Proefwerkweek: ‘Oevewij niete kenne, Ebbewij nooit gehad’

Mijn jongste zoon heeft proefwerkweek. En regelmatig komt hij thuis met verontwaardigde teksten als:

‘Ze vroegen dingen die we nooit gehad hebben!’ of ‘Dat hoefden we helemaal niet te weten!.’

Onwillekeurig schoot me een gedichtje van John o’Mill te binnen bij het horen van zijn uitspraken. Het is vast voor meer mensen herkenbaar, dus ik deel het hier graag met jullie : )

Nooit gat, John o’Mill

John o'mill hoeven we niet te kennen

Dit gedicht komt uit het boekje Rollicky Rhymes.

Herken jij de tekst ‘Hoeven we niet te kennen, hebben we nooit gehad’? Wellicht heb je hem zelf ook wel eens gebruikt ; )

Similar Posts

11 Comments

  1. Ik kende dit nog niet maar vind het wel grappig! Vroeger heb ik ook wel eens oprecht vragen gehad over leerstof die we niet gezien hadden! :-)

  2. Ik kende dit gedichtje nog niet, maar vindt hem wel leuk om te lezen. Ik geloof dat ik die zin op de middelbare school wel eens gebruikt heb ;)

  3. Haha mijn kids hebben het deze week ook steeds ‘niet gehad’ en nee, ze hoefden het inderdaad ook niet te kennen :)

  4. Ik herken de tekst niet :) Alleen vind ik de gedichtje t wel een beetje hard op het einde. :D maar dit was bij ons vroeger ook zo. En je zoon heeft wel gelijk. Ze mogen het niet op het examen vragen als je het niet in de les hebt gezien, haha. :D Meestal leer je belangrijk zaken doorheen het leven. :)

  5. Haha. Leuk tekst!
    Ik herken die verontwaardiging nog wel van mijzelf en mijn klasgenoten. Echt, hoe durfden leraren iets te vragen wat we niet behandeld hadden!

    Over een gehaakt vaatdoekje: ik heb op mijn blog bij je reactie een link geplaatst naar een patroon. (mocht hier niet in de reacties). Weet niet of dat wat voor je is. Ik kon maar heel weinig haakpatronen vinden, alleen die met stokjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.