Reacties

Muggen probleem: Het Huisvlijt Antimuggen plan! — 46 reacties

 1. Even afkloppen, maar tot nu toe heb ik niet geen last van muggen op de slaapkamer, want daar zijn ze toch het meest irritant.
  Voor vliegen heb ik een goed horgordijn bij de achterdeur, want wat ik nog vervelender vind of liever gezegd, viezer in huis zijn wel vliegen. Buiten zitten ze op stront en weet ik niet wat voor viezigheid, dus die wil ik pertinent niet in huis!
  Die vliegenmeppers van de Action zijn het beste, doeltreffend en niet al die elektrische vliegenmeppers, die ook bestaan.
  Daarnaast heb ik ook zo'n elektrische lamp met blauw licht voor het geval er toch een vlieg aan mijn mepper mocht ontsnappen. Deze werkt vooral 's nachts goed, omdat het dan donker is en insecten op licht afkomen.

  En wat muggen betreft, het lijkt ook aan je bloed te liggen, zo werden mijn dochters en ik in de woning van 15 jaar geleden regelmatig gestoken, maar mijn zoon nooit.
  Mijn dochters en ik waren ook gevoelig voor teken, ooit eens na een boswandeling meer dan 20 teken van ons lijf kunnen plukken en mijn zoon niet 1 teek.

  Groetjes Lily

  • Yikes, 20 teken! Dat is echt heel veel. Ik geloof ook zeker dat beestjes zo hun voorkeuren hebben. Het zal vast met ons bloed te maken hebben.

 2. Ik ben ook altijd de pineut, en mijn man heeft nergens last van! Ik krijg ook meteen bulten waar je niet omheen kan kijken... ik denk van een of andere allergische reactie ofzo. Tja en waar wonen wij... aan het water :P

 3. Ik woon ook op het platteland en heb er vaak last van! Dat hebben we dan gemeen ;) Wat ik doe tegen muggen is met een anti-muggenspray overal wat rondspuiten... en dat helpt!

 4. Een van onze kinderen reageert behoorlijk heftig op muggenbeten. Grote bulten en veel jeuk tot gevolg. Sinds hij op zijn kamer zo'n stekkerding heeft met een geurtje heeft hij veel minder last van muggenbeten.

  En mocht je toch een Muggenbeet hebben moet je een lepel onder de hete kraan houden en daarna de bolle kant van de lepel op de Muggenbeet drukken. Het werkt het beste op een verse Muggenbeet.
  Dat neutraliseert het gif dat de jeuk veroorzaakt.
  Wij hebben er ook een speciaal apparaatje voor. Hij heet bite away. Handig als je onderweg bent en geprikt wordt. Dat apparaatje wordt erg warm (50 graden) dat doet hij voor kinderen 6 seconden en voor volwassenen 12 seconden.

  • Bedankt voor de aanvullende tips Grietje. Mijn jongste zoon krijgt ook nog wel eens forse muggenbulten. Ik ga die lepeltip zeker eens op hem uitproberen.

 5. Zoons en ik zijn de pineut, manlief bijna nooit. Hij heeft een lagere lichaamstemperatuur. De muggen kunnen hem denk ik minder makkelijk vinden. Ik smeer niet tegen muggen. Ik vertrouw de ingredienten niet en ik krijg het benauwd van de geurtjes die aan dat soort middelen vastzitten.
  Veel lavendel dichtbij je huis, schijnt te helpen. Wij hebben een vijver met stilstaand water en niet veel muggen. Wel veel kikkers en die eten muggen. Wellicht doen salamanders dar ook, want die zie ik nog meer in de vijver.
  Hier in de Betuwe hebben we lang niet zoveel last van muggen als in de Noordoostpolder. Er is hier een ander soort mug met voor- en nadelen. Voordeel is dat ik niet allergisch ben voor deze muggen. Ik krijg nu maar kleine bultjes en zijn vrij snel weg. De muggen zijn kleiner, wat een nadeel is want je vindt ze moeilijker. Ook steken deze later in de nacht (vanaf een uur of vier ipv ongeveer drie uur) en ze steken ook als je in de nacht een lampje aan doet in de slaapkamer. Die andere muggen staken niet met een lampje aan. Wie weet helpt dat bij jullie ook. En tot nu toe hier nog geen muggen gezien die door je kleding heensteken. Dat zijn de ergsten en die steken overdag.
  Wat ik dit jaar hier opvallend vaak zie, zijn heel grote wespen. Als ze in huis zijn vang ik ze met een schaaltje en ik schuif dan een folder oid onder het schaaltje door en laat de wesp weer vrij. Wespen zijn prima muggenverdelgers, net als spinnen. Al mogen die laatste lekker in mijn huis blijven zitten.

  • We schijnen dit jaar ook heel wespen te krijgen VeggieMo. Dat slechte nieuws hoorde ik van 1 van mijn maandagochtendvriendinnen. Dat schijnt te komen door de zachte winter.

 6. Gisteravond weer op speurtocht geweest naar dat kleine zoemende beestje. Dus handig je tips! Van enkele had ik nog nooit gehoord. Zoals de armbandjes en de app. Die ga ik uitproberen!

 7. Iemand vertelde mij dat een notenboom muggen weg houdt. Vond het een raar verhaal. Ze bleef er bij. Voordat ik een notenboom ga plaatsen, wil ik toch meer weten. Het idee vind ik goed.

