ANWB bestaat 100 jaar: Limited Edition Producten

anwb

Hoe vind je mijn vrolijke gele regenjas?

Hij komt van de ANWB! En ik mocht hem testen : )

Waar denk jij aan bij de ANWB?

De meeste mensen denken bij de ANWB aan de wegenwacht en auto’s.

Maar de ANWB biedt veel meer dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat er ANWB-winkels zijn in meerdere steden? Hier in Doetinchem is er bijvoorbeeld eentje tegenover de bieb! Het is een mooie en ruime winkel.  Je vindt er onder andere winterjassen, routekaarten, tenten, laarzen en nog veel meer.

ANWB-winkels vieren hun 100ste verjaardag

ANWB-winkels bestaan al 100 jaar. En daarom heeft de ANWB een speciale Limited Edition lijn van producten ontwikkeld. Deze zijn vanaf 31 oktober in de ANWB-winkels te koop in een beperkte oplage. Ik mocht een gele regenjas, gele laarsjes en gele paraplu uit proberen!

De vrolijke gele regenjas was binnen 2 uur al helemaal uitverkocht. De jas is vanaf januari weer verkrijgbaar. Wel weer in een beperkte oplage.

De Limited Edition ANWB gele regenjas

Wat me het eerst opviel aan de ANWB regenjas was het soepele materiaal. Soms heb je van die regenjassen die heel stug aanvoelen, maar deze zat meteen comfortabel. Hij sluit met een rits, en drukknopen zorgen er voor dat de wind niet meer bij je kan komen.

Erg slim vind ik de mogelijkheid om de mouwen dicht te trekken bij je handen, zodat de wind niet via de mouwen naar binnen kan waaien.

En je kunt de jas nog een taille geven ook, met twee handige trektouwtjes aan de binnenkant.

De ANWB Limited Edition regenlaarsjes

Ik trok de ANWB regenlaarsjes met gemengde gevoelens aan. Want ik ben nogal een zeur als het om schoeisel gaat: ik vind het al snel ‘niet lekker’ zitten. Maar wie schetst zijn verbazing: ze zaten heerlijk! En ik had niet eens sokken aan gedaan. Ik kan je eerlijk zeggen dat ik nog nooit zulke comf0rtabele regenlaarzen heb gedragen.

De echte test bij regenlaarzen is natuurlijk of ze waterbestendig zijn. Je moet er wat voor over hebben, en dus ben ik met ze in een waterplas gaan staan. En mijn voeten bleven droog!

anwb 100 jaar

Het leven van een blogger gaat niet over rozen. Huppekee, in de plas dus maar.

anwb
Dat valt mee zeg! Mijn voeten blijven droog!

De ANWB Limited Edition paraplu

De ANWB Limited Edition paraplu is vrolijk, en voelt heel solide. Het is duidelijk niet zo’n type paraplu die bij het minste of geringste binnenstebuiten klapt. Hij ligt prettig in de hand, en is mooi om naar te kijken. Ook als je er onder loopt : )

anwb paraplu

ANWB Limited Edition producten ook leuk voor tieners…

Meestal lachen mijn kinderen mij vierkant uit vanwege mijn kleding. Maar de regenjas en de laarsjes vielen erg in de smaak.  Sterker nog, ik voorzie dat ik moet vechten om ze zelf te kunnen dragen…

Mijn zeventienjarige dochter vond ze helemaal geweldig.

anwb limited editions
Het staat haar goed!

Ze heeft de jas en laarsjes de hele week naar school aan gedaan omdat ze het zo leuk vond staan, en kreeg daar veel complimenten over haar outfit. Wel jammer dat ik het nakijken heb!

Conclusie over ANWB Limited Edition producten

Omdat de ANWB winkels dit jaar 100 jaar bestaan komen ze met een Limited Edition collectie. Hoewel de meeste mensen niet vrolijk worden van regen, fleurden de vrolijke gele regenjas met bijpassende laarsjes mij helemaal op. En ook het straatbeeld wordt er vrolijker van.

De gele regenjas en regenlaarsjes zitten nog eens heel prettig ook!

Dus als je nog op zoek bent naar goede regenkleding of een goede paraplu dan kan ik de ANWB Limited Edition producten aanraden.

Praktische informatie

Je kunt deze regenkleding kopen in één van de ANWB winkels of online! De laarsjes kosten 39,- . De regenjas Lady Jip kost 39,- voor ANWB leden, en 59,- voor niet leden.

Deze post kwam tot stand in samenwerking met de ANWB.

Wat heb jij met de ANWB? 

Similar Posts

17 Comments

 1. Wij zijn lid van de anti voor pechvogel. Altijd goed en ook de reisverzekering is prima.
  Daarnaast haal ik voordat we naar het buitenland gaan altijd gratis kaarten en een vignet voor op de auto.
  Maar zo’n regenjas daar krijg je mij niet in.

 2. Ik ben verrast! Ik had zo’n stugge oliejas verwacht, maar ja, dat zou echt terug gaan naar 100 jaar geleden.
  Plu en laarzen zijn echt tof. Laarsjes zouden voor mij te kort zijn, maar ach wat kan het schelen, ze zijn hartstikke kek!

 3. Ik heb een oud 45 km autootje en ik heb meermalen de ANWB moeten bellen voor hulp en ik ben helemaal “verliefd” op die mannen, wie er ook op komt dagen, ze zijn stuk voor stuk vriendelijk en behulpzaam, zodat ik in ieder geval thuis kan komen!
  Van 1 man heb ik in het vroege voorjaar een tip gekregen voor een goede betaalbare garage, wat een schot in de roos was/is!
  Door deze garage is mijn autootje weer goed in orde gemaakt en het rijdt bijna als nieuw voor een echt redelijke prijs.
  Een goede, betrouwbare garage is moeilijk te vinden, zeker voor deze autootjes en ik ben een paar jaar geleden ontzettend afgezet voor baggerwerk, wat me teveel geld heeft gekost.
  Echt super dus, dat ze je niet alleen weer op weg helpen, maar ook goede tips geven!

  De producten van de ANWB zullen ongetwijfeld goed zijn, maar ik vind het wel wat prijzig allemaal, dus ik zal er niet snel iets kopen.

  Lily

 4. In ieder geval een passende kleur van de ANWB en bij regen- donker weer ook goed te zien.
  Wij zijn lid van de ANWB. Maar komen zelden in de winkel van ANWB…. persoonlijk draag ik weinig regenlaarsjes of regenjassen en dan vind ik 39euro nog best veel.

 5. Grappig, ik heb ook een knalgele regenparka (van het merk D.er.be) met een rood/wit geruite voering (katoen) Ik heb de jas nu 3 jaar en ben dik tevreden en goed zichtbaar als ik wandel of fiets in de regen, zeker om deze tijd van het jaar! Alleen is die van de ANWB wel 100 euro goedkoper!
  Zowel jij als je dochter zien er geweldig uit!

 6. Geweldig!!! Dit is nou nog een echte regenjas, heel tof. Eigenlijk zou je er nog zo’n gek hoedje bij moeten hebben. Hoe heten ze ook alweer… ZuidWesters toch? Heb ik altijd zo grappig gevonden. :)

 7. Ik ga naar de ANWB hier in het dorp.
  Ze hebben soms fijne wandelkleding, ook reisgidsen van een bepaald gebied waar wij naar toe gaan koop ik er ook.
  Ik vind het een ontzettend leuke regenjas en laarsjes, waar je met donkere sombere regendagen in ieder geval zonnig eruit ziet,
  doch voor al snel zichtbaar bent voor de medeweggebruiker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.