Reacties

Draag jij een activity tracker? — 25 reacties

 1. Ik heb de app op mijn telefoon , een kick inderdaad om bij te houden.Voor je hartslag en ook calorieën gebruik is maar een indicatie.

  Tuurlijk is een echte hartslagmeter secuurder. Maar die werken ook anders.

  • Op zich zeggen de makers van de Fitbit Charge wel dat hun hartslagmeter accuraat is. Helaas is dat in mijn ervaring dus niet bij hardlopen het geval.

 2. Leuke blog, ik dacht er pas aan of dit wat voor mij is. Ik wist er weinig van, dit stuk brengt veel verheldering. Ik ga eens kijken welke tellers er allemaal zijn.

  • Ik snap je twijfel Ellen. Van te voren had ik ook zoiets van: 'Ik hoef niet zo'n stomme gadget!' Maar deze is echt leuk. Al is het maar omdat het zo motiverend werkt om gezonder te leven : )

   Ik ben er echt heel blij mee.

 3. De routeuitzetter van een atletiekclub heeft een hekel aan deze apparaten. Mensen zeuren over meters. Ik ben soms blij als ik mijn telefoon thuis gelaten heb. Big brother. Ik bekijke het aantal kilometers stappen, maar ik heb hem niet constant bij me.

 4. Ik weet niet zeker of zorgverzekeraars echt denken kosten te besparen als mensen meer gaan bewegen. Gezondheid is in beperkte mate 'maakbaar'. Als je meer gaat bewegen, loop je meer kans op blessures en ongelukken. Ik denk dat daar dan net zoveel kosten aan zitten als mensen met hartproblemen. Hard gezegd misschien zelfs meer, omdat mensen met hartproblemen er gewoon vaak in blijven. En 'dooien' maken geen zorgkosten...
  Dat terzijde, cynische ik. Nee, ik heb geen fitness of stappentracker. Ik heb dan ook geen auto. Daar ga je vanzelf meer van bewegen. De meeste zaken doe ik lopend: boodschappen, de hond uitlaten, ergens heen gaan ... ja, wat doe je nog meer. Ik loop ook enorm veel trappen, nu we de keuken beneden en de woonkamer boven hebben. Alleen op mijn werk neem ik de lift. Maar misschien dat ik dat vanaf volgende week niet meer doe, omdat de lift op mijn werk eigenlijk een beetje onbetrouwbaar is :S
  Zo'n tracker zou niet echt aan mij besteed zijn, denk ik. Kan ook een placebo effect zijn dat je je tevreden en goed voelt omdat je het aantal stappen hebt gehaald. Niet omdat je ook echt 'gezonder' bent. Zoals ik al zei: gezondheid is in beperkte mate maakbaar.

  • Helemaal mee eens dat gezondheid in beperkte mate maakbaar is. Maar binnen die beperking draag ik graag mijn steentje bij.

   En wat blessures betreft: dat ligt erg aan de sport en of je het verstandig aanpakt. Ik loop al 14 jaar en heb nog nooit een blessure gehad.

 5. Geen stappenteller gewoon genoeg bewegen en leven .
  Er zijn andere dingen om me druk om te maken.

  Voor mij minder controle en minder moeten

  Dat houd mij gezond.

 6. Ik zie het geregeld via social media voorbij komen. Zoveel uur geslapen of zoveel stappen gezet.

  Ik heb er zelf niks mee. Misschien in de toekomst, maar op het moment vind ik het prima zo.

  • Dat delen op social media hoeft van mij dan weer niet. Het lijkt me ook niet echt interessant voor andere mensen om elke dag een update te krijgen van mijn stappental. Tenzij ik Maxima was!

 7. Ik heb er geen. Lijkt me wel interessant om bij te houden. Een kennis van mij met hart problemen moest hem van de dokter wel snel wegdoen. Je gaat je namelijk druk maken terwijl er niks aan de hand is.

 8. Ik heb de mii fit band om mijn pols. Maar juist omdat ie om mijn pols zit betwijfel ik de waarheid van het aantal stappen. Want als ik druk met mijn armen beweeg, bv met de was uit de machine halen en ophangen, dan telt ie ook al. Terwijl ie fietsen niet telt. Dus ik ga ervan uit dat ik minder stappen heb gedaan dat ik op mijn app lees. Toch blijf ik m dragen omdat het inderdaad wel uitdagend is om te bewegen en het is ook mijn wekker.
  Heerlijk om niet meer wakker te schrikken van gepiep of geluid, maar van trilling om je pols.

  • Ik herken dat hij soms andere bewegingen ook meet. Als ik was vouw bijvoorbeeld, telt hij dat ook. Fietsen telt hij gek genoeg ook, maar stijldansen dan weer niet.

   Maar al met al meet hij goed genoeg voor mij.

 9. Ik heb een Apple Watch en deze draag ik sinds ik em heb echt elke dag. Ik probeer ook minimaal 10.000 stappen te zetten en ben meer actief geworden dankzij dit ding.

 10. Zo een tracker lijkt mij geweldig. Ik zou het wel willen aanschaffen maar dat word nog even sparen. Ik zou echt willen weten hoeveel uren ik slaap. Volgens mij slaap ik of wel te weinig of wel te veel. Leuk dat je zo bezig bent met sporten. :)

 11. Ik heb toevallig ook een Fitbit HR Tracker. Helaas werkt het ding niet samen met mijn Samsung S-Health programma.
  Ik doe wel extra mijn best met lopen, sporten en trappen enz. Door een beperking die ik heb is 10 duizend stappen niet haalbaar maar 5 duizend wel en 6 duizend heel veel.
  Mijn slaappatroon is ook duidelijk.
  Ik ben er wel blij mee en het zet me ook extra aan het werk soms!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder