Reacties

'Waarom ik geen 4000,- aan een vakantie ga uitgeven' — 22 reacties

 1. Ze heeft helemaal gelijk. Ik kan er ook niet zoveel geld aan uitgeven. Dan blijf ik liever thuis met mijn hondje. of een dagje naar de zee of de Ardennen lijkt mij ideaal.

 2. Ik snap gewoon niet waarom iemands eigen voorkeuren zo geprojecteerd moeten worden op iemand anders. Prima, dan ga jij (of wie dan ook) niet. Misschien word je blij van een gezellige boerencamping, of een tentje op de rustige hei. En misschien maak jij wel een vette wereldreis al dan niet minimalistisch.

  Ik ga graag een beetje luxe op vakantie. Een mooi hotel, resort of camping. Wat comfort, warm weer. Maakt dat mij een ondankbaar slecht mens? Ik geniet ook enorm van thuis zijn. Dat doe ik zo'n 47 weken per jaar. We hebben een prachtig huis met tuin aan het water. Wonen in een groene omgeving. Ik ben juist heel dankbaar met alles wat we hebben. Maar geen geld uitgeven is geen equivalent van dankbaar zijn.

  Het zou fijner zijn als niet op elke blog of waar dan ook een discussie moet worden gestart over ieders voorkeuren en afkeer van andermans voorkeuren. Doe wat je wilt. Respecteer een ander dan ook. Mij interesseert het geen bal wat een ander doet. Wil je weg: veel plezier. Blijf je thuis? Veel plezier.

  Zij die het gevoel krijgen het niet goed te doen trekken zich teveel aan van hun omgeving.

 3. Vind het nog altijd een bijzonder fenomeen hoe mensen online alle fatsoensnormen overboord gooien. Als je het niet met iemand eens ben, start dan een volwassen discussie. Of hou je mond...

  Maar goed, ieder zijn ding... Ik vind vakantie leuk, maar thuisblijven net zo goed. Zolang ik maar met leuke mensen ben.

 4. Misschien heeft ze wel gelijk,maar het is ook wel de toon die de muziek maakt. Even wat quotes: "je bent zo gek om dat te betalen", "ben ik nou gek, of is de rest van die ouders dat? " "Als je eerder wilt vertrekken dan school klaar is, dan ben je toch wappie?"

  Sorry,maar van zulke stukken gaan mijn haren dus recht overeind staan. En dan hoef ik mezelf nog niet eens aangesproken te voelen, want wij geven niet zoveel geld uit. Maar als je andere mensen niet in hun waarde laat, dan denk ik dat je ook niet moet gaan lopen klagen als andere mensen daar beledigd of lelijk op reageren. Want zelf houdt ze in dit stukje nou ook niet bepaald rekening met de gevoelens van andere mensen.

 5. Mooi hoor, ik blijf liever thuis, lekker scharrelen rond-om-house. Heerlijk. Ik vindt het leuk om weg te gaan maar nog leuker vindt ik het om gewoon lekker thuis te blijven. Ik geniet om op te staan zonder wekker en om alle comfort dichtbij te hebben. (ik hou niet zo kamperen om het zachtjes uit te drukken) Lekker allerlei kleine klusjes doen waar je het hele jaar tegen aan hikt, waarbij je elke keer denkt, ach dat komt wel. Kortom heerlijk scharrelen

 6. In haar manier van schrijven kan ze natuurlijk wel ook zulke reacties verwachten. Ze veroordeelt mensen een beetje, en dan krijg je botte dingen terug. Niet netjes, maar we reageren nu eenmaal met emotie. Zelf zou ik het er wel aan uitgeven, ik vind niets heerlijker dan reizen met het gezin

 7. Ik ga graag op vakantie en de andere 50 weken ben ik thuis in een heerlijke omgeving. Het geld dat we uitgeven aan vakanties kunnen we (gelukkig) heel gemakkelijk betalen.
  Ieder moet doen wat hij graag wil. Iedereen in zijn waarde laten is belangrijker. Waarom veroordelen.

 8. Hoi, hier is zo duidelijk sprake van "het verkleinen van de cognitieve dissonantie" (een term uit de marketintg) d.w.z. je zoekt als je een Miele-wasmachine hebt altijd je aanhang uit Miele-beziiters ( wat zijn ze goed hè, ja hè, mijn oma had er een uit 1876 die doet het nog steeds...) of te wel plat gezegd "je eigen keus goed praten".

  Ik vind het een non-discussie. Appels en uien, om het maar zo te zeggen (peren lijken te veel op appels).

  Dat je met een gezin met 5 kinderen NIET naar een all-inclusive resort gaat, 2 x per jaar, dat moet je toch ZELF WETEN!!!!!!!!!!

  Echt, deze hele discussie, tent op de hei, luieren in je tuin, niksdoen op Ibiza, in de zon zitten en cocktails drinken, who cares? Alleen mensen die hetzelfde doen als JIJ..... daar voelt men zich prettig bij.

  Nou vooruit dan, slacht me maar af: wij gingen vroeger vaak met het vliegtuig weg, verre vakanties, heb ook in Verweggistan gewoond en veel geleerd, vreemde talen, verre culturen.
  Was dit mijn keuze? Nee! Ik ben dolgelukkig op de Veluwe of op Texel, maar ik ga wel graag van huis weg omdat ik thuis nou eenmaal geen rust heb. Tja, moet je me dat verwijten? Is dat een Calvinistische Eigenschap om altijd nog een Klusje te hebben?

  Ik heb er geen oordeel over.

  Over 1 ding heb ik wel een oordeel: als ouder heb je de "verantwoordelijkheid" om je kinderen ook kennis te laten maken met andere culturen (deze is persoonlijk, vind ik belangrijk, verder dondert het niet). Ik vind Frans praten belangrijk in Frankrijk, Engels in Londen (e.g.) en gewoon een stukje algemene ontwikkeling is mooi meegenomen.

  Je kunt ook "overvoed" raken, kerk in, kerk uit, museum in, museum uit, dat gevoel heb ik dus, dus op vakantie verzet ik geen póót. Tot verbijstering van iedereen: dus je was in de Algarve? maar er zijn alleen foto's In het huisje, naast het huisje, achter het huisje? Ja ik verzet geen poot en lees 6 boeken. Ik rij alleen naar de supermarkt. Is dat niet zonde? Nou...... moet ik, jij en iedereen dat niet zelf weten?

  Maar........Nicole, jouw dochter gaat naar China, je zoon gaat op kamers, kind 3 gaat studeren, laat je niet in de luren leggen. Jij houdt niet van weggaan (vroeger heimwee) dus BLIJF THUIS.

  Simple comme toujours.

  Enjoy!

 9. Ik mag graag op vakantie gaan!! Heerlijk, graag zelfs!! Heb alleen niet zoveel tijd ervoor. Ik laat iedereen in zijn/haar waarde. Vroeger thuis gingen we ieder jaar 2 weken of naar limburg, of naar drenthe, of naar overrijsel of een nederlands eiland dus noooooooooit naar het buitenland. Sinds ik alleen op vakantie "mag" ben ik een aantal keer in nederland geweest maar heb ook al veel van de rest van de wereld gezien. Mijn ouders gaan nog steeds, jaar in jaar uit naar de Veluwe, mijn oom en tante al 326 jaar naar Texel, is ook mooi, maar niet voor mij.
  Wij gaan volgende week op vakantie, naar Curacao ja, en een ieder in mijn omgeving heeft daar een mening over; waar doet ze het van blablabla, maar zij zien niet dat ik hier in middels bijna 8 jaar voor gespaard heb.... En ook dat hoef ik niet te verantwoorden.

  Een ieder die lekker thuis blijft, fijne vakantie en een ieder die weggaat, ook een fijne vakantie, waarheen maakt niets uit!

 10. Jemig he! Ik geef dat ook echt niet uit hoor! Ik maak er zelfs een sport van om dingen zo goedkoop mogelijk te regelen. Ik ken er nog eentje waar je hele boze reacties op krijgt: ik ga echt niet heel veel geld aan een bruiloft uitgeven. Zonde van het geld. Mooie herinneringen kun je ook gratis maken. Moet je eens proberen op en feestje... ;)

 11. Mij maakt het niet zo uit wat anderen doen, zolang ik er maar geen last van heb. Dat anderen andere keuzes maken is aan hen. Zelf heb ik voor vakantie en werk lang genoeg in het buitenland gezeten om te snappen waarom buitenlanders graag in NL vakantie vieren. We hebben zeker een mooi land en zeer acceptabel weer.

  Door wat medische problemen ben ik de afgelopen maanden de stad niet uit geweest en dat is absoluut geen straf. Er is hier genoeg te zien. Er draait een mooi expositie en ik heb me vreselijk goed vermaakt met Maartje en Kine en Jan Rot met een Berini op het plein om maar wat dingetjes te noemen. In de oude stad, de stille buitenwijken en de mooie parken is het prima wandelen.

  Mijn ouders gingen naar Schoorl op vakantie. Dat was 10km van huis en door de bossen en duinen was het een totaal ander landschap. Wij vonden het als kinderen prachtig en regelmatig kwamen buurkinderen overnachten die het maar nix vonden om met hun ouders mee te moeten naar bijvoorbeeld Oostenrijk.

 12. Wat een vreselijk negatief verhaal van Renee Lamboo. Waarom gaat ze zo tekeer tegen mensen die op vakantie gaan ? Hoeveel geld ze daar aan uitgeven ? Dat hele verhaal zit tjokvol aannames . Ik kan dat stuk niet serieus nemen.
  Het maakt mij helemaal niet uit of mensen wel of niet met vakantie gaan. Of hoeveel geld ze daaraan uitgeven, of aan een auto of een bruiloft. Dat moet iedereen helemaal zelf weten en niemand hoeft verantwoording af te leggen aan wie dan ook. Heel onvolwassen om daar zo'n heisa over te maken.

 13. Ik heb het thuis heel goed naar mijn zin maar er even op uit, dat vind ik ook wel heel tof. Ach, ieder z'n ding denk ik altijd maar. En laten we dat dan elkaar vooral gewoon gunnen.

 14. Hahahahaha, ik lees zo'n artikel met een 'big smile'... Lekker prikkelend, ik houd ervan ;)... En idd; wij blijven ook thuis :P... Voor die 4000 euro leef ik 1,5 jaar met ons gezin van 4 personen :D!!

 15. Wat 'n veroordelend blog! Ik ga graag op vakantie en ben ook heel graag thuis. Als ik, b.v. perse naar Groenland wil, het kost me 4000 Euro en ik heb dat geld, nou dan ga ik! Wil ik liever 'n jaar of twee thuisblijven dan doe ik dat! Vrijheid blijheid! Wel vind ik dat reizen, kennismaken met andere talen en culturen bijdraagt aan je ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder