Reacties

3 keer een huis gekocht: wat is jouw woongeschiedenis? — 39 reacties

 1. Wij hebben net ons derde huis verkocht en gaan nu huren. Naar de notaris hoeven we niet, dat gaat nu met volmacht. Jammer, ik had dat officiële moment wel mee willen maken. Maar dat is niet zo, in deze tijd. Wat fijn dat jullie je droomhuis ook hebben. Een fijn huis is heel belangrijk.

 2. Zo gaaf, die mogelijkheid om op het platteland te gaan wonen!
  Ik woon in mijn derde huis. Eerst mijn geboortehuis, op mijn vijfde verhuisd naar het huis waar mijn moeder nu nog steeds woont en toen ik 23 was kocht ik het appartement waar ik nu inmiddels al ruim 9,5 jaar woon:).

 3. Na twee (ook kleine)huurhuizen kochten we 37 jr geleden "ons huisje". Er moest van alles aan verbouwd worden. En lach niet,voor de prijs van 27.000 euro. Mijn advies is,laat je niet verleiden tot een te hoge hypotheek.

 4. Wij hebben eerst samengewoond bij mijn schoonouders, waarna een aantal jaren in een flat gewoond (wat ze nu een appartement noemen). In 1975 kochten we een nieuw herenhuis (stond in de folder), waar we nog steeds wonen.

 5. Gelukkig hadden wij een goede makelaar die ons ondersteunt heeft. Ik ben blij met het huis waar ik nu woon. Hiervoor 26 jaar in de binnenstad gewoond. Dat heeft ook wel wat.

  Love As always
  Dimario

 6. Koophuis na 42 jaar verkocht om kleiner te gaan wonen. Nieuwbouw gekocht op plan in 2013. In 2016 brandde het af, samen met 19 andere woningen. Sindsdien blijft het aanmodderen (=miserie)... Had ik het geweten... !
  Lie(f)s.

 7. Eerst samenwonen in een huurhuis. Na 5 jaar een hoekwoning gekocht. (Ex)man wilde altijd groter dus na 9 jaar een enorme 2-onder-1-kap gekocht. Nog voor we er gingen wonen stierf mijn vader in dat huis tijdens het verbouwen. Ik heb er nooit met plezier gewoond. 7 Jaar later verhuisde mijn (ex)man naar zijn vriendin en volgde een echtscheiding. Het duurde lang voordat het huis verkocht werd en al die tijd bleef ik er met de kinderen wonen. Nu ben ik al weer jaren gelukkig met nieuwe man in een gekochte rijtjeswoning.
  Iedereen in mijn omgeving vond dat ik er enorm op achteruit ging; van een man met een hoge functie en een enorme woning naar een ambachtsman in een rijtjeshuis…. Het is een mooi huis in een groene wijk en we hebben alles wat we willen dus zelf zie ik dat helemaal niet zo.
  En met deze man zou ik zelfs in een doos onder de brug gaan wonen.

 8. Ik heb lang bij mijn ouder(s) gewoond. Toen de laatste ouder overleed moest ik binnen 4 maanden die (veel te dure) huurwoning verlaten. Op het dorp waren vooral doorzonwoningen gebouwd en was er bitter weinig voor alleengaanden. Kwam goed uit, want ik wilde wel naar de stad. Daar 2 appartementen bezichtigd. 1 viel af door de erfpacht. Op de andere (een benedenwoning met tuin) deed ik een bod dat 30% lager was dan de vraagprijs. Daar ging de verkoper mee akkoord. (Ik wist dat het al een half jaar in de verkoop stond). Woon er nu 20 jaar. De ligging is fantastisch tussen een groot park en een behoorlijke binnenstad met alle voorzieningen. Die tuin had van mij niet gehoeven. Dat er geen trappen in m'n huis zitten heeft ook veel voordelen. Omdat ik teveel gespaard heb heb ik geen hypotheek. Ik denk niet dat een aankoopmakelaar die 30% van de prijs had gehaald.

  • Wauw, 30% onder de vraagprijs! Daar heb je een goede koop aan gedaan Ximaar, en ook qua woonplezier als ik het zo lees. Wat fijn dat je zo'n goede woonplek hebt!

