| |

Kindertaarten voor dummies

Ik ben helemaal geen bakkoningin, maar toch heb ik onder andere in een Dinosaurus- en een Boerderijtaart op mijn naam staan! Hier onder vind je een aantal van de taarten die ik in de afgelopen zeventieneneenhalf jaar geproduceerd heb. Ze zijn supergemakkelijk te maken.

Onderstaande taart is gemaakt van cakebeslag in een tulbandvorm. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van cake bakken. Het glazuur is van poedersuiker met water gemaakt. De kleine smarties geven een feestelijk effect.*

kindertaart voor dummies

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is een cake uit een berenvorm. Hij is versierd met die staafjes die ook bij Engels drop in de zak zitten.

Berencake met Engelse dropjes

 

 

 

 

 

 

Cake gebakken in een ronde vorm. Versierd met plastic dinosaurussen van de Action.

dinosaurustaart

 

 

 

 

 

 

Voor onderstaande cake hoef je niet eens te kunnen bakken. Bij de Aldi koop je een goedkope cake, en met tumtummetjes leg je de leeftijd van de jarige job er op. Deze taart gebruikte ik voor een kinderfeestje. Vergeet niet er een bus slagroom bij te zetten, en de kinderen vinden het helemaal geweldig.

kindertaart

 

 

 

 

 

 

 

 

Kindertaarten voor dummies op een rijtje

 • Dinosaurustaart: cake in ronde bakvorm, en zet daar plastic dinosaurussen op
 • Boerderijtaart: cake in ronde bakvorm, en zet daar koeien, varkens etc. op
 • Berentaart: cake in een berenvorm, en de ogen en mond waren van Engels drop.
 • Lollietaart: cake in willekeurige bakvorm, en prik er allemaal lollie’s in
 • Enge taart: bij de Xenos vind je rondom Halloween bakvormen van spookjes en enge pompoenen

Heb jij nog tips voor kindertaarten voor mensen die écht niet goed zijn in de keuken?

* Het blijkt dat ik deze taart helemaal niet gemaakt heb! Hij zat tussen mijn foto’s maar was een cadeau van een vriendin. Dat krijg je ervan als zoveel verjaardagen hebt: dan ga je jezelf taarten toedichten die je helemaal niet zelf gemaakt hebt. Schaam…

Similar Posts

4 Comments

 1. Leuke taarten. Gisteren voor het eerst een cake in een siliconen gulband van Action gebakken. Hoefde de vorm niet eens in te vetten. Ze mogen ook wel eens siliconen broodvormen gaan verkopen!
  De vake is gelujt.

 2. Wij maakten normaal een taart in de vorm van zo’n zweeds paardje (dalahäst ) en die versieren we dan met allerlei valse e-nummers met suiker. Deze keer had ik ook gekozen voor een tulbandcake, we hadden m helemaal vol geplakt met smarties. Heel gek, na het versieren lagen er wel veel meer lege doosjes smarties dan dat er op de cake zouden kunnen zitten…

 3. Ikzelf bak altijd witte kwarktaart. Die kan je erg leuk versieren met van alles en nog wat. Misschien ook wel met dino’s :-)

  De bovenste taart is echt een idee voor mij. Daar wordt ik helemaal blij van want ik heb hier een tulbandvorm liggen waar ik nog nooit wat mee gedaan heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.