Reacties

Hoe vind je het juiste dekbedovertrek over jou? — 58 reacties

 1. Voor mij is een fijne instopstrook één van de belangrijkste 'voorwaarden' bij het kopen van een dekbed. Ik vind het al gedoe genoeg, dat bed verschonen;). Die met de gele bloemen vind ik trouwens echt een beauty!

 2. :-) ik had nou nooit gedacht om over dekbedden te gaan bloggen,
  mja ik heb een heeeeeel fijn dekbed overtrek met blaadjes, dat ligt er nu ook op, en sávond kruip ik onder de blaadjes :-)

 3. Nog niet zo eenvoudig Nicole.
  Je moet lang met een overtrek doen, ze zijn prijzig vind ik.
  Wat ik zo jammer vind is, tenminste bij mij, dat de slopen eerder slijten dan het overtrek zelf.
  Je zou bij elke overtrek een paar extra slopen moeten hebben.
  Ik koop ze vaak los in een passende kleur.

  Een flinke instopstrook vind ik ook belangrijk.

  Ik heb er nu een overtrek met bloemetjes, ik zeg het nu met bloemen:)

 4. De maag moet overeenkomen, dat is een goede! We hebben een vier seizoenen dekbed dat dus in ieder seizoen een andere dikte heeft. Daardoor passen de overtrekken de ene keer beter dan de andere keer. En ik haat het als ze zo los zitten, dus het moet echt wel de goede maat zijn.

 5. De laatste overtrekken kocht ik bij Fonq in de maat 260x220. Mijn voorkeur gaat uit naar effen in lichte kleuren. Nadeel daarvan is dat ze regelmatig verschoond moeten worden omdat mijn honden ook in bed liggen. Vind mijn poetshulp niet erg want ze strijkt graag. Ik help haar wel met het opvouwen van die onhandige dingen.

 6. Ik zag de reclame van Smulders textiel op tv en vond deze erg leuk en makkelijk hoe ze de keuze laten maken in kleur en decoratie. Ik kocht jaren geleden, dure dekbed hoezen, maar heb er nog steeds heel veel plezier van, deze waren hun geld echt waard. Maar precies wat je zegt, ze moeten voor mij passen en een flap aan de onderkant hebben. Dan slaap ik goed :)

 7. wij hebben er 3 en de meiden hebben er 2 en we hebben allemaal een Lits Jumeaux en ik bestel ze altijd online mits ik in een winkel een leuke tegen kom dan koop ik die tussendoor

 8. de juiste maat !! daar ben ik ook een keer de mist mee ingegaan. Ik heb ooit 3 dekbedhoezen gekocht bij 3 winkels voor 3 verschillende prijzen. De middelste ging het langste mee

 9. Ik heb onlangs m’n slaapkamer gepimpt. En m’n oude overtrekken kleurde niet meer bij m’n geschilderde muur. Heb bij Made nieuwe besteld. Fijne stof en nu is m’n slaapkamer een hele fijne plek om te zijn.

 10. Ik kijk altijd naar de draaddichtheid. Die moet hoger zijn dan 200, want dan heb ik percal. Dat is goede kwaliteit. Draaddichtheid of thread count geeft de weefdichtheid van de stof aan. Letterlijk het aantal draden per vierkante inch die geweven zijn in een stuk stof. Een thread count van 300 wil zeggen dat er 300 draden zijn gebruikt per vierkante inch – de Engelse meeteenheid. De term draaddichtheid of ‘thread count’ is ooit bedacht in de USA om het verschil tussen muslin en percal vast te leggen. Muslin (Mousseline) is een zeer losse katoen weving, percal heeft een dichtere weving. Elke geweven katoenen stof dat een hogere draaddichtheid of thread count van 200 had werd percal genoemd.

 11. Zoek altijd wel een overtrek die bij de kamergordijnen past...een geheel vind ik het mooist
  Maja zogauw de ogen dicht gaan zie je het toch niet meer haha
  En die extra kussenslopen doe ik ook altijd...gelijk erbij
  Tip voor verkopers doe er 4 slopen bij
  Groetjes

 12. Ik heb echt een verslaving aan dekbedovertrekken, geen voorkeur of wat dan ook, vind het leuk om te wisselen. Koop ze vaak via veilingen want ik heb een heeeeele grote deken haha

 13. Sinds ik in de overgang ben ik een echte prinses op de erwt geworden. Bijna al het beddengoed irriteerde mij. Te warm, te koud, te zwaar, te zweterig. De oplossing die ik nu heb: een dekbed van bamboevulling, echt een aanrader bij last van nachtzweten. . En dekbedhoezen van B. Ellebien, tip ooit via Eenvoudig leven, die dekbedhoezen zijn zalg. Enorme instopstrook en een fijn koelvoelend katoen. Hieroverheen, ter verzwaring, en tegelijk ook voor het mooi, een luchtige wafeldeken, ook van B. Ellebien. Ik slaap nu eindelijk weer goed!

  Groetjes Jacqueline

 14. Uni! Ik wil absoluut geen dessin meer. Ik vind het veel rustiger zo. En dan eigenlijk het liefste gewoon wit. Heerlijk. En ook het liefst katoen. De hoeslakens vind ik weer een ander verhaal. In de zomer graag glad katoen en in de winter het liefst van flanel. Onlangs kocht ik een soort grijzig mintgroen (heel mooi en rustig zomers). Wij hebben alleen een afwijkend formaat. Twee dekbedden van 150 x 200. Geen getrek van de ander en lekker de ruimte. Heerlijk.

 15. Ik heb dit voorjaar sinds heel veel jaren weer dekbedovertrekken gekocht. Drie van katoensatijn. Ik vind dat heerlijk liggen. Ik heb ze bij een bekende beddenzaak gekocht en had er drie voor de prijs van 1! En het waren best dure, want ik was nu ongeveer 120 euro kwijt en ik had zeker dat bedrag niet over gehad voor maar 1 hoes. Ik heb nu een stuk of zes hoezen. Hier ook een prinses op de erwt. Ik heb zomer/tussendoor en voor erge kou flanellen hoeslakens.

 16. Mijn man en ik slapen gescheiden. Hij ligt onder een laken en deken en ik onder een dekbed. Ideaal, nooit ruk- en trekgevechten in het holst van de nacht. In de winter vind ik flanel lekker liggen. Verder een gewoon katoentje. Aan satijn heb ik een bloedhekel.

 17. In de zomerperiode ga ik meestal voor een lichtere kleur en in de winterperiode juist voor een wat donkere kleur, maar altijd met een ruime instopstrook zodat we geen koude voeten krijgen.

 18. Nou, nou. Je hebt er een hele studie van gemaakt. Ik weet de afmeting van mijn dekbed dus ik loop gewoon een winkel binnen en trek iets uit het rek dat ik leuk vind. Heel belangrijk vind ik het niet, zolang het niet vloekt met de kleuren in de slaapkamer vind ik het prima. Onderlakens vind ik persoonlijk veel lastiger. Die vallen vaak tegen, zeg!

 19. Dat met die maten van het bed en het bijbehorende beddengoed is altijd weer een gedoe. Fijn dat dit nu overzichtelijk op een rijtje staat. Zelf gebruiken wij al heel lang wit beddengoed, dus geen printjes of motiefjes. En dan van satijn of damast, dat voelt extra fijn. Het geheel geeft een luxe hotelkamer gevoel.

 20. In lig nu onder katoen, maar het lijkt net alsof ik onder een behangrol lig. Zo hard en schurend. Wel lekker met dit warme weer, dat dan weer wel. Zodra de temp wat naar beneden ga dan wil ik mijn zachte dekbed weer terug.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder