Wat is jouw zorgpremie voor 2017 + mijn overwegingen

zorgverzekering

Vorig jaar ben ik overgestapt van Univé naar Ditzo voor mijn zorgverzekering.

Ik stapte over omdat Univé geen contract had met de zorgverlener van mijn keuze. En Ditzo wel.

Zo simpel was het.

Gisteren kreeg ik een mailtje met het aanbod van Ditzo voor 2017. (Je vindt het aanbod onderin deze post!) Want het is weer die tijd van het jaar:

‘Die tijd om te kiezen voor een zorgverzekering.’

Zorgverzekeringen: saaie, maar belangrijke kost

Ik vind alles op het gebied van verzekeringen werkelijk ten hemelschreiend saai. Als iemand het mij probeert uit te leggen, voel ik mijn ogen glazig worden. En hoe ik ook mijn best doe, het kost me de grootst mogelijke moeite om de informatie te te onthouden. Er is gewoon nauwelijks draagvlak voor in mijn hoofd.

Mijn overwegingen voor een zorgverzekering zijn dan ook van de meest basale soort. Geen intelligente of hoogstaande redenen, maar een keuze op basis van ‘Zo min mogelijk gezeur, wat een gedoe,’ en ‘Hoe kom ik hier zo snel mogelijk van af zonder dat ik mezelf in de problemen breng.’

Hoe ik bij Ditzo terecht kwam: min of meer toevallig

Ik was vorig jaar eigenlijk helemaal niet van plan om me aan te melden bij Ditzo. Eerlijk gezegd belde ik ze alleen maar met een vraag. Ik wilde namelijk weten of ze een bepaalde hulpverlener vergoedden. Toen ze mijn vraag beantwoord hadden, begon ik afrondende geluiden te maken in de sfeer van:

‘Vriendelijk bedankt, ik ga er over nadenken! Ben mij niet, ik bel jullie wel. Misschien.’

Maar toen zei de vriendelijke meneer van de klantenservice: ‘Wat kan ik doen om u over te halen?’ En voor ik het wist ontstond er een echt gesprek. En aan het eind van het gesprek had ik me ingeschreven bij Ditzo.

Complimenten voor de jongeling die ik aan de telefoon had. Dat deed hij echt heel goed : )

Mijn zorgverzekering, en waarom ik hiervoor koos

Ik koos voor Ditzo met het laagst mogelijk eigen risico van 385,-. Ik heb geen enkele aanvullende verzekering om de kosten te drukken.

 1. Omdat ik zorgkosten voor psychologische begeleiding verwachtte wilde ik geen hoog eigen risico en koos daarom voor de laagste optie: 385,-.
 2. Ditzo had een contract met de hulpverlener van mijn keuze. Zo wist ik zeker dat mijn zorgkosten door hen vergoed zouden worden. Dit was de belangrijkste reden om voor hen te kiezen.
 3. Onze Aanvullende Tandartsverzekering bleek duurder te zijn dan onze tandartskosten, dus die hebben we een paar jaar geleden al wegbezuinigd.

Mijn zorgpremie voor 2017

Dit weekend zat er een mailtje van Ditzo in mijn mailbox met in de titel: Je Ditzo zorgverzekering van 2017. Ik kreeg dit aanbod:

zorgverzekering

Dat is een stuk meer dan vorig jaar : (

Maar omdat Ditzo me goed is bevallen, en ik me redelijk veilig bij ze voel heb ik besloten bij hen te blijven.

De klantenservice bij Ditzo lijkt vooralsnog goed. Een vriendelijke en behulpzame klantenservice vind ik werkelijk van levensbelang. Zeker als het gaat om iets als een zorgverzekering! Want als je die nodig hebt, ben je meestal toch al niet blij. Dan zit je dus echt niet te wachten op een onbehulpzaam en onbuigzaam type aan de andere kan van de telefoon.

Zie ook Zorgverzekering jongeren.

Hoe ziet jouw zorgverzekering er uit? En bij welke verzekeraar zit jij? En wat zijn jouw overwegingen bij het kiezen?

Similar Posts

32 Comments

 1. Gezien mijn keeftijd en vrije artsenkeuze besloot ik bij DSW verzekerd te zijn. Alleen basis met de hoogste eigen risico.

  Ik hoop dat je de psychologische hulp spoedig niet meer nodig hebt, sterkte.

 2. Al jaren bij VGZ via ING destijds terecht gekomen en daardoor collectieve korting. Vergoed wat ik nodig heb en tegen gemiddelde prijs, ik blijf zitten war ik zit.

 3. Ik zit bij de CZ en overweeg over te stappen. Ik denk erover om een beugel te nemen en daarbij heb ik slijtage aan mijn rug. Ik wil daarom fysio gaan nemen. Dat zijn mijn overwegingen. Ik bekijk elk jaar, wat ik nodig denk te hebben. Maar wat worden ze elk jaar weer een stuk duurder zeg….

 4. Al zolang ik me kan herinneren zitten wij bij CZ. Prima club, goed geholpen toen het hier een paar keer echt hard nodig was. Wel weer duurder natuurlijk, maar vind ik geen probleem.

 5. Wij zaten lang bij ozf via een collectief voor mensen collectieve verzekering. Ik dacht goedkoop maar zijn vorig jaar toch overgestapt omdat het goedkoper kon. Nu beiden ergens anders en ikzelf afgelopen jaar uitgebreid aanvullend verzekerd ivm kinderwens. Komend jaar wil ik misschien minder aanvullend verzekeren maar de kinderen staan ook bij mij bijgeschreven dus moet even uitzoeken wat wijs is.

 6. Hier ook erg tevreden over Ditzo. Zelfde aanbod gehad als jij. Schrok wel een beetje van de prijsverhoging, maar Ditzo is volgens mij toch nog steeds de goedkoopste. Je zou natuurlijk kunnen gaan voor het hoogste eigen risico, waardoor je goedkoper uit bent, maar dan moet je het risico wel financieel kunnen dragen. En in de meeste gezinnen zit je toch al op zijn minst op 2x het eigen risico, of meer naarmate je meer kinderen hebt boven de 18.

  1. Helaas afgelopen week ermee te maken gehad dat Ditzo niet alles meer vergoed in 2017. De zorgverlener waar ik was waarschuwde me dat er iets wat ik elk jaar nodig heb volgend jaar nog maar gedeeltelijk vergoed wordt. De polis waar Ditzo jou en mij een aanbieding voor heeft gedaan voor 2017 blijkt een gecombineerde natura en restitutiepolis te zijn. Even rekening mee houden bij de keuze van ziektekosterverzekering voor volgend jaar!

  2. Hoe kun je dat opzoeken en nakijken N? Ik ben naar aanleiding van je comment naar Ditzo gesurft maar kan het niet vinden. En nu wil ik het wel even controleren.

  3. Op de homepage het hokje Zorgverzekering aanklikken.

   Dan kom je op de pagina zorgverzekering waar je het eigenlijk al kan lezen bij de blauwe lettertjes vrije zorgkeuze. Daar staat: vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen en huisartsen. Deze link aanklikken.

   Dan kom je op de pagina Vrije Zorgkeuze voor huisartsen en ziekenhuizen. Als je deze pagina helemaal leest is het duidelijk. Helemaal als je onder het kopje vergoeding leest: De zorgverzekering van Ditzo is een combinatiepolis.

 7. Wat ben ik blij dat wij in DK allemaal verzekerd zijn via het Rijk. Een ziekenfonds voor allemaal. Alleen beginnen de mensen nu meer en meer privé verzekeringen bij te kopen. Jammer – dan gaan we verschil maken en krijgen.

 8. Alle zorgverzekeraars gaan n stuk omhoog. De kosten in het algemeen zijn gewoon gestegen.
  En welke verzekeraar je neemt, hangt idd af of jouw zorgverleners “in het pakket” zitten.
  Voor mij telt ook nog n lage premie en een goed beleid van de verzekeraar. Maar ik vind een avond rondkijken op vergelijkingssites geen probleem. En ik lees zelfs het financieel dagblad af en toe en onthoud hoe verzekeraars zich opstellen. Ik ben n beetje maf….
  DSW is mijn favo: goede webite(dus lage kosten), behoorlijke ideen over klanten (ze lobbyen bij de minister over dingen die iedereen “gewoon zou moeten hebben”). En hun directeur vind n hoog salaris onzin. Dat klinkt als geen-arrogante bal.
  Maar iedereen zn eigen favoriet hoor. Laten we vooral allemaal goed kijken en lezen en vragen, dan blijven de verzekeraars een beetje op het rechte pad.

 9. .Vorig jaar ben ik overgestapt van Zilveren Kruis naar DSW. Qua prijs maakte het niet veel uit maar ik vind DSW veel socialer en het geld wordt niet besteed aan dure reclamecampagnes etc. De premie is dit jaar ook gestegen, net als bij iedere verzekeraar, maar ik blijf bij DSW

 10. Ik zit bij IZA via mijn werkgever, maar aangezien ik niet meer werk moet ik voor komend jaar zelf gaan kiezen. Wij hebben verder al onze verzekeringen bij de Univé. Dat is dan ook mijn eerste keus, maar ik moet even navragen hoe het zit met de contracten. Als ze die hebben met mijn behandelaar ga ik daarheen, anders moet ik verder zoeken. Dankzij dit artikel zal ik dan in eerste instantie bij DSW en Ditzo gaan kijken. Fijn om hier een aantal ervaringen te lezen.

  1. Ja precies, dat nakijken of bepaalde behandelaars wel een contract hebben met de zorgverzekering vind ik nu ook heel belangrijk. Maar ook wel een gedoe!

   Ik vind de reacties over DSW ook heel positef. Ze klinken daar heel menselijk en no-nonsense.

 11. Ze zijn inderdaad allemaal omhoog helaas, maar hier wordt de keuze heel simpel gemaakt.
  Wat is de goedkoopste en hebben ze een contract met het ziekenhuis wat hier zit, bij 2 keer ja hebben ze me al.
  Eigenlijk heel erg als je er zo over nadenkt maar als 30-er verwacht ik geen extra kosten dus probeer elke euro te besparen.

 12. Ik ben zo slecht met al die dingen (vertaling: alle administratie-cijfer-dingen die moeten) en zit al sinds mijn studententijd bij Zilveren Kruis. Heb toevallig net gisteren besloten om aankomend jaar te wisselen. Ben benieuwd!

 13. Ze zijn inderdaad allemaal omhoog gegaan helaas, maar hier wordt de keuze heel simpel gemaakt.
  Wat is de goedkoopste en hebben ze een contract met het ziekenhuis wat hier zit, bij 2 keer ja hebben ze me al.
  Eigenlijk heel erg als je er zo over nadenkt maar als 30-er verwacht ik geen extra kosten dus probeer elke euro te besparen.

 14. Ben ooit in een grijs verleden van Menzis overgestapt naar IZZ, waar ik dus al weer jaren zit.
  Nu ga ik naar alle waarschijnlijkheid overstappen naar ONVZ.
  De reden is dat ik keuze vrijheid wil hebben in zorgverleners indien nodig.
  Tevens overweeg ik in het nieuwe jaar naar een orthomoculair arts te