Zoë emigreerde naar Maleisië!

emigreren

Mijn jongste zus gaat binnenkort naar Kuala Lumpur om daar een presentatie te houden.

Maar Zoë ging er zelfs wonen.

Ik interview haar over haar emigratie op mijn blog over Expat Mama’s! Zoë’s advies voor iedereen die overweegt te emigreren vond ik opvallend in haar stelligheid:

‘Doen!’

Heb jij ooit overwogen om te emigreren?

Similar Posts

15 Comments

 1. Oh, wat spannend! Het lijkt mij ook wel heel gaaf, zo’n avontuur. Wij zijn echter een gezin met twee vrouwen, en dan is zo’n internationale move (naar echt een ver land) eigenlijk bijna niet te regelen. Het blijft dus bij dromen en meegenieten met anderen…

  1. Het ligt denk ik ook erg aan de carrière/baan van je partner of jezelf. Zoë ging bijvoorbeeld mee met haar man, omdat hij voor zijn werk naar Maleisië kon.

   Op die manier heb je ook meteen een stukje zekerheid daar.

  2. Helaas gaat het daar niet om. In veel landen buiten Europa zijn gezinnen met twee vrouwen gewoon niet welkom. Als mijn partner naar het buitenland wordt overgeplaatst, krijg ik geen visum omdat mijn huwelijk daar niet erkend wordt. En dan moet ik allerhande dingen regelen om mijn (eigen, biologische!) kinderen mee over de grens te krijgen. Dat is al een issue als we op vakantie gaan namelijk.
   Op zich een luxeprobleem hoor, we wonen per slot van rekening in Nederland, waar we geen problemen hebben. Maar soms dromen we er wel eens van, zo’n internationale carrière. Ach ja. We dromen van wel meer, daar zijn het ook dromen voor.

 2. Ja, jaren geleden, toen ik nog jong was, wilde ik graag naar Australië, waar ook een oom van mij woonde, die mij zeker met open armen ontvangen zou hebben.
  Helaas toen een ongeluk gehad, wat mijn leven op zijn kop zette, waardoor het uit beeld verdween.
  Wel heb ik van die oom destijds nog een koala-beertje gekregen, speelgoed model van echt bont, wat al die jaren met mij mee verhuisd is als herinnering.

  Destijds was ik jong en ongebonden, maar ik denk wel, dat je goed alles moet overwegen als je ook een gezin hebt.
  Het kan super zijn en het kan tegenvallen, dus zeker ook de opties achter de hand houden als het toch niet is, wat je ervan verwachtte.

  Lily

 3. Ja hoor. En wellicht gaan we dat in de toekomst ook doen. Of iig voor een langere periode weg….Lijkt me een geweldige ervaring. En stel dat het niet lukt, gaan we toch gewoon weer terug…

 4. Sterker nog, ik heb het gedaan! Ik woon nu nog in Spanje en binnen een maand verhuizen mijn man en ik naar de USA!

 5. Toen we jong waren, hadden we geen kinderen maar ook geen geld. Toen het financieel wel zou gelukt zijn, hadden we al kinderen. En nu eigenlijk wel blij met hoe het gelopen is. Wat betreft gezondheidszorg zitten we heel goed en dat besef je pas als je er beroep op moet doen! Eén van de kinderen wil wel emigreren, zijn vriendin komt uit een reizend nest. Die twee zien we wel vertrekken (maar ze hebben alvast beloofd dat er altijd een plekje voor ons zal zijn).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.