Action kunstgras + 8 soorten kunstgras

kunstgras

Ken jij Action kunstgras?

Het is een laagdrempelige manier om kunstgras te proberen.

Kunstgras is vaak sterker dan echt gras

Eén van mijn maandagochtend koffievriendinnen heeft voetballende zoons. En van haar weet ik dat kunstgras weerbestendiger is dan écht gras!

Soms worden voetbalwedstrijden op echt gras namelijk afgelast omdat het simpelweg te kapot is gelopen. Of omdat het zo doorweekt is door de regenval dat een stel voetballertjes het gras ongewild zouden beschadigen. Andere keren is het gras zo ernstig uitgedroogd dat het zo hard is dat de voetballers heftige blessures zouden kunnen oplopen. Nee dan kunstgras in de tuin en op het voetbalveld! Dat is altijd goed.

Daar ben ik een beetje verbaasd over, want tsja, kunstgras is immers nep? Maar eigenlijk ben ik een beetje hypocriet als het om kunstgras gaat. Want ik heb immers ook kunstbloemen in huis? En daar heb ik helemaal geen moeite mee. Ik vind het ideaal dat ze er altijd fleurig bij staan, en dat ze geen enkele aandacht of zorg van mij verlangen. Het zijn bloemen naar mijn hart. En feitelijk heeft kunstgras dezelfde voordelen.

Kunstgras niet van echt gras te onderscheiden: doe de test!

Tegenwoordig heb je kunstgras dat niet van echt gras te onderscheiden is. Het Action kunstgras vind ik er bijvoorbeeld best heel ‘echt’ uitzien! Maar laten we het eens even testen!

kunstgras
Gras no. 1
echt gras
Gras no. 2

Op welk plaatje is echt gras te zien, en op welk plaatje zie je kunstgras? *

8 Soorten kunstgras

Er zijn verschillende soorten kunstgras te koop.

 1. Decoratief kunstgras: Dit type kunstgras wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals het versieren van balkons, terrassen of evenementenruimtes. Het is meestal kort en zacht van textuur, waardoor het eruitziet en aanvoelt als natuurlijk gras. Het Action kunstgras vind ik hier het meest op lijken!
 2. Sportkunstgras: Dit kunstgras is ontworpen voor sportvelden, zoals voetbalvelden, hockeyvelden en tennisbanen. Het is duurzaam, bestand tegen intensief gebruik en heeft meestal een kortere vezellengte om de balrol en grip te optimaliseren.
 3. Landschapskunstgras: Dit is geschikt voor gebruik in tuinen, parken en andere groene ruimtes. Het heeft meestal een natuurlijke uitstraling, met verschillende tinten groen en het voelt zachter dan sportkunstgras.
 4. Speelgras: Speciaal ontworpen voor speelplaatsen en kinderdagverblijven. Dit kunstgras is extra veerkrachtig en zacht om mogelijke valpartijen op te vangen. Veiligheid staat hierbij voorop.
 5. Pet-friendly kunstgras: Als u huisdieren heeft, kunt u overwegen om kunstgras te kiezen dat speciaal is ontworpen om bestand te zijn tegen de activiteiten van huisdieren. Dit type kunstgras is vaak gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen urine en uitwerpselen.
 6. Milieuvriendelijk kunstgras: Sommige kunstgrassoorten zijn ontworpen met het milieu in gedachten. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede materialen of zijn gemaakt om waterbesparend te zijn.
 7. Premium kunstgras: Dit type kunstgras is vaak luxueuzer en heeft ziet er superecht uit. Het kan een langere vezellengte hebben en wordt vaak gebruikt in chique en landschapsontwerpen waar esthetiek belangrijk is.
 8. Naast groen kunstgras zijn er ook gekleurde varianten beschikbaar, zoals rood, blauw of paars. Deze worden soms gebruikt voor artistieke doeleinden of in creatieve landschapsontwerpen.

Kunstgras kopen

Misschien ken je Carpetright wel als winkel waar je naar toe gaat voor je vloerbedekking en kleding. Maar wist je dat je er ook terecht kunt voor kunstgras in de tuin? Ze verkopen maar liefst 11 soorten kunstgras. De prijzen variëren van 2,99 tot 36,99. De verschillende soorten kunstgras onderscheiden zich in:

 • vorm
 • textuur
 • kleur
 • hoogte van het gras

Wie had gedacht dat er zoveel soorten kunstgras waren! Ik niet. Je kunt kunstgras trouwens op meer plekken gebruiken dan alleen maar in de tuin. Het is ook geschikt voor balkons en dakterrassen. Je zou het bij wijze van spreken zelfs in je woonkamer kunnen leggen voor een natuurlijke en rustieke sfeer!

Action kunstgras

kunstgras Action

Behalve Action graszaad is er ook Action kunstgras! Hierboven zie je een rol Action kunstgras. Ik vind het verrassend echt ogen! De rol met kunstgras van de Action is 200 x 100 cm en kost 14,95 per rol. Mensen gebruiken het in de tuin, maar ook op balkons.

Kunstgras Action ervaringen

Ik was benieuwd naar ervaringen met het kunstgras van de Action. Op bijvoorbeeld Facebook zijn diverse groepen over producten van de Action. Daarin las ik dat iemand het Action kunstgras gebruikt in de slaapkamer van zijn zoon! Andere mensen gebruiken het als een soort behang.

Gelukkig zijn er ook mensen die het Action kunstgras gewoon buiten hebben liggen. Zo vertelt een moeder dat het bij hen onder de schommel en glijbaan ligt en dat dit goed bevalt. Hoe lang het kunstgras meegaat en of het mooi blijft wordt helaas niet specifiek genoemd.

Meer lezen over kunstgras? Klik dan hier.

De uitslag van de test!

* En het echte gras is…. plaatje no. 2!

Leestip

Kunstbloemen Action

Had je goed geraden? Wat vind jij van Action kusntgras?

Similar Posts

5 Comments

 1. Ik had het goed geraden, maar dat was meer omdat ik al doorhad dat het waarschijnlijk een instinkertje was ;) Maar anders had ik inderdaad geen verschil gezien…

 2. Nu nog een grasgeurtje er aan. Dat vind ik zo lekker aan echt gras dat het ruikt als je het maait. Ik bedoel als mijn man het maait.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.