Reacties

Inbouwkoelkast versus een losse koelkast in de keuken — 79 reacties

 1. Wij hebben een ingebouwde. Dat had vooral ook met de beschikbare plaats in de keuken te maken en hoe we de ruimte het meest nuttig kunnen gebruiken.

  Ik vind die Smegs ook super leuk en ze zouden wel bij mijn interieur passen ook. Maar ik ben best tevreden met mijn inbouwtoestel!

 2. Bij de Smeg koelkast die wij hebben kun je aan de voorkant jammer genoeg geen magneetjes plaatsen. De deur is kunststof. Vind ik jammer!

 3. Apart dat een inbouwkoelkast langer mee gaat dan een losse.... is daar een verklaring voor? En waar zou ik deze informatie kunnen vinden? Ben nl net bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken...

 4. Wij hebben en losse koelkast, zo een Amerikaans groot ding, wat een onzin vond ik dit, mar at blij ben ik er nu mee. Hele soeppannen kunnen r in en nooit meer proppen.

 5. In het vorige huis een koelkast gehad van Smeg... Wat een drama dat ding, net als de vaatwasser van het genoemde merk. Nu een ingebouwde in de keuken, en een vrijstaande van Siemens in de schuur voor voorraad etc.... Nadeel van de ingebouwde: minder koelruimte, dus altijd een slag groter kopen als je voor een ingebouwde gaat!

  • Niet alleen slecht, maar ook prijs/kwaliteitsverhouding is gewoon te duur, zeg maar een gevalletje gebakken lucht. Je mag meer verwachten bij een dergelijke prijs.

   Tot slot:
   een heleboel mensen kopen, maar kijken nooit naar de servicedienst! Dit is zeker iets om op te letten. Ook die was bij Smeg slecht,maar werd uitbesteed aan een extern bedrijf..

 6. Als je een mooie kast op maat laat maken, past elke losstaande koelkast die je wilt erin. tenzij je natuurlijk gaat voor een amerikaanse koelkast met ijsblokjes. Die vind ik ook wel wat hebben!

 7. Die roze is geweldig!! Maar inderdaad,, als je de kleur zat bent, dan zit je ermee.... Wij hebben ook een losse nu, en ben er wel blij mee! Maar was ook omdat er in de keuken verder niet echt plek voor was. Denk dat we bij een nieuwe keuken (droom droom) ook een losse houden

 8. Wij hebben een losstaande vrij grote frigo en indien deze stuk zou zijn, zou ik weer kiezen voor een losstaand model. We hebben in onze moderne keuken wel de kastruimte en stopcontact voorzien voor 't geval we van gedacht zouden veranderen bij vernieuwing. Nadeel van ingebouwd is volgens mij vooral dat de binnenruimte vrij klein is en dat een ingebouwde een pak duurder is of een losstaande.Ingebouwde blijft staan bij een eventuele verhuis, losstaande kun je meenemen. Wil je in de keuken en kleiner of groter model koelkast, dan kan de nog werkende koelkast gewoon verplaatst worden naar garage, berging, overloop....waar je maar plaats hebt ervoor om voorraad in te steken.
  Wij hebben een frigo in inoxlook uitvoering en hangen er geen magneetjes op. Onze vorige koelkast was een gewone witte en die hing vol met tekeningen van de kleinkinderen maar die zat ook vol met krassen omdat de kindjes soms met de magneetjes over de koelkast schoven. Sinds we de huidige frigo kochten, mogen er geen magneetjes meer ophangen om krassen te voorkomen want op inoxlook zie je die heel goed. (onderkant is al geschonden door met loopfietsjes tegen te rijden). We hebben nu wel 2 grote magneetborden in de keuken gehangen waarop de kleinkinderen hun kunstwerken kunnen tentoongesteld worden.....

 9. Wij hebben nu een losstaande. In de keuken is geen plek om er een in te bouwen. Groot voordeel van deze losstaande vind ik de door jou al genoemde grotere ruimte. Ik kan zoveel kwijt in deze koelkast. Soms vergeet ik dat ik de spullen verder naar achteren kan zetten. Ik heb bijna twintig jaar een inbouwkoelkast gehad. Dat was een z.a.nussi. Niet echt een heel goed bekend staand A-merk, maar ik ben tot nu toe heel tevreden over hun producten. De oven was na twintig jaar nog prima, net als het fornuis en de afzuigkap. De koelkast is een jaar of vijftien mee gegaan.
  Ik heb er nu een van Bosch. Ik ben blij met de ruimte, maar verder vind ik hem tegenvallen qua kwaliteit. Het materiaal is gewoon niet zoals je van een duurdere koelkast mag verwachten. Heel snel slijtageplekken, terwijl ik voorzichtig ben. De koelkast en de vriezer vallen niet altijd goed dicht. Moet je echt om denken. De koelkast geeft een alarm, de vriezer niet. Dan staat ie dus zomaar een paar uur open als je niet goed oplet. Dat is niet goed voor de spullen en je krijgt meer ijsaanslag. Dus ontdooien en dat is echt een rotklus, die ik vaak te lang uitstel. Deze koelkast heeft nl een rooster los bovenin. Daar gaat aan alle kanten en dus ook boven ijs zitten. Je kunt er niet bij om het ijs eraf te krijgen. De glasplaten gaan er moeizaam uit en de greepjes zijn daardoor al deels afgebroken. Ik zet nl een pan warm water in het vries gedeelte om het ontdooien te versnellen. Dan moet je uitkijken dat het glas niet barst. Zonder zo'n pan heet water zou het wel dan een dag duren voordat de boel ontdooid is. En een lege vriezer heb ik nooit. Ik had altijd koelkasten die helemaal afgedekt waren en in een halfuur is de boel dan netjes ontdooid, schoongemaakt, droog en kan ie weer aan.
  Onze nieuwe vaatwasser (bijna een jaar) is ook van Bosch. Hij maakt best goed schoon, is heel stil, verbruikt ook niet gek veel, maar helaas ook hier weer niet echt het meest duurzame materiaal en weer snel slijtage.

 10. Wat een leukerds! Ik ben alleen bang dat mijn man niet zo blij zal zijn met een roze koelkast, haha!????
  Wij hebben een inbouw koelkast, wat inderdaad mooi strak oogt, maar het mist wat versiering.
  Wij willen in de toekomst de keuken opknappen, (ik heb de mazzel met een handig man. ???? ) en dan komt er een losse koelkast, maar mét ombouw. De voorkant blijft dan zeg maar gewoon vrij, maar het omhulsel zorgt er weer voor dat het wel een geheel wordt. Het idee is er al, nu de keuken nog, haha!

 11. Wij hebben op dit moment een ingebouwde koelkast. Wij huren een appartement dus keuze heb je niet. Maar wij zijn van plan om dit jaar onze huizenjacht te starten en dan begin ik te twijfelen tussen de 2 mogelijkheden. Handige tips voor later dus! :)

 12. de meeste hebben een losstaande koelkast denk ik. ik vind die smeg koelkasten echt geweldig. ingebouwd is denk ik wel functioneler ivm ruimte. wij hebben hier een losse van liebherr

 13. We wonen in een huurhuis, dus sowieso geen inbouwkoelkast. Vind het soms wel heel mooi, al kan ik me voorstellen dat je de magnetische deur mist. Hier hangen er ook belangrijke papieren op en tekeningen van de kinderen. Aan de andere kant wel mooi en zo'n verwisselbaar frontje vind ik ook tof.

 14. Nou dat vind ik nog best een pittig bedrag voor een frontje. Ik ben meer van inbouwkoelkasten. Ik heb al genoeg troep in de keuken zonder dat ik ook nog iets aan de koelkast ga hangen!

 15. Wij hebben ook een losstaande maar hebben ook een flinke keuken. Kan me voorstellen als je een kleinere keuken hebt dat een inbouw ook praktischer is. En die roze....helemaal mijn ding al komt die er hier denk ik helaas niet in haha

 16. Ik snap dat een losstaande koelkast fijn is vanwege zijn magnetische deur waarop je van alles kwijt kunt. Toch geef ik de voorkeur aan een inbouwkoelkast omdat die dan opgaat in het geheel.

 17. Wij hebben ook een losstaande koelkast en hier hangen ook afspraken, kindertekeningen en leuke magneetjes op. Het kan misschien rommelig ogen voor sommige, maar wij vinden het gezellig en een huiselijke sfeer versterken :)

 18. Ik heb een inbouw toestel bij mijn appartement gekocht en vind het ook wel fijn dat 'ie lekker verborgen zit en minder plaats inneemt. Mijn zus heeft de mintgroene Smeg, daar ben ik ook wel verliefd op!

 19. Niet alleen slecht, maar ook prijs/kwaliteitsverhouding is gewoon te duur, zeg maar een gevalletje gebakken lucht. Je mag meer verwachten bij een dergelijke prijs.

  Tot slot:
  een heleboel mensen kopen, maar kijken nooit naar de servicedienst! Dit is zeker iets om op te letten. Ook die was bij Smeg slecht,maar werd uitbesteed aan een extern bedrijf..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder