Bol.com: Sinterklaas is weg. Lange leve de Kerstman?

bol.com kerst 2021

Bol.com heeft een leuke nieuwe reclame die weerspiegelt hoe veel mensen de overgang maken van het Sinterklaasfeest naar Kerst.

Hoewel sommige mensen de kerstboom al in oktober zetten, wacht ik altijd totdat de goede Sint weer naar Spanje is. Pas dan maak ik ruimte voor de Kerstgedachte. En met mij veel andere mensen.

Eerst Sinterklaas, dán pas Kerst

Bij bol.com zijn ze zich ervan bewust dat, zeker bij gezinnen met jonge kinderen, mensen pas na 5 december aan de slag gaan met Kerst. Ze maakten er onderstaande leuke bol.com reclame van.

Ik moest er om glimlachen.

Vooral om het ongemak van de vader als de Sint toch nog in het land blijkt te zijn…

Kijk maar!

Deze reclame roept denk ik minder weerstand op dan de bol.com reclame over die arme Ballie! Hoewel ik nu weer te doen had met de Sint…

Last minute Sinterklaas cadeautjes kopen

Gisteravond zag ik op het journaal een reportage over last-minutes Sinterklaasshoppers, op Hoog Catharijne, en ik heb genoten! Enerzijds omdat ik keek in de prettige wetenschap dat ik zelf helemaal klaar was met Sinterklaas, anderzijds omdat mensen de leukste dingen zeggen!

Bijvoorbeeld de meneer die op de vraag: ‘Bent u niet erg laat met uw Sinterklaas inkopen?’ een beetje manisch antwoordde:

‘Ja dat wel, maar nu doe ik allemaal impulsaankopen, en dat is altijd goed!’

En prachtig vond ik de vader die in een speelgoedwinkel op zoek was naar ‘een kroon voor mijn dochter’. Zijn dochter kreeg die avond een schitterende prinsessenjurk maar er zat blijkbaar geen kroontje bij! ‘En,’ zei de vader:

‘de kronen vallen een beetje tegen!’

Soms biedt het journaal meer amusement dan een willekeurige comedyshow!

Ik ben eigenlijk wel blij dat Sinterklaas nu weer weg is! Voor mijn gevoel worden kinderen er toch onrustig van, en dat werkt op mij als moeder ook door! Vandaag wordt, met bijna onfatsoenlijke haast, de kerstboom op school gezet, en begint de aanloop naar het Kerstfeest op school. Maar dat heeft een veel rustiger sfeer om zich heen, dan het ‘spannende’ Sinterklaasfeest.

Leestips

Ben jij al bezig met Kerst?

Similar Posts

18 Comments

  1. Ik hou bewust een periode tussen Sinterklaas en kerst, zodat ik de feestdagen (en de prikkels) een beetje kan blijven overzien. Op die manier blijft het allemaal behapbaar voor mij. Ook op mijn blog hou ik die pauze aan: vrijdag 17 december komt de eerste kerst-gerelateerde post pas online.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.