Reacties

De opkomst van het maaltijdpakket — 34 reacties

 1. Ik heb het nog nooit gekocht, maar zie ze wel staan. Ik kan me best voorstellen dat het makkelijk is bijvoorbeeld bij soep pakketten, je hebt dan meteen alles in een pakket. Ik denk wel dat het duurder is dan wanneer ik het zelf bij elkaar zoek, vandaar dat ik dit nooit koop.

 2. Geen ervaring mee. Ik heb er weleens naar gekeken en ik vind die paketten aan de kleine kant voor mijn gezin. Verder vind ik het veel te leuk om zelf groentes uit te zoeken. Elke week koop ik wat er in het seizoen is, plus groentes zoals uien, paprika, champigons. Ik werk wel met recepten, maar vaak flans ik iets in elkaar van wat ik in de koelkast heb.

  • Ik koop zoiets ook nooit, man en ik zijn hroentefans en vind het al snel te weinig groente. En vind het leuk om ook resten uit de koelkast ergens in te verwerken. En heb veel kruiden en specerijen in huis. Gebruik geen snelkookrijst maar rijst uit een toko! En pasta draai ik soms zelf. Houd van zelf iets uit te proberen. Je gaf ooit een tip om zelf ijs te maken van vers fruit zoals banaan en nog iets,
   kan het niet meer vinden helaas, wil het wel proberen! Ijs zonder rommel spreekt me erg aan. En het is een leuke manier om fruit binnen te krijgen.

  • Misschien gaf ik die tip. Ik maak het regelmatig in de zomer van overrijpe bananen. Afpellen en in stukjes snijden. Dan invriezen. Ik laat het even iets ontdooien en dan in de keukenmachine. Ik doe er graag zelfgemaakte amandelmelk bij en dan mixen. Even uitproberen hoe sterk je keukenmachine is. Je kunt ander fruit toevoegen. Laatst maakte ik een soort salted caramel saus van geweekte en gemalen dadels. Daar deed ik wat van over het ijs, erg lekker!

  • Dankjewel Veggiemo voor het recept van het ijs wil het een keer uitproberen' blij dat je het recept nog een keer geeft..

  • Op youtube kun je het recept vinden van de salted caramel van High Carb Hannah.

  • O lekker zeg, daar ga ik naar kijken! Dankjewel. Man en ik zijn nergens allergisch voor, maar eten graag zo natuurlijk mogelijk! Ik houd van dingen uitproberen.

 3. Ik zou hetzelfde kunnen schrijven als VeggieMo.
  Vraag me ook af of iedereen dat dan allemaal zo gebruikt of er weer dingen uitlaat die weggegooid worden, dat is dan ook zonde van het geld.

 4. Ik heb wel eens wat verspakketten geprobeerd. Van de albertheijn die voor guacamole en van de lidl meerdere. Ik geloof voor een curry en een soep als ik het me goed herinner. Ik heb best goede ervaringen met de pakketten. Alleen hou ik niet van koken met pakjes en zakjes, dus de pakketten die zakjes bevatten koop ik niet. Het klopt dat daar vooral troep in zit. Soms bevatten die zakjes trouwens alleen maar wat zout en 1 bepaald soort kruiden. Nou die heb ik thuis ook wel!

 5. Ik vind dit soort pakketten echt onzin. Als je alles los koopt ben je sowieso veel goedkoper uit en kun je waarschijnlijk voor dezelfde prijs 2x zoveel maken. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen haha.

 6. Ik ken wel de boxen van Hello Fresh, maar ik vind ze zooo duur. Voorstanders zeggen dan dat als je gezond eet, je dat geld sowieso kwijt bent. Nee, denk ik dan, nu betaal je ook nog mee voor de service. Daar is niets mis mee natuurlijk, ik doe nu bv ook boodschappen online omdat ik zelf niet bij de winkel raak en betaal dan graag bij voor die service, maar het maakt het wel duurder. ;)

 7. ik koop ze nooit kies gewoon zelf mijn groenten. Ik gebruik vaak de kruidenmixen van Jonnie Boer, deze zijn heel lekker, zonder zout en in een handig blikje.

 8. Ik koop het regelmatig! Super lekker en helemaal niet zo gek veel duurder dan alle ingrediënten los kopen. (plus geen verspilling verder). Ik neem bij de AH vaak de soepen en curry's uit zo'n verspakket.

 9. Ik heb ze denk ik wel eens zien liggen, met name voor de soep. Maar nog nooit gekocht. De recepten zijn het vaak net niet. Wel koop ik geregeld bv een zakje oosterse groenten voor een wokgerecht.

 10. Ik koop ook wel eens een verspakket, meestal die van AH, lekker makkelijk als ik geen inspiratie heb, maar dan vooral als ik de ingrediënten van het pakket niet al standaard heb of koop. Anders kun je het beter 'namaken'.

 11. Ja! Die van Albert Heijn heb ik een aantal maal gekocht. En guilty, dat ik ze als springplank gebruik. Heel herkenbaar. Dat doe ik nu ook met die verse soepen. Er zit daar toch altijd een 'zakje' bij. Ik maak het dan - nadat ik de eerste keer het verspakket heb gebruikt - graag na. Maar dan zonder het zakje. Dan gebruik ik of verse kruiden of een bouillonblokje.

 12. Die van AH zijn écht lekker... We eten ze regelmatig, vooral de curry's.
  Verder hebben we vaak een box van hello Fresh, ook prima en sommige recepten bewaar ik, dat zijn bij ons de blijvertjes. En de recepten zijn vaak heel verrassend met combi's en vissoortendie ik niet snel zelf zal kopen. De box is iets duurder maar omdat ik dan niet naar de winkel hoef scheelt het me tóch geld omdat ik 'behoed' wordt voor impulsaankopen????

 13. Ik heb wel eens een verspakket gebruikt (van de AH) en dat is me goed bevallen moet ik zeggen. Ik doe het niet vaak maar die keren dat ik het heb gedaan, was de smaak goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder