Reacties

Zoë emigreerde naar Maleisië! — 15 reacties

  • Het ligt denk ik ook erg aan de carrière/baan van je partner of jezelf. Zoë ging bijvoorbeeld mee met haar man, omdat hij voor zijn werk naar Maleisië kon.

   Op die manier heb je ook meteen een stukje zekerheid daar.

  • Helaas gaat het daar niet om. In veel landen buiten Europa zijn gezinnen met twee vrouwen gewoon niet welkom. Als mijn partner naar het buitenland wordt overgeplaatst, krijg ik geen visum omdat mijn huwelijk daar niet erkend wordt. En dan moet ik allerhande dingen regelen om mijn (eigen, biologische!) kinderen mee over de grens te krijgen. Dat is al een issue als we op vakantie gaan namelijk.
   Op zich een luxeprobleem hoor, we wonen per slot van rekening in Nederland, waar we geen problemen hebben. Maar soms dromen we er wel eens van, zo'n internationale carrière. Ach ja. We dromen van wel meer, daar zijn het ook dromen voor.

 1. Ja, jaren geleden, toen ik nog jong was, wilde ik graag naar Australië, waar ook een oom van mij woonde, die mij zeker met open armen ontvangen zou hebben.
  Helaas toen een ongeluk gehad, wat mijn leven op zijn kop zette, waardoor het uit beeld verdween.
  Wel heb ik van die oom destijds nog een koala-beertje gekregen, speelgoed model van echt bont, wat al die jaren met mij mee verhuisd is als herinnering.

  Destijds was ik jong en ongebonden, maar ik denk wel, dat je goed alles moet overwegen als je ook een gezin hebt.
  Het kan super zijn en het kan tegenvallen, dus zeker ook de opties achter de hand houden als het toch niet is, wat je ervan verwachtte.

  Lily

 2. Ja hoor. En wellicht gaan we dat in de toekomst ook doen. Of iig voor een langere periode weg....Lijkt me een geweldige ervaring. En stel dat het niet lukt, gaan we toch gewoon weer terug...

 3. Toen we jong waren, hadden we geen kinderen maar ook geen geld. Toen het financieel wel zou gelukt zijn, hadden we al kinderen. En nu eigenlijk wel blij met hoe het gelopen is. Wat betreft gezondheidszorg zitten we heel goed en dat besef je pas als je er beroep op moet doen! Eén van de kinderen wil wel emigreren, zijn vriendin komt uit een reizend nest. Die twee zien we wel vertrekken (maar ze hebben alvast beloofd dat er altijd een plekje voor ons zal zijn).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder