|

Haal de natuur naar binnen

natuurSinds onze verhuizing naar het platteland word ik omringd door de natuur. In de zomer soms door een muur van mais, maar nu in het voorjaar met prachtige uitzichten.

Maar stel dat je ergens woont waar weinig natuur om je heen is. Dan kun je dat best missen. Gelukkig zijn er altijd wel een aantal parken in de buurt om naartoe te gaan, maar uitzicht op een weiland met koeien heb je niet snel.

Met de volgende tips haal je de natuur bij jou in huis.

Accessoires

Met accessoires kun je heel veel leuke dingen doen, en dat geldt ook voor het naar binnen halen van het natuurgevoel. Zo kun je een dekbedovertrek met bloemenprint kopen, een schilderij van dieren ophangen of juist de natuurlijke kleuren in je interieur verwerken met grasgroene of zeeblauwe kussens. Helemaal nu de lente eraan zit te komen, kun je spelen met vrolijke kleuren. Onder het kopje ´Wonen´ bij Peter Hahn vind je nog veel meer inspiratie voor woontextiel met een natuurlijke twist.

Planten en bloemen

NASA heeft wetenschappelijk bewezen dat sommige planten luchtzuiverend zijn. Ze halen giftige stoffen uit de lucht, houden de lucht in je woonkamer vochtig en zetten CO₂ om in zuurstof. Naast het luchtzuiverende effect zorgen planten ook voor een sfeervol huis. In combinatie met een vaas met kleurrijke bloemen hoef je dus niet meer naar buiten om een frisse neus te halen.

Fake it till you make it

Ik ben groot voorstander van 'Fake it, till you make it.' Bijvoorbeeld op dansles, als ik de passen niet snap... Maar ook als het om natuur gaat. Word je huis omgeven door stenen muren en beton? Hang dan gewoon mooie tuinschilderijen op met beelden van grazende koeien, mooie gebergten en prachtige bossen! Bij de Action koop je ze voor een prikkie.

Hout

Met een beetje creativiteit kun je met hout de leukste dingen maken voor in huis. Je kunt het subtiel houden door een salontafel van pallets te maken of een pallets bed. Maar wat je tegenwoordig ook vaak ziet is een hele muur van steigerhout. Het gebruik van onbewerkte materialen met zachte, aardse kleuren brengt een natuurlijk gevoel met zich mee. Daarnaast is het ook nog een duurzame manier van decoreren.

Heb je wel de mogelijkheid om buiten te zitten en van de natuur te kunnen genieten? Lees dan hier meer over de laatste trends voor tuinmeubels.

Beeldrechten: Flickr Countryside4489657628 fa5b5c4511 b Sean MacEntee CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Leestip

Houten latjes muur

Similar Posts

18 Comments

  1. Wij hebben gelukkig eem hele grote tuin en daarachter staat een groot weiland. Soms staan er koeien, maar meestal maïs. ... er hebben ook weleens zonnebloemen gestaan maar dat heb ik helaas nooit gezien..

    1. Zonnebloemen zijn ook erg mooi! Jammer dat die er niet meer staan. Ik vind de mais wel leuk, maar aan het eind van de zomer ben ik er wel op uitgekeken.

  2. Wij wonen midden in het centrum, maar voor kijken we uit op het hertenkamp en achter hebben we een grote tuin die we goed kunnen zien dmv de schuifpui, dus toch een beetje natuur. Maar ondanks dat vind ik het heerlijk om gekleurde bloemen in huis te hebben.

  3. Bloemen en planten doen het 'm! Maar met een kleintje in huis heb ik een stuk minder tijd om ervoor te zorgen. Daarom heb ik hele schattige kaarsjes in de vorm van een cactus en een vetplantje in huis gehaald. De kaarsjes lijken sprekend op die mini-plantjes die je overal ziet.

  4. Gelukkig in het Limburgse veel natuur om ons heen. Maar zoals je zegt je kan ook "faken" en veel planten en bloemen geven ook al een buiten / natuur gevoel.

  5. Inderdaad Fake it till you make it, onze huis heeft veel steen, daarom kopen we nu ook veel houten meubelen :-). Geeft een warme sfeer :-).

  6. Mijn hele balkon hangt weer vol met planten. Bloemen heb ik natuurlijk bijna altijd in huis, :) En in de keuken heb ik een hele wijdse achterwand. Van een meer met bootjes. Laat het nog wel eens zien op mijn blog. Want zonder natuur kan ik niet. En zo lijkt het ook groter en ruimtelijker, dus dat is mooi meegenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.