Reacties

Goedkoop fietsenrek: is AliExpress een optie? — 64 reacties

 1. Een fietsendrager zou ik geloof ik ook niet op AliExpress durven kopen. Er gaat inderdaad best wat gewicht op en het zou toch 'jammer' (understatement!) zijn als je halverwege je ritje een fiets verliest.

  • Wij gebruiken dit nooit, maar snap dat het makkelijk is. Ik wist niet dat alie dit ook had, maar eigenlijk ben ik ook niet verbaasd door het grote assortiment die je er kan vinden

 2. Nee, haha dat zou ik ook niet zo snel kopen bij Ali. Wel handig een fietsendrager, maar wij hebben er geen. Als we toch een fiets mee moeten nemen leggen we hem gewoon in de kofferbak daar passen de fietsen van onze kinderen allemaal in.

 3. Ik zou dit zeker niet via Ali durven bestellen, ik heb ooit 2 fietsen op de snelweg zien liggen en dat is toch iets wat je niet wil, nu zeg ik niet dat die mensen hun rek bij Ali vandaan hadden natuurlijk. Wij hebben geen rek, maar denken er soms wel over na, bijvoorbeeld als we op vakantie gaan.

  • En alles wat in Nederland in de winkel verkocht wordt, wordt natuurlijk in elkaar gezet door goed betaalde krachten onder betere arbeidsomstandigheden....
   Kan je uit je droom helpen. Dat wordt merendeel ook in China geproduceerd. Een merk als twinny load is destijds niet voor niets op de fles gegaan. Overigens destijds lekker goedkoop in elkaar gezet met een dikke subsidie door mensen met een afstand tot de normale arbeidsmarkt. Kassa dus.....

 4. Ik wil sowieso niets kopen bij AliExpress. Ik vrees dat je dan echt gefopt bent en bovendien geef ik Johan hierboven helemaal gelijk. Heb al hilarische verhalen gehoord over aankopen bij die Ali en de arbeiders werken daar overzee bovendien niet in de beste omstandigheden om te zwijgen over de uitbuiting. Hoe kan het anders allemaal zo goedkoop zijn? Dus daar doen wij niet aan mee. Wij hebben er eentje van Thule en het voordeel is dat die naar beneden kan klappen zodat je toch in de laadruimte kan zonder al je fietsen er eerst af te halen. Heel handig en uitermate betrouwbaar.

  • Over Thule hoor ik veel positieve verhalen Kris. Handig dat je hem gewoon naar beneden kunt klappen, zodat je overal bij kunt zonder dat je alle fietsen eraf hoeft te halen. Dat lijkt me anders echt een enorm gehannes.

 5. Als je een koopt bij Ali, en de prijs ligt boven de 22 euro moet je verder wel meer betalen dan de prijs op hun website. Dus dan kan goedkoop duurkoop worden. Denk daaraan.

 6. Ik vind AliExpres NOOIT een optie.
  “Koop elders niet wat eigen dorp of stad je biedt” zei mijn vader vroeger en daar hou ik mij nog steeds zoveel mogelijk aan.
  De plaatselijke winkelier draagt bij aan de Sinterklaasintocht en andere evenementen in een dorp of stad. Veel mensen klagen over winkels die verdwijnen en ongezellige leegstand. Dit is alleen op te lossen door in een echte winkel te kopen.

 7. Ik heb vroeger gewerkt bij een winkel waar ze goede fietsdragers verkopen en zelfs daar gebeuren ongelukken mee. Dit komt meestal door verkeerd bevestigen en verkeerd gebruik. Heel gevaarlijk! Als je een fiets verliest breng je andere verkeersdeelnemers in levensgevaar.
  Koop zoiets nooit bij Ali f een andere rapenwinkel en liever ook niet tweede hands want je weet nooit wat daar mee isgebeurd en bv lasnaden slecht zijn geworden.
  Als je geen geld hebt voor een goede fietsendrager, huur dan maar een fiets!

  • Goede instructies voor het gebruik van een fietsendrager zijn dus heel belangrijk lees ik wel Marijke. Dat verlies je dan wel weer met een tweedehands versie inderdaad. Tenzij je dan weer je lokale fietsenmaker vraagt of hij hem voor je wil monteren.

 8. Als vrouw van een man die 37 jaar een fietsenzaak had in een dorp ben ik het helemaal met Marijke en Ipie eens. Een goed fietsenmaker zet de drager in elkaar voor je en controleert of de verlichting het doet wat nogal eens voor problemen zorgt. Vanzelfsprekend kopen wij zo veel mogelijk op ons dorp.

 9. Zou er ook geen kopen bij Ali, mede omdat de dragers die jij laat zien hier niet op de openbare weg mogen. Volgens mij moet je kenteken duidelijk zichtbaar blijven en bij de geshowde modellen is dat al niet mogelijk.
  dan heb ik het nog niet gehad over evt verlichting erop en zo.
  groetjes, Marij

 10. Ik heb geen auto meer, dus heb ik ook geen fietsendrager meer nodig.
  Maar de kinderen gingen vroeger ook gewoon op de fiets met een regenpak aan.
  Maar als je er gaat kopen kun je beter voor een betrouwbare kiezen en niet uit een ver land, waar je niet weet wat je koopt met met garantie ook vaak vastloopt. Hans

 11. Ik koop liever helemaal niet op ALi en als ik er iets koop dan neem ik het risico en kost het dus nooit meer dan 5 euro. En op wat Marij zegt wil ik nog iets toevoegen; Wat als je door zo'n ding schade bij een ander maakt? Je verzekering gaat heus in de gaten hebben dat je goedkope rommel gekocht hebt en heeft daarmee een prachtige reden om niet te betalen.

