Reacties

Geen make-up: stom? — 95 reacties

 1. Douchen, borstel door mijn haar, oogcreme en een lik dagcreme op m'n gezicht, aankleden en klaar! Haren worden regelmatig geverfd (da's nog een innerlijk discussiepunt ????) en bikinilijn ed wordt ook met regelmaat bijgewerkt.

  Opmaken vind ik zonde van mijn tijd. Ik ben goed zoals ik ben.

 2. Als ik make up gebruik is het alleen mascara. Dat is de ene dag wel en soms twee weken niet. Maar net waar ik zin in heb. Ik ben bezig m'n natuurlijke haarkleur ( met mooie grijze haren) weer terug te laten komen. En dus ben ik het verven bij de kapper aan het afbouwen, wel zo dat ik niet te erg voor gek loop ;)

  • Dat vind ik wel interessant Stefanie: hoe doe je dat precies, dat je het grijs terug laat komen? Het lijkt me bijvoorbeeld zo vervelend als je je haar dan helemaal kort moet knippen. Is dat te vermijden?

  • Zucht.. beetje een late reactie. Maar ik had m'n haar behoorlijk blond. TErwijl ik van mezelf erg donker ben. Dus ik bleef maar naar de kapper gaan. Toen ben ik het ( nog steeds eigenlijk) eerst donkerder gaan verven door middel van low lights in verschillende kleuren. M'n haar heeft nu al een flinke uitgroei, maar door de lichte en donkere kleuren zie je amper dat het al zo ver uit gegroeid is. En lijken m'n grijze haren slechts blonde highlights ;) Dus tot nu toe gaat het goed. Als het té erg wordt, kan ik ook altijd door m'n uitgroei nog een aantal lichtere 'streepjes'laten zetten zodat het meer één geheel lijkt. EN zo hoop ik er dan klaar mee te zijn. Oké dit was echt een heel lang verhaal. Sorry. Ik ga het in ieder geval niet helemaal kort knippen ik heb krullen..en dan ben ik een mollig schaapje. Nee dank u ;)

 3. Leuk geschreven! Ik vind het zelf wel prettig, even zo'n momentje voor mezelf. Lekker muziekje aan, dansen en wat make-up opbrengen. Mijn huid vraagt trouwens ook wel om een laagje dagcrème, anders gaat mijn huid zo trekken. Zeker na een warme douche! Verder ga ik ook lekker naturel de deur uit als ik even geen zin heb hoor.

 4. Ik vind het heerlijk om even te tutten en mezelf op te maken. Maar ik heb ook dagen dat ik er geen zin in heb en dan doe ik het gewoon lekker niet. Als ik het doe is het puur voor mezelf want mijn man houdt niet eens van make-up en ziet het verschil niet eens haha!

 5. Lekker nuchter geschreven, Nicole! :)
  Hier ligt het aan hoe ik me voel en of ik iets speciaals ga doen. In die laatste gevallen maak ik me op, maar verder bijna niet (komt me trouwens meestal op commentaar van mijn oudste dochter te staan die te veel make-up helemaal niet mooi vindt).
  Het minimale gebruik van make-up betaalt zich volgens mij ook uit in een gezondere huid. Mijn huidverzorging bestaat uit een blik Nivea en soms gebruik ik vaseline, net welke ik voor handen heb. Dat werkt voor mij prima, mijn huid is lekker zacht en inderdaad: what you see, is what you get!

 6. als ik moet werken gebruik een beetje makeup om me fatsoenlijk te maken! Maar niet veel. Als ik een feestje heb of lekker ga uiteten tut ik me meer op. Als ik thuis zit helemaal niet. Hoeft niet altijd make-up je moet je gezicht ook laten luchten haah

 7. Mijn routine is erg basic; reinig mijn gezicht met lotion, dagcrème en mascara. That's it! Haar kammen doe ik niet, vanwege mijn krullen dus ik kneed mijn haar in model elke ochtend met wat schuim en water. Voor feestjes pak ik wel uit!

 8. Oh ik ben echt compleet het tegenovergestelde! Ik reinig 2x per dag mijn gezicht (hèèl belangrijk) en vul dit aan met crèmes. Daarnaast draag ik vrijwel altijd make-up. Maar ik ben dan ook echt een beautyliefhebber. En voor mij is het ook echt even een moment voor mezelf..

 9. Ik was me en doe wat dag créme op en als ik weg moet dan gebruik ik een oogconcealer een gekleurde dagcreme en een streepje om mijn ogen ik kan niet buiten komen zonder wat créme want ik zie er soms uit gelijk een zombie soms nog witter dan wit vroeger had ik dat niet maar sinds ik veel in het ziekenhuis gelegen heb en met de kanker behandeling is dat gekomen ,en bruin word ik niet dus maar een beetje verdoezelen.

 10. Ik ben het helemaal met je eens! Bovendien gaan mijn ogen tranen van mascara (tenminste 's ochtends en aan het begin van de middag). Als je je opmaakt, moet je ook je wimpers doen, anders vind ik het er gek uitzien! Maar goed betraande ogen en dus uitgelopen make-up lijkt me ook niet de bedoeling!

 11. Mijn 'verzorgingsritueel' is nagenoeg gelijk aan die jij hebt... douchen, aankleden, haar borstelen en deo. Dan is het wel klaar, mijn make up? Zelden tot nooit! Is gewoon mijn ding niet, ooit heb ik het een aantal maanden gedaan omdat iedereen telkens aangaf dat ik er moe uit zag.

  Dus gestart met make-up, maar ik vind het zoiets onzinnigs... kortom, geen mak-up voor mij.

 12. Als je een baan hebt, moet je wel verzorgd zijn, dat wordt wel verwacht van je om er representatief uit te zien. Als je huisvrouw bent is dat natuurlijk niet zo nodig. Hoewel mijn man het privé ook leuk vindt als ik er verzorgd uitzie.

 13. Zonder make-up voel ik me domweg niet mezelf. Altijd in representatieve functies gewerkt en dan moet je er gewoon goed uit zien. Ik woon nu al jaren op het platteland, maar er wordt toch iedere morgen 'gekleurd' voordat ik de ochtendwandeling met hond ga maken. Een goede huid- en haarverzorging vind ik zeker belangrijk. Leuke kleding met bijpassende sieraden ook. Dat doe ik niet voor een ander, soms zie ik dagen geen mens hahaha, maar gewoon voor mijzelf. Er lopen al genoeg van die vreugdeloze natuurslonzen rond.

  • Wat vervelend voor je dat je iets van buitenaf nodig hebt om je jezelf te voelen. Ik wens je toe dat je ooit zover komt dat je van jezelf al goed genoeg bent.
   Wat vervelend ook voor je dat je zo'n scherp oordeel velt over anderen (vreugdeloze slons). Zo'n oordeel zegt namelijk een stuk meer over jou dan over hen :)

 14. Nou iedere ochtend ben ik bijna te laat voor m'n trein omdat ik toch altijd graag make-up op doe en even mijn tanden wil poetsen voor vertrek. Ik heb altijd het idee dat ik er zien uit zie zonder. Hihi

  • Ik heb net een boek gelezen waarin vrouwen zich opmaken in de trein Chantal. Zou dat voor jou misschien een oplossing kunnen zijn? Je make-up doen in de trein? Of gaat dat niet zo makkelijk?

 15. ik maak me elke ochtend op met mascara en lijntje op de oogleden. Alleen niet op zondag, tenzij we weg gaan. En als ik vakantie heb alleen wanneer ik zin heb. Dat was afgelopen week dus geen enkele dag. We zaten op een camping en heel veel de zonnebril op dus dan vind ik het niet nodig. Scheelt ook tijd, tandenpoetsen omkleden en wakker worden of op bed gaan. Want deze vakantie toch wat te laat op bed en redelijk vroeg er weer af.

 16. Ik denk dat het net is wat je gewend bent. Maar als jij je zo prettig voelt dan is het toch goed :) en precies wat je zegt. What you see is what you get. Ik moet gelijk denken aan die mannen die met een vrouw trouwen en haar nog nooit zonder make-up hebben gezien. Vervolgens scheiden omdat ze zo lelijk is zonder make-up dat ze er niet mee kunnen leven... hahahah

 17. Ik doe altijd make-up op maar niet meer zo uitvoerig als vroeger. Wel iets wat mijn oogopslag en mijn vermoeide blik doet verdoezelen, mascara, oogschaduw en foundation over een goede basiscreme. De ene keer uitbundiger dan de andere keer

 18. Toen ik nog werkte, maakte ik me wel licht op, haren goed, wenkbrauwen en een licht lijntje rond de ogen om er wat verzorgder uit te zien tussen het meestal jonge "spul" ;)

  Tegenwoordig doe ik het alleen maar als ik in een bui ben om wat te tutten met opmaken, wat steeds zeldzamer wordt.
  Wel vind ik mijn gezicht na zo'n moment wat sprekender en dan gaat het alleen maar om wenkbrauwen en een lijntje langs de ogen, het toont net iets anders.
  Op mijn gezicht doe ik verder helemaal niets, na het douche een goede dagcrème om de huid soepel te houden, maar verder absoluut niets, nadat er een paar keer verdachte plekjes zijn weggehaald als ook een voorstadium van huidkanker.
  Ook nooit foundation of zo gebruikt, wel eens geprobeerd, maar het lijkt dan alsof al je poriën afgesloten worden en kreeg ik doorgaans flinke jeuk.

  Groetjes Lily

  • Make up kan zeker mooi zijn inderdaad. Ik werd ooit opgemaakt voor een foto in de Margriet en het resultaat was echt wel leuk. Mijn ogen sprongen er bijvoorbeeld veel meer uit.

   Make up kan een gezicht zeker sprekender maken. Dat heb ik daar wel van geleerd.

 19. Ik ga ervan uit dat iedereen doet wat haar het beste bevalt, al lijkt 'met een bank op de bank kruipen' mij niet zo comfortabel. ;-)

  Om anderen de les te lezen over wat verzorging inhoudt gaat mij veel te ver... Ik bepaal zelf wel waarvoor ik 10 minuten eerder opsta. Grote kans dat het een extra blokje hardlopen is, voor de drukke dag begint. Is dat ook niet voor jezelf zorgen?

  Groetjes Emmy

 20. Oh zo herkenbaar :) Ik gebruik wel elke dag oogpotlood, maar dat is dan ook echt het enige dat ik aan make-up doe. Cremes? Niet aan mij besteed. Het gezicht wassen met lauw water is voldoende. Haren worden ook niet gekleurd. Gewoon lekker basic mezelf

 21. Ik ben ook zo'n type die niet echt van de make-up is. Een paar keer van mijn leven heb ik een periode gehad, dat ik dat ook "moest" doen, maar toch weer niet volhield. Absoluut verspilde moeite vind ik dat, maar toch als het dan weer kriebelt wil ik het toch weer proberen. Stom hé?

 22. voor mijn job is make-up niet zo handig. In mijn vrije tijd gebruik ik alleen mascara en oogschaduw. Ben ook geen fan van make-up om alles maar op je gezicht te smeren. Zo herkenbaar. ;)

 23. Ik doe een basis dagcrème aan, wat om mijn wallen te verdoezelen, mascara en eyeliner. Meer hoeft ook niet voor een doordeweekse dag, al merk ik wel dat ik er meer en meer geïnteresseerd door raak. onlangs kocht vb een nude lippenstift.

 24. Elke ochtend en avond gebruik ik nadat ik mijn huid gereinigd heb oogcrème en een dag/nachtcrème. Ik maak me altijd op behalve als ik de hele dag thuis ben of ik snel eventjes naar de winkel moet. Ik heb het zo gewoon dat ik mij kan opmaken in nog geen 10 min.

 25. Het gebruiken van make-up, het dragen van hoge hakken en dergelijke kunnen veel vrouwen zichzelf verplichten of laten verplichten. Het heeft voor mij niets te maken met er verzorgd uitzien! Dat laten we ons aanpraten!
  Ik kies ervoor om sporadisch wat make-up te gebruiken, want het voelt niet prettig (allergisch) en ik vind het veel teveel gedoe. Mijn persoonlijke verzorging is echter vanzelfsprekend, zoals douchen, dag- en nachtcreme, schone en verzorgde kleding.

 26. Ik hou wel van een beetje make up, maar dat is echt sporadisch. Ik vind die travestieten make up die zoveel vrouwen nu dragen ook echt niet heel erg mooi. En dan plakt het, en je geeft af, en je kan niemand lekker knuffelen zonder dat je er allebei vies uitziet.

 27. Als je weet wat er in die make up zit dan zou je het samen met dat boek weggooien. Ik gebruik een blik nivea per jaar. Alles gebruikt niks gebruikt ik heb een vervelende huid en alleen nivea doet wat.

 28. Zo, wat een hoop reacties, het leeft wel zeg. :) Fijn toch dat we ergens leven waar we gewoon lekker doen wat we zelf willen.....zelfs als vreugedeloze slons rondlopen, hahaha. ;)

 29. Net als bij jou. Nu willen de kinderen vooral in de ochtend als ze net wakker zijn wel veel aandacht. Dus wel soort van geen tijd. Maar ik vind het niet zo nodig. Als mn haar redelijk normaal zit en ik aangekleed ben vind ik het goed. Als we naar een feestje gaan wil ik me soms wel opmaken en wat extra doen. Maar dat zien de mensen dan ook. Extra leuk dus!

 30. Als ik in een spiegel kijk, vind ik het prettig om te zien dat ik er verzorgd bij loop. Daar hoort in mijn geval make-up bij. Ik heb een rood gezicht door couperose en dat camoufleer ik met make-up. Verder gebruik ik rustige kleuren die me flatteren. Ik doe het niet voor anderen, maar puur voor mezelf. Wel kies ik ervoor om make-up en verzorgingsproducten van een natuurlijk merk te gebruiken, die niet op dieren getest worden en die natuurlijke grondstoffen bevatten. Mijn huid ziet er gezond uit en ik word vaak jonger geschat dan de bijna 60 jaar die ik in werkelijkheid ben.

  • Waarschijnlijk zou ik zo depressief worden van het voortdurend alleen zijn, dat ik inderdaad niet meer de moeite zou nemen om me te verzorgen...

 31. Na douchen gezicht reinigen en dag - of nachtcrème op gezicht en rest van mijn lijf smeer ik ook in (tegenwoordig met gewone zuivere sheabutter). Vroeger zeker ook op werkdagen buitenshuis altijd potloodlijntje rond ogen en wat oogschaduw. Sinds ik een keer vorig jaar een meditatieweek (in volledige stilte) heb gedaan en daar geen make up mee had, doe ik het eigenlijk gewoon nooit meer. Ik ben goed zoals ik ben. Punt. Enkel verzorging.
  Zo vreemd dat representatief eruit zien wil zeggen "met make - up". Heb er eigenlijk gene negatieve commentaren op gekregen toen ik stopte met die oogschaduw. Leek zelfs niemand op te vallen... Ikoogpotloodje er "bloot" uitzien, maar na enkele dagen was ik dat helemaal gewoon. vond zelf ook zonder

 32. Ik snap nooit waarom mensen altijd zo op anderen moeten letten... Iedereen doet lekker waar hij of zij zich prettig bij voelt. Ik vind het echt bizar als iemand tegen iemand die nooit make-up draagt dingen zegt als 'doe eens wat make up op joh!' of andersom, tegen mensen die zich graag opmaken: 'doe eens wat minder joh!'.
  Ik vind het leuk om aandacht te besteden aan mijn uiterlijk door middel van make-up. Ik doe het echter niet iedere dag. Gewoon, als ik er zin in heb eigenlijk haha.

 33. Het komt een beetje over als elke vrouw moet make-Up dragen. Zal vast zo niet bedoeld zijn.
  Ik draag alleen make-Up als ik er zin in heb. En dan is het niet veel meer dan mascara, eyeliner.

 34. Ik ben ook van de verzorging en de make-up. Maar ik vind dat gewoon fijn om te doen. Soms gebruik ik weinig, dan weer wat meer. Maar gezichtscrème is zoo belangrijk en zo gebeurd Nicole. ????

  • Ja, dat houd ik mezelf dan ook voor. Maar als je dat op doet, moet je eigenijk eerst je huid reinigen, en dat vind ik dan ook weer gedoe. Een tijdje deed ik 's avonds in bed een klodder Nivea op mijn gezicht uit zo'n blauw blikje. Maar dat heeft ook niet lang stand gehouden.

 35. Leuk geschreven! En heel herkenbaar. Bij mij gaat er hoogstens een beetje mascara op en dan vind ik het wel mooi geweest. Dikke lagen make-up vind ik echt verschrikkelijk. Wordt niemand mooier van.

 36. Ik vind het jammer dat mensen vinden dat je een slons bent als je jezelf niet opmaakt. Ik heb wel eens wat make-up gekocht maar ik vind het bij mezelf niet mooi staan. En ik vind het ook een heel gedoe, erop smeren en er weer af halen en zoveel verschillende producten. Daarbij komt dat ik een heel gevoelige huid heb en vaak allergisch reageer met jeukende ogen e.d. Bij anderen vind ik het wel mooi staan. Mijn man vindt het het prettigst als ik geen make-up op heb. Als ik buitenshuis werk doe ik mijn best er netjes bij te lopen. Noem me dus alsjeblieft geen slons!

 37. Ik gebruik zelden make up. Het past niet bij me, oogmake up verdraag ik niet en ik houd niet van het gevoel van make up op mijn gezicht. Trouwens, nagellak vind ik ook vreselijk voelen.
  Mijn huid en haar zien er nog jong uit, al ben ik nu dus in de vijftig. Voorzichtig met de zon, gezond eten, voldoende slaap, niet roken en geen alcohol. Dat laatste daar schijnt Suus weer niet vies van te zijn, maar dat laat sporen na die ik weer niet mooi vind.

 38. Ik ben een echte tuttefrutter, zoals mijn zoontjes dat noemen. Een fohn en make-up gebruik ik elke dag. Omdat ik dat al van jongs af aan gewend ben (van m'n moeder afgekeken), voel ik me zonder niet mezelf, en minder mooi/zelfverzekerd.

 39. Ik gebruik zelf best wel vaak makeup. Foundation, eyeliner, mascara, zelfs een contourtje. Dat ik vind ik dan weer fijn. Maar het is soms ook echt fijn om een keer helemaal niks op je gezicht te hebben ;)

 40. Hier ook iemand die weinig doet aan persoonlijke verzorging.

  Douchen, aankleden, haar in staart of knot en wat mascara. Hou van basic en in de tropen opmaken vind ik niet erg lekker.. moet kunnen wrijven en vegen zonder strepen achter te laten op mijn gezicht.

 41. Hier wel make up. Elke dag. Ik smeer al sinds m'n 16e dus het is echt een raar zicht zonder. Had vroeger veel last van acne, nu soms nog. Vandaar dus. Heb nu op m'n 44e nauwelijks rimpels dus een goede verzorging is wel belangrijk. Nooit gaan slapen met make up en goed reinigen.

 42. pfoe hoe ziet mijn persoonlijke verzorging eruit, heb je even haha? sowieso serum, dagcrème en dan elke dag make-up behalve soms op zondag en s' avonds reiniging en serum nachtcrème en oogcrème

 43. Ik heb het altijd leuk gevonden om mezelf te verzorgen en er leuk uit te zien. Voor mij bestaat dat uit goede dag- en nachtverzorging (ik heb nogal een lastige huid, dus een must) en een mooi make-upje. Daar voel ik me gewoon het lekkerste bij en zie ik er fris uit (ook als ik een slechte nacht heb gehad, haha). En zo moet iedereen gewoon doen waar hij zich lekker bij voelt :).

 44. Mooi beschreven, ik hanteer al jaren de uitspraak, zorg goed voor jezelf, anders kan je niet voor een ander zorgen.
  Wat is voor jezelf zorgen al moeilijk en invulling er aangeven is zo divers en voor ieder persoonlijk!

  Mijn persoonlijke verzorging bestaat uit douchen/ wassen, tanden poetsen, een zalfje op mijn gezicht, armen en benen vanwege droge huid, kleden.
  Mascara en een klein beetje potlood, dit daar ik blanke wimpers heb.
  Ik heb mijn eigen haarkleur. Haren borstel ik uit na het wassen meest 2x per week. S morgens haal ik mijn handen door het haar en bind het haar bij elkaar .
  Een geurtje gebruik ik weinig.
  Verder pak ik een aantal rustmomentje op een dag.

 45. :P Ik draag door de weeks nooit make up. Niet naar mijn werk en niet als ik thuis ben. Het is niet nodig. Het zit in de weg. Je kan nooit eens lekker in je ogen wrijven als je mascara op hebt en JUIST als je mascara op hebt wíl je in je ogen wrijven. En dan moet je het er 's avonds ook weer afboenen!
  Ik eet goed, ik beweeg genoeg, ik douche natuurlijk en ik zie er verzorgd uit, vind ik. Ook zonder make up.
  En als je wel make up wil dragen: lekker doen! Is niks mis mee! Ik zal ook niet naar een feestje gaan of een sollicitatiegesprek zonder make up! Beetje zelf-vertrouwen boost!

  • Ik krijg inderdaad ook juist een drang om aan mijn gezicht te zitten als er make-up op zit. Gewoon omdat ik weet dat dat niet moet....

   Net als jij eet ik gezond en beweeg ik genoeg en zie ik er netjes uit. Hoop ik tenminste ; )

 46. Ik gebruik zelden make up. Ik vind het echt niet nodig en gebruik alleen wat als ik naar een feestje ga. Ik ben er ook gewoon niet goed in om elke dag mezelf vol te smeren. Als ik eerlijk ben zoé ik soms volgeplamuurde mensen en als ze dan geen make up ophebben zien ze er niet uit. Erg bleekjes omdat de zon nooit de kans krijgt erop te schijnen.

 47. makeup vind ik wel iets dat ik moet dragen. niet dat ik onzeker ben ofzo maar ik voel me beter en sterker in mn vel met een beetje makeup! bij makeup-loze dagen vind mn ventje me juist sexyer haha

  • Wat leuk dat je vriend je het leukst vindt zonder make-up Serafine : )

   Maar ik kan me best wat voorstellen bij het psychologisch effect van make-up en dan is het fijn dat het zo helpt om je sterker te voelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>