  • Het is in ieder geval wel een heel natuurlijke methode tegen muggen. Hopelijk groeit zo'n notenboom dan snel zodat hij zijn werk kan doen.

 8. Toen wij op het platteland woonden hadden we beduidend meer last van muggen dan in de twee steden waar we hebben gewoond. Ik kan mij dus absoluut niet vinden in dat onderzoek. Plus dat de muggen op het platteland ook wel slimmer leken:ze waren beter in staat om zich te verstoppen zodat ze lastig te vinden waren in de nacht.
  Toco tholin olie werkt geweldig trouwens tegen muggen. We doen vaak een paar druppeltjes op het raamkozijn van het open raam en hebben nooit een mug binnen dan. Ook op mijn huid werkt het erg goed. Ik ben namelijk normaal erg aantrekkelijk voor muggen en mijn man niet.

 9. Ik heb tot nu toe echt nog helemaal geen één ding gevonden wat helpt :( Ik ben waarschijnlijk gewoon te lekker. Terwijl manlief naast me ligt en nooit wordt geprikt, zit ik er regelmatig helemaal onder

 10. Hele goede tips. Weet je wat zo lekker is? In zweden hebben we helemaal geen last van muggen tot nu toe. Super fijn en meestal blijft dat ook zo de hele zomer.

 11. Inderdaad is mijn ervaring ook op het platteland meer muggen dan in de stad, doch het is tijdelijk en wonen op platteland is veel fijner!
  Ik heb er persoonlijk niet zo'n last van, mijn man wel. Die gaat voor gezoem al zijn bed uit!
  Vroeger thuis hadden wij altijd een citroenplant, ik ging hier met mijn armen langs en werd weinig gestoken.
  Horren, deuren dicht houden en een klamboe helpen mij het best.
  Zijn muggen buiten vervelend, dan ga ik naar binnen.

 12. Vliegenmepper en bloedvlekken: nou, daar heb je tegenwoordig van die op een tennisracket lijkend batterij ding voor. Je houdt het blad tegen het insect en drukt op een knopje. Knetterdeknetter, insect erg dood. Geen bloedvlekken! Ik heb er wel vier in huis op verschillende plekken.
  (Wal)Notenboom helpt zeker net als coniferen. Een vijver MET vissen erin helpt ook. Vissen eten namelijk de muggeneitjes alvorens ze uitkomen. Vooral goudvissen en goudwindes kunnen dat heel goed. Een paar citroengeraniums in huis, maar zet er ook wat op terras of op terrastafels. Wij wonen in 'paardenland' dus we hebben veel meer last van vliegen dan van muggen. Tegen vliegen helpt heel goed een paar bakjes met schoonmaakazjn en dan wat kruidnagels erin. Wel steeds verversen.

 13. Ik slik antihistamine tegen de enorme muggenbulten die ik krijg (muggenallergie met bulten van tien cm doorsnee)
  Wat ik mis in je voorbereidingen is de goot leegmaken of schoonmaken. Veel goten zitten vol met drabbig water waar muggenlarven lekker in kunnen groeien.Naast vijver ook regenton en andere waterplekken in de tuin leegmaken.

 14. Mijn kinderen reageren heel heftig op muggensteken en zij slapen dus allebei onder een klamboe. En dat staat ook nog heel gezellig rond die bedden. En als ze dan gestoken zijn, hup allergiemiddel erin.
  De dokter zei eens, je moet het proberen te vermijden. Op deze manier dus, verder kan ik ze moeilijk binnen houden.

 15. Dank voor info
  Valthier wel mee nog
  Najaar meer muggen dan nu
  Mijn laurier heeft witte beestjes
  Weer iemand wat dat is? En hoe weg te krijgen?

  • Aha, jij hebt wat dat betreft dus dezelfde ervaring als ik Frederique. Wonderlijk dat de onderzoekers in Wageningen een andere conclusie hebben.

 16. Naar het noorden gaan heeft niet altijd het gewenst effect qua muggen. Alska en het noorden van Noorwegen zijn berucht om hun muggen in de zomer.
  Wij hebben een app gehad op de Ipad tegen muggen, leuk idee. Helaas het hielp niets.

 17. ik heb gelukkig nooit veel last van muggen, andere gezinsleden schijnen ze lekkerder te vinden. Ik heb nog wel een tip! Muggen houden niet van alcohol. Ik zeg lekker wijntje nemen savonds :)

 18. Hele handige tips, muggen zijn zo irritant. De bulten kan ik wel hebben, en stiekem vind ik de jeuk niet alleen vervelend maar ook wel 'lekker' haha. Ik vind vooral snachts het zo irritant als ze rond je hoofd aan het zoemen zijn. Ik ga zeker aan de slag met je tips!

  • ja, dat geluid irriteert mij ook mateloos. Daardoor kan ik dan ook echt niet slapen. Maar als ik in een muggennet lig kan ik het wel hebben, want dan weet ik dat ze toch niet bij me kunnen komen.

 19. Wij hebben mazzel want wij hebben bijna nooit muggen binnen! Ik check wel altijd even snel de kamers voordar we gaan slapen. Heel soms vind ik er dan eentje. Dat roep ik mijn man en die pakt ze met zo'n elektrisch tennisracket!

 20. Oo verschrikkelijke beesten zeg! BAH!!! Ik heb het geluk dat ik weinig geprikt word.. Ben niet zo lekker haha. Maar dat gezoem om je hoofd als je wil slapen, heel irritant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>