 12. Op een fietsendrager moet je, alleen al uit veiligheidsoverwegingen, niet bezuinigen.
  Laat je vooral goed voorlichten en ken het gewicht van de fietsen die vervoerd moeten worden.

 13. Wij zijn een Thule rijk, en daar razend tevreden over. Klein invouwbaar, gemakkelijk plaatsbaar, en sterk genoeg voor twee elektrische fietsen.
  We kochten hem in de winkel met de nodige garanties. Ali vertrouw ik niet altijd, maar kan een vooroordeel zijn?

  Bij goed weer ploft hij snel op de trekhaak, en weg zijn we.
  Heerlijk, nog even wachten op de zon!

 14. Ik heb sowieso nog nooit iets gekocht op Ali, maar zou ook zeker dit soort voorwerpen niet online kopen, dan ga ik toch echt veel liever naar een winkel om het te kopen.

 15. Ali is nou niet de beste site. Niet alleen qua kwaliteit, maar ook qua omstandigheden voor de werknemers. En het is niet bevorderlijk voor de Nederlandse Economie. En dat, is ook iets wat china graag wil ondermijnen.

  Love As always
  di Mario

 16. Wij hebben een tweedehandsje gekocht van een bekend merk. Voor dit soort dingen vind ik Aliexpress echt geen optie, want de spullen op die site hoeven niet aan de CE eisen te voldoen. Dat durf ik niet aan hoor.

 17. Grappig de weerstand tegen AliExpress, alsof alle andere merken door goed betaalde arbeidskrachten onder goede omstandigheden gemaakt worden. Droom verder, driekwart wat in de winkel ligt.... misschien wel meer wordt al decennia in deze landen geproduceerd. Ik heb ooit in de kledingbranche gewerkt, de meeste duurste merken werden daar gewoon geproduceerd....

  Destijds hadden we een twinny load uit Apeldoorn,dik gesubsidieerd en gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.... vonden mensen het weer te duur of te eenvoudig. Inmiddels is naar mijn weten het merk ter ziele.... misschien dat het overgenomen is door een ondernemer die de productie ook uitbesteed aan een lager loonland.
  We hebben zelf een oude twinny load....maar ook een van de ANWB die overigens ook onder andere namen wel eens opduikt en je raad het al gewoon in onderdelen/ geheel in China geproduceerd wordt. Niks mis mee. En een nette prijs.... want bijna niemand die duizend euro of meer wil betalen voor een fietsdrager die maar een paar keer per jaar gebruikt wordt.

  De twinny load zit inmiddels op de dissel van de vouwwagen. De ANWB is sowieso handig omdat je er ook electrische fietsen op kwijt kan en hij snel zichzelf vastklemt op de trekhaak. Want zonder een trekhaak moet je er eenvoudig niet aan beginnen. Niet eens aan denken. Zet dan maar een imperial op je dak met twee van die gootjes erop. Maar een dragen die je achterop je auto moet klemmen zonder trekhaak gaat altijd de nodige krassen achterlaten.

 18. Ik denk dat je bij de drager van Ali je fiets een paar meter verderop weer kan ophalen wanneer je wegrijdt, haha. Wij hebben geen fietsendrager en propten de fiets vaak in de auto. Ook niet echt heel handig, haha.

 19. Ik houd van AliExpress, maar qua veiligheid vraag ik mij af of de kwaliteit wel goed is. Het zal vast wel goed zijn, net als wel meer producten uit China, maar toch zou ik het in dit geval niet doen. Veiligheid voorop. Gewoon lekker op Marktplaats kijken.

 20. Ik koop sowieso niks bij Ali. Wat een bende verkopen die. En bij een fietsenrek wil ik toch wel zeker weten dat-ie blijft hangen. Ik zou niet op mijn gemak rijden. Ik moet zeggen dat ik niet graag achter fietsendragers rijd. Als je af en toe ziet hoe dat rammelt en hoe er van alles wappert. Brrr.

 21. Wij moesten vroeger ongeveer 15 km heen en 15 km terug fietsen, dus mijn ouders brachten me gelukkig wel eens naar school als het heel slecht weer was. Moesten we toch in de regen, was het echt ruk. Ik koop eigenlijk niets meer van AliExpress, want ik vind de kwaliteit altijd tegenvallen.

 22. Fietsendrager zouden we nooit via Ali bestellen.
  Puur om veiligheid.

  Dan maar meer betalen bij de lokale winkels zoals een Halfords ofzo mochten wij ooit een auto hebben.

 23. Zo’n ding van Ali express zou ik nooit kopen. Ik neem aan dat fietsen dragers in NL wel gekeurd moeten zijn en dat die ‘zooi’ uit China maar gewoon aangeboden mag worden. Haha ik zou het risico niet nemen.

 24. Ik zou zo iets niet zo snel via Ome Alie bestellen, toch koop ik daar nog wel eens dingen. Nooit voor teveel geld, want dan ben je ook niet zoveel kwijt als het toch tegenvalt.

 25. Jeetje dat je ook die bij Ali E kunt vinden! Wij wonen zelf dicht bij de stad en school, dus hebben er niet echt eentje nodig, maar ik denk dat ik ook eerder zou zoeken op MP naar een tweedehandse

 26. Ik zou bij Ali toch geen fietsendragers kopen omdat de veiligheid van mijn fiets toch wel belangrijk is en dan vertrouw ik de kwaliteit daarvan niet. Ik houd het bij telefoonhoesjes en dergelijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder