Kunstgras in alle soorten en maten

kunstgras

Eén van mijn maandagochtend koffievriendinnen heeft voetballende zoons. En van haar weet ik dat kunstgras weerbestendiger is dan écht gras!

Soms worden voetbalwedstrijden op echt gras namelijk afgelast omdat het simpelweg te kapot is gelopen. Of omdat het zo doorweekt is door de regenval dat een stel voetballertjes het gras ongewild zouden beschadigen. Andere keren is het gras zo ernstig uitgedroogd dat het zo hard is dat de voetballers heftige blessures zouden kunnen oplopen. Nee dan kunstgras in de tuin en op het voetbalveld! Dat is altijd goed.

Daar ben ik een beetje verbaasd over, want tsja, kunstgras is immers nep? Maar eigenlijk ben ik een beetje hypocriet als het om kunstgras gaat. Want ik heb immers ook kunstbloemen in huis? En daar heb ik helemaal geen moeite mee. Ik vind het ideaal dat ze er altijd fleurig bij staan, en dat ze geen enkele aandacht of zorg van mij verlangen. Het zijn bloemen naar mijn hart. En feitelijk heeft kunstgras dezelfde voordelen.

Kunstgras niet van echt gras te onderscheiden: doe de test!

Tegenwoordig heb je kunstgras dat niet van echt gras te onderscheiden is. Laten we het eens even testen!

kunstgras
Gras no. 1
echt gras
Gras no. 2

Op welk plaatje is echt gras te zien, en op welk plaatje zie je kunstgras? *

Kunstgras kopen

Misschien ken je Carpetright wel als winkel waar je naar toe gaat voor je vloerbedekking en kleding. Maar wist je dat je er ook terecht kunt voor kunstgras in de tuin? Ze verkopen maar liefst 11 soorten kunstgras. De prijzen variëren van 2,99 tot 36,99. De verschillende soorten kunstgras onderscheiden zich in:

  • vorm
  • textuur
  • kleur
  • hoogte van het gras

Wie had gedacht dat er zoveel soorten kunstgras waren! Ik niet. Je kunt kunstgras trouwens op meer plekken gebruiken dan alleen maar in de tuin. Het is ook geschikt voor balkons en dakterrassen. Je zou het bij wijze van spreken zelfs in je woonkamer kunnen leggen voor een natuurlijke en rustieke sfeer!

Meer lezen over kunstgras? Klik dan hier.

De uitslag van de test!

* En het echte gras is…. plaatje no. 2!

Leestip

Kunstbloemen Action

Had je goed geraden?

Similar Posts

5 Comments

  1. Ik had het goed geraden, maar dat was meer omdat ik al doorhad dat het waarschijnlijk een instinkertje was ;) Maar anders had ik inderdaad geen verschil gezien…

  2. Nu nog een grasgeurtje er aan. Dat vind ik zo lekker aan echt gras dat het ruikt als je het maait. Ik bedoel als mijn man het maait.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.