Reacties

Kopen bij Aliexpress: het wordt duurder - zo zit dat! — 23 reacties

 1. Sowieso kun je nog steeds beter niet bij de Ali kopen want het zijn vaak producten die niet goed gekeurd zijn voor de Nederlandse markt.

  Love As Always
  Dimario

 2. Ze moeten het drie keer zo duur maken,belachelijke markt dit.
  Koop gewoon bij de lokale ondernemer en laten we ons eens niet zo afhankelijk maken van china.
  Ik hoop ook dat de farmaceutische markt weer voeten in de aarde krijgt in Nederland en meer in Europa.
  Het is werkelijk van de zotte dat we voor een paar centen goedkoper ,uitwijken naar china.

  • Dat klinkt niet prettig inderdaad. Ik heb er wel twee prachtige deurkransen kunnen kopen. En ik ben ook blij met mijn bloembakjes in de vensterbank die ik bij hen kocht.

 3. Denk dat het rechtstreeks kopen uit China zo steeds minder aantrekkelijk wordt.
  Want er is ook sprake van een stijgende welvaart in China en dus stijgen ook de lonen.
  Er zijn al verschillende producten die je beter niet meer in China kunt kopen, omdat ze duurder zijn en je ook vaak met garantie en levertijden zit. Hans

 4. Hopelijk houdt die ellende snel op. Kan iemand echt gelukkig worden van spullen die regelmatig onder vreselijke arbeidsomstandigheden gemaakt zijn? Als ik al in de verleiding kom, denk ik altijd Oeigoerse kinderen, en daarna even aan mijn eigen bloedjes die het zo goed hebben. Wegkijken is een bewuste keuze!

 5. Ik bestel ook nooit bij Ali Express.

  Maar even ter info; wat er hier in de Nederlandse winkels ligt is ook bijna altijd in China of andere landen onder erbarmelijke omstandigheden gemaakt.
  Dus daar hoef je Ali niet voor te vermijden.
  Gewoon even checken of iets in Europa wordt gemaakt. Alhoewel hier ook wantoestanden zijn.

  Over de inklaringskosten, die 10,- bij DHL klopt niet (ook al stellen ze dat misschien), ze rekenen voor pakketten uit Amerika al jaren 15,- administratiekosten per pakketje. Echt schandalig!

  Goede tip van dat eenloketsysteem!

 6. Misschien een domme vraag maar wat ik mij na het lezen van je blog nu afvraag: Hoe kunnen ze nu weten wat er in het pakketje zit? Maken ze dat open bij de post of zo? Hoe weten ze anders dat iets onder de 150 euro valt en je welke variant van inklaringskosten moet betalen??

 7. Conclusie is eigenlijk gewoon; niets meer bestellen bij Ome Ali maar weer gewoon naar de xenos, action of andere winkels gaan

 8. Ik heb er redelijk wat gekocht, al bleef dat beperkt tot wat goedkope hebbedingetjes. Zoals Hans reeds aangaf, ook in China stijgt de welvaart wat bij een aantal producten al goed merkbaar is. Een roestvrij stalen plantschopje kost daar € 13,50. Datzelfde plantschopje ligt bij Hornbach voor € 9,50. En zo is dat met meerdere dingen. Naast prijsstijgingen is het natuurlijk niet niks om ook nog eens 21% BTW te betalen over elk artikel dat je koopt. Zeker gelet op de vaak inferieure kwaliteit van een aantal dingen verwacht ik dat ze hun beste tijd gehad hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder