Reacties

Het nieuwe glas in onze voordeur — 26 reacties

 1. Bij ons zit gewapend glas in de voordeur en geeft ook weinig inkijk . Op den duur kent ge de vormen van bepaalde mensen en herken je ze als ze voor de deur staan . Allé zo is bij ons toch. 😉

 2. Bij mij kon je ook door de voordeur naar binnen kijken, maar het werd buiten steeds drukker. Ik heb dus pas een einde gemaakt aan die 'inkijk'. Ik loop daar in die gang ook zeer geregeld in pyjama enzo of als ik de buitenwereld nog graag laat denken dat ik slaap, dus prima zo. Ik vind jouw glas prachtig. Toch nog licht, maar ook lekker privacy.

 3. Ik houd ook van ‘geen inkijk’. Wij hebben een houten voordeur met een rond raampje. En onze voordeur is vlak naast de lift. Dus iedereen die bij de lift stond, keek zo binnen. Ik heb er snel plakplastic opgeplakt.

 4. ik woon twee hoog,en sinds een paar jaar hebben we een camera beneden hangen,dat is ideaal,dan zien we wie er voor de deur staat,in onze buurt zijn vreemde mensen we wonen in het centrum van Den Haag. de deur open maken is hier niet verstandig.Ik heb wel mensen het portiek uit moeten jagen,of als ze in de berging zaten moest ik ze er eigen handig uitzetten,dat is normaal hier.

 5. In de voordeur zit een lang smal raampje met melkglas. Naast de deur zit een smal hoog raam, met doorkijkglas. Eerst had ik daar een soort glasgordijn voor, op 2 latten gespannen, dus geen inkijk.
  Maar......we hebben katten en die klommen er regelmatig in, en ik vond het gedoe: stoffig, steeds wassen...
  Nu heb ik er plastic raamfolie opgeplakt, goede kwaliteit, soort matglas met bloemen en takken. Als de zon er doorheen schijnt heb ik overal regenboogjes. Ben er erg blij mee :)

 6. Wat me vooral opvalt, is jullie klink. Typisch Nederlands. Dat zie je in België niet zo gauw! Wij hebben 3 raampjes boven elkaar met mat glas. Het is zelfs zo dat ik van een mooie ruimte die we over hebben, geen keuken wil maken. Omwille van de raam die op straat uitkijkt. Wij wonen niet op een drukke baan ofzo maar wel naast een k(l)apsalon... en veel mensen draaien er hun hand niet voor om om ongegeneerd binnen te gapen (we hebben lamellen maar ik doe ze dus altijd dicht in die kamer).

  • Grappig dat de klink zo Nederlands is Pascale. Wat vervelend dat mensen ongegeneerd bij jullie naar binnen kijken. Dat zou ik ook niet prettig vinden.

 7. Wij hebben een dichte voordeur met raampjes ernaast. Hier heb ik mijn vitrage voor gehangen. Als ik jullie voordeur zie doet hij mij ook aan een achterdeur denken vanwege de klink en de grote hoeveelheid glas. Lijkt me behoorlijk diefstalgevoelig zo.

 8. Ik zit ook liever achter zulk glas. Liever dat er geen inkijk is, dan klagen over geen uitzicht hebben toch?!
  Een grote hoeveelheid glas is altijd wel riskanter, net wat Geldover aanhaalt. Misschien toch aangeraden wat inbraaktips in te winnen.

  Groetjes,
  Pien

 9. Ik ben er ook eens mee! Ook bij mijn voordeur is er geen mogelijkheid voor inkijk van buiten uit! Zo kan je de kans op inbraak ook verminderen.

 10. Echt ja! Ik kies ook liever voor een voordeur zonder inkijk. Als je wel voor een glas kiest met inkijk, kun je liefst een gordijntje bij doen! Dat helpt zeker inkijk verminderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder