als het maar goed zit ;)
  Het enige merk waar ik nu wel gevoelig aan ben is Chanel :D Niet zozeer voor het merk (we weten allemaal dat dat voor ‘de gewone werkmens’ zo goed als onbetaalbaar is), maar meer voor de geschiedenis die erachter zit. Ik heb wel bewondering voor wat Gabrielle Chanel allemaal heeft bereikt in haar leven en dat voor het tijdperk waarin ze leefde… Daar neem ik mijn petje voor af ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.