Wat wil je later worden in de maatschappij?

aart staartjes

Acteur Aart Staartjes is recent overleden. Velen kenden hem als Meneer Aart in Sesamstraat, maar ik associeerde hem toch vooral met het kinderprogramma De Stratenmaker op zee show. Als kind keek ik dat graag.

Wat wil je later worden in de maatschappij?

Vooral het liedje 'Wat wil je later worden in de maatschappij?' vind ik briljant. Ik vind het een fantastisch antwoord in al haar absurdheid:

'Stratenmaker op zee.'

Een betere manier om al die mensen de mond te snoeren die dat soort vragen stellen is er niet, stel ik me zo voor.

Stratenmaker op zee

Hieronder het betreffende liedje.

Leestip: Muppet balkon Waldorf en Statler.

Similar Posts

12 Comments

  1. Ach, het waren uiteraard kinderprogramma's. Wij hadden toen we klein waren niet eens TV. We werden daar heel laat pas mee geconfronteerd toen we zelf kinderen kregen...

  2. Ik ken hem natuurlijk heel goed. Stratenmakers op zee show en Sesamstraat. Echt van vroeger. Kinderprogramma kon hij echt geweldig doen. Iedereen keek vroeger er naar. Gemis....

  3. Ik zing het nog wel eens, dat liedje. Ik heb heel lang gewerkt als studieraadgever en zo af en toe was mijn voorstel om "stratemaker op zee" te worden. Vertaald in het Deens dan. PS het kwartje viel niet altijd.

  4. Vriendjelief was groot fan van de Stratenmaker op zee-show. Mij zegt het helemaal niets terwijl ik maar vijf jaar jonger ben. Toch een klein generatiekloofje. Wel treurig om zo aan je einde te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.