Zo maar een maandagochtend in het ziekenhuis – geluk zit in kleine dingen

ziekenhuis

In de weken en maanden voor het overlijden van mijn vader, kwamen we twee keer in het ziekenhuis terecht vanwege een acute complicatie.

Eén keer in het Radboud in Nijmegen, en één keer in het ziekenhuis in Doetinchem.

Waar ik het Radboud in Nijmegen als erg druk en overweldigend ervaarde, bleek het ziekenhuis in Doetinchem op de maandagochtend dat ik er was, een oase van rust.

Pianospel in het ziekenhuis – groot geluk

Ik moest wachten, en destijds was alle horeca nog gesloten. Maar in het restaurant van het ziekenhuis mocht je wel aan een tafeltje koffie drinken. Zo vond ik mijzelf terug op een maandagmorgen in maart, met een heus kopje koffie voor mij.

En toen er ook nog eens iemand plaatsnam achter de piano en prachtige muziek begon te spelen, voelde ik mij plotseling wonderlijk gelukkig.

Ondanks de barre omstandigheden waaronder ik daar was.
Luister maar, naar dit korte fragment: Pianospel in het ziekenhuis.

Complimenten voor de mensen die hebben bedacht om een piano in een ziekenhuis neer te zetten!

Similar Posts

23 Comments

  1. Muziek maakt alles mooier. Zelfs als je helemaal niet van het genre houdt wat je op bepaalde momenten hoort, voegt het iets toe.

  2. Als een dierbare naaste heel ziek is dan maak je ook juist in het verdriet toch heel mooie dingen mee. Juist omdat je je beter concentreert op de dingen die in het leven echt belangrijk zijn.

  3. Fijn is dat hè! Bij ons in het ziekenhuis is het pianospel afgelopen week weer begonnen. Heeft in Coronatijd allemaal stilgelegen. Ik vind het heerlijk om af en toe even bij stil te staan als ik het hoor vanaf mijn werkplek.

  4. De Radboud is voor ons hèt ziekenhuis voor ingewikkelde dingen.
    Da maar liever het kleinere zoals in Doetinchem, met een piano als prachtig extraatje. Klasse!

  5. In muziek ziet zoveel emotie blijheid, verdriet, eenzaamheid. Een prachtige manier om een piano op die plek neer te zetten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.