Reacties

Kunstgras: voor een onderhoudsvriendelijke tuin — 20 reacties

 1. hm ik zou nooit kunstgras overwegen, sorry dan liever geen gras :-)
  Als ik buiten zit wil ik oer-achtig kunnen aarden en niet nog meer van dat kunststof om me heen hebben, zoiets....

 2. Nooit van ze leven! En wat klaver kan echt geen kwaad. Onze tuin hoeft dan ook niet op de voorpagina van 1 of ander magazine. Dat de kinderen kunnen genieten is meer dan genoeg voor ons.

 3. Nee, ik denk het niet. Wij hebben trouwens ook geen echt gras, maar een nadeel van kunstgras is (voor zover ik weeet) dat als kinderen erop vallen dat gemene schaafwonden kan opleveren. Dus nee, liever niet :)

  • Dat is wel sneu voor een kind inderdaad. Denk je lekker zacht te vallen in het malse gras, krijg je schaafwonden. Ik heb hier zelf geen ervaring mee.

 4. Doe er dan ook maar een plastic merel, worm en namaakvlinder bij. Nee als je blieft niet die kant op. Een tuin moet vooral een tuin zijn. Kijk eens bij vroege vogels, tuinreservaten voor leuke ideeen voor een natuurvriendelijke tuin die ook nog eens weinig kost, weinig werk is en heel veel plezier oplevert, en bessen, en vlierbloesem en daslook, en noten , kruiden etc.
  Denk ook nog eens aan de waterproblemen die een wijk krijgt als er nergens meer echte aarde is.

 5. Ik ben een twijfelaar, eigenlijk is onze tuin te groot en heb ik te weinig tijd om het te onder houden. Man lief weet het verschil niet tussen plantjes en onkruid, dus daar heb ik niets aan. Ik zit nu te denken aan een strook kunst gras een lange rechte vijver (zonder vis) en dan weer een stuk kunst gras , verder wat potten met vrolijke plantjes en klaar.Terwijl ik het zo typ denk ik al bij mezelf erg gemakkelijk maar oei wat saai , en waar gaan de vogels dan hun wormen vinden.
  Kort om ik twijfel enorm.

  • Het is denk ik een kwestie van evenwicht vinden tussen een mooie tuin en de tijd die je er aan kunt besteden. Zeker als je het in je eentje moet doen, kan ik me voorstellen dat gemak wel belangrijk is Adrienne.

 6. HIer ook een twijfelaar. Liefst echt gras, maar inderdaad... dat onderhoud.. Maar met twee kids is het wel heerlijk spelen. Benieuwd waar je mooi kunstgras voor een redelijke prijs kunt kopen!

 7. Wij hebben kunstgras in onze postzegeltuin. Wij hebben hiervoor gekozen omdat de kinderen bij gewoon gras niet aan spelen toe kwamen, het was zo vochtig. Na twee jaar aanmodderen met allerlei gedoe, hebben we besloten voor het gemak te gaan. Om toch het hele jaar door speelplezier te hebben vonden wij dit een betere oplossing dan stenen. Wij hebben overigens vrij grote borders gemaakt om de beestjes en de plantjes wel hun ruimte te geven. We hebben relatief duur kunstgras (wat natuurlijker lijkt en fijner aanvoelde) en de kinderen hebben nog geen schaafwonden opgelopen. Ik vond dat er wel een groot kwaliteitsverschil was tussen de verschillende 'grassen'.

  • Leuk om een positieve ervaring te lezen Creabijtje! Ik kan me jullie redenering helemaal voorstellen. En ik zou ook liever kunstgras hebben dan stenen. Super voor jullie kinderen dat ze nu lekker buiten kunnen spelen.

  • Ik denk dat het afhangt van je tuin. Als je bijvoorbeeld een klein plaatsje hebt achter het huis met tegels, dan lijkt kunstgras me wel een fleurig en natuurlijker ogend alternatief.

 8. Heel even dacht ik, dat is handig en onderhoudsarm. Nee grapje. Vreselijk, neem dan geen tuin of leg tegels. Het kunstgras is vast iok niet goed als watervasthouder, waardoor er alleen maar meer plassen ontstaan bij hevige regenval. Nee niets voor mij zo'n kunststof mat. Natuur moet echt zijn!

  • Dat is een goede vraag vind ik. Hoe reageert kunstgras op water. Ik neem aan dat als de kwaliteit goed is, de regen er mooi doorheen sijpelt. Anders zouden voetbalvelden met kunstgras toch ook regelmatig niet bruikbaar zijn. En ik hoor van mijn buurvrouw die voetballende zoontjes heeft dat kunstgras juist altijd prima is. Terwijl op natuurgras wedstrijden regelmatig worden afgelast omdat het gras er anders aan gaat.

 9. Een kennis van mij heeft het ook zij is er helemaal enthousiast over. Tot voor kort had ik alleen een betonnen dakterras. Inmiddels heb ik een tuin. Nu ik deze heb, vind ik het niet erg dat het onderhoud kost. Ik wilde juist een tuin dus dan moet ik nu ook niet zeuren. Ik ben van de plantjesafdeling en mijn man mag grasmaaien. Een eerlijke verdeling lijkt me zo.

  • Leuk om te horen dat je kennis ook enthousiast is. Het heeft denk ik ook echt wel voordelen. Jullie taakverdeling klinkt goed. Wij hebben hier thuis dezelfde.

 10. Ik wil heel graag kunstgras bij de trampoline en schommels, want het is zo lastig maaien en onder de schommel is het altijd een modderpaadje. Bij een vriendin hebben ze het ook, en het is ideaal en staat heel fris.
  Kunstgras is open( zitten gaatjes in) en er moet een laag wit zand onder. Die afwatering zit echt wel goed ( als je het tenminste goed aanlegt.) Naar men zegt veel beter dan al die betegelde tuinen. Maar we moeten even sparen, want het is niet echt goedkoop!
  ( en natuurlijk vind ik echt gras mooier, al moet dat dan ook wel goed onderhouden zijn)!

  • Dat is inderdaad erg lastig maaien Truus. Wij hadden hetzelfde probleem rondom de trampoline. Kunstgras is dan een goed alternatief.

   Goed om te horen dat de afwatering beter is dan bij tegels.

 11. Ik moet zeggen dat ik zelf een nogal achterhaald idee van kunstgras heb, maar zo te lezen moet ik toch mijn mening daarover maar eens bijstellen. Net als jij hiervoor woon ik nog gewoon in de stad, en heb ik in mijn tuintje vooral vloertegels gelegd. Dit is lekker onderhoudsvrij, maar in de toekomst wil ik zeker wel gras! Misschien toch maar eens kunstgras proberen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder