Reacties

Boodschappen duurder geworden? + ultieme bezuiningstip — 24 reacties

 1. Er is ook flink verschil tussen de huismerken. Maaltijden van Jumbo zijn beduidend beter dan die van Le Chef. En Jumbo vraagt daar meer voor. Gwoon zal ook onder de huismerken vallen, maar wat mij betreft kwalitatief aan de onderkant. Helaas is de Vomar daar op overgegaan. Haal er nu zeker geen koffie meer, die kan ik gelukkig weer bij de Hema halen. Lidl en Aldi heb ik het afgelopen jaar vrijwel niet bezocht, dat zijn hier de winkels waar de meeste wappies komen. Bij AH kom ik ook niet vaak omdat ik geen bonuskaart wil en dan is het een dure winkel.

  Toch heb ik ook moeite met de 'race to the bottom'. Dat gaat ten koste van kwaliteit en biijvoorbeeld van inkomen en arbeidsomstandigheden van werknemers in de winkel en bij de productie. Overdadig voor de naamsbekendheid en reclamebudgetten betalen van de A-merken gaat me overigens ook te ver.

  • Wat jammer dat de koffie van bijvoorbeeld Vomar zoveel slechter is geworden John. Op de lange termijn zullen ze daar dan toch ook geen winst mee boeken lijkt me...

   Ik vind het bijzonder interessant dat bij de Lidl en Aldi de 'meeste wappies' komen. Hoe zou dat komen denk je? Wat maakt het dat juist daar veel mensen komen die gevoelig zijn voor complottheorieën?

   Ik snap je moeite met de 'race to the bottom'. Er zitten inderdaad wel grenzen aan kwaliteit en hoe er wordt omgegaan met de ensen.

 2. Ha Nicole,

  ja... ik doe graag de boodschappen bij de Lidl.
  Maar ik moet er wel 20 minuten, of meer voor fietsen.
  Dus... naar de ALDI, die is hier vlak bij...

  Groetjes!
  Marlou

  • Ja, en dat is toch eigenlijk wel een wonderlijke zaak Hans. Dat juist gezond voedsel duurder is... Ik hoor daar ook veel kritiek op.

 3. De supermarkten hebben tijdens de corona meer dan ooit zaken gedaan.... nu gaan de prijzen de hoogte in. Verklaren wie verklaren kan.... Ook de horecaprijzen stijgen maar die hebben tenminste zware verliezen geleden.

 4. Ik mis Picnic in het rijtje. Heeft de Consumentenbond Picnic niet meegenomen in het onderzoek?
  Vreemd. Het is toch ook een supermarkt maar niet in een stenen gebouw!
  K ben al jaren een bijzonder tevreden klant bij Picnic (nee, ik word niet gesponsord o.i.d.) en het voordeel van winkelen bij een online supermarkt is dat je nooit in de verleiding komt om iets extra's mee te nemen wat in de gewone supermarkt makkelijk het geval is.
  Ook dat is een vorm van bezuinigen op boodschappen. Daarbij komt, omdat Picnic geen echte supermarkt heeft waar je zelf naar binnen kan gaan, de prijzen van producten vaak lager zijn.
  Fijne dag!

 5. O, ik dacht dat het aan mij lag, maar ik merk het ook. Overigens koop ik van vrijwel alles het huismerk, maar ook dan ben ik toch nu meer kwijt dan een jaar geleden, heb ik het idee.

 6. Ik vind het toch vreemd dat gezond eten duurder is dan ranzigheid. Alles wordt inderdaad duurder. Dat merk ik op het werk ook .

  Love As Always
  Dimario

 7. Nope. Niet op gelet. Er zijn tijden geweest dat ik elk dubbeltje om moest draaien en in de winkel tot op de cent nauwkeurig optelde wat ik in mijn karretje gooide omdat ik anders iets terug moest leggen bij de kassa. Ik denk daar nog regelmatig aan als ik boodschappen doe en ik ben blij dat ik gewoon (nog) kan kopen wat ik wil. Mocht ik ooit moeten bezuinigen dan weet ik waar ik kan beginnen. In de supermarkt :-)

  • Ik kan me voorstellen dat het heel bevrijdend is Nicky, als je weer 'gewoon' boodschappen kunt doen zonder elk dubbeltje te hoeven omdraaien.

 8. Zelf doe ik pas sinds kort de boodschappen, dus het is mij uiteraard niet opgevallen.
  Gezien ik geen auto heb ga ik uiteindelijk toch voor de supermarkten het dichtst bij. Daar kijk ik wel vaak naar wat de goedkoopste variant is en dat zijn al snel de huismerken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>