 9. Na een korte periode in een huurflatje hebben man en ik ons eerste huis gekocht in 1996. Dit was een voormalige huurwoning die aan de huurders werd verkocht voor 85% van de marktwaarde. De huurder was een kennis van mijn vader en we kochten het in een koop weer van hem. Na vijf jaar wilden we toch weer terug naar mijn geboortedorp. We vonden al snel een huis. De woningmarkt was in die tijd (1991) een snelkookpan net als nu en we moesten in de tuin al een bod doen. Het lukte en we hebben er ruim 19 jaar gewoond, met veel plezier. De flinke overwaarde van ons eerste koophuis, hebben we aflost op de hypotheek.
  Afgelopen jaar kochten we opnieuw een huis. Het ging onverwacht soepel. Een ruim rijtjeshuis met winkels dichtbij. Een lommerrijke buurt en op tien minuutjes van het centrum van de stad. Het was onze eerste bezichtiging. We hebben geen enorme bedragen hoeven overbieden en de prijzen hier liggen een stukje lager dan in onze oude woonplaats (naast Amsterdam). We kregen een geweldige prijs voor ons oude huis. Onze hypotheek vaart er wel bij :)

 10. Door bijzondere werkomstandigheden van mijn man nooit een huis kunnen kopen. We zijn nu 50+ en wonen in onze zevende gehuurde dienstwoning. Is een heel prettig huis op fijne groene locatie, maar is niet van ons. Als mijn man hier niet meer werkt moeten we weer verhuizen. Wel zorgen over waar we na ons pensioen kunnen wonen, want geen kapitaal opgebouwd.... Hoef geen luxe maar wel graag veel rust, stilte en groen.... En zorgen over onze jongvolwassen kinderen hoe zij aan een huis moeten komen....

  Maar ja in andere landen op de wereld wonen arme mensen in krotten rond een vuilnisbelt dus daarmee vergeleken woon ik in het paradijs....

  • Dat klinkt wel een beetje tricky: niets opgebouwd en geen perspectief. Want op deze leeftijd wordt het krijgen van een volledige hypotheek ook niet makkelijker. Zijn jullie dan al wel jaren ingeschreven voor een 'sociale' huurwoning? Of heb je het er echt op aan laten komen?

  • Dat je er niet kunt blijven wonen als je man stopt met zijn baan, lijkt me inderdaad wel een vervelende gedachte. Anderzijds lijkt mij het voordeel van een huurhuis wel dat je heel makkelijk weg kunt?

 11. Kleine kanttekening: die ontbindende voorwaarden zijn onderdeel van het onderhandelingsproces en moet je dus niet pas noemen als je de zaak al rond hebt gemaakt.

  Het kan zijn dat een andere partij eenzelfde bod doet, zónder die voorwaarde. Die partij is daarmee interessanter voor een verkoper. Ze kunnen het je overigens ook weigeren als je er achteraf pas mee komt, waardoor je dat droomhuis dan dus alsnog niet gekocht hebt.

 12. Waar ik nu woon is mijn vierde huis. Een jaren twintig twee onder een kap woning waar mijn voorgangers met twee gezinnen woonden. Ik woon er alleen en gelet op mijn leeftijd zou ik graag kleiner willen wonen en dan bij voorkeur gehuurd. Hier zijn recentelijk een aantal prachtige 50 plus woningen gebouwd, maar daar kwam ik helaas niet voor in aanmerking omdat mijn inkomen hoger is dan het bruto bijstandsniveau op jaarbasis. Deze situatie is niet bevorderlijk voor de doorstroming van woningen naar jonge gezinnen. Veel ouderen lopen hier tegen aan en blijven noodgedwongen wonen in hun veel te grote huizen. Heel jammer want ik had het graag gegund aan een jong gezin.

  • Wat jammer inderdaad Joannes! Het klinkt alsof je jouw woning graag gunt aan een gezin, maar dat je niet goed kunt wegkomen. Wat zonde dat je dan niet in aanmerking komt voor die 50 plus woningen.

 13. Ik woon in mijn eerste huis (wel een huurhuis). Ik zou graag een huis willen kopen, maar als alleenstaande verpleegkundige in opleiding kan je niets kopen. Hopelijk trekt de markt over een aantal jaar wat aan/bij zodat ik toch de kans krijg om iets te kunnen kopen

 14. Ik zou eerder zeggen dat stap 1 is eerst te kijken hoeveel hypotheek je kunt krijgen en dan te gaan kijken naar huizen die aan de hoogte van die hypotheek voldoen. Dat voorkomt de teleurstelling dat je misschien het huis dat je hebt gezien toch jiet kunt kopen..

 15. Ik woonde altijd alleen met mijn dochter dus ik heb nooit genoeg inkomen gehad om een huis te kunnen kopen. Ik heb altijd huurhuizen gehad en dat had toch ook wel voordelen, hoor. Als er iets stuk was, hoefde ik maar te bellen en dan werd het gerepareerd/vervangen. Nu vind ik het wel eens jammer dat ik toen nooit iets heb kunnen kopen. Als ik dat destijds wel gekund had, woonde ik nu waarschijnlijk goedkoper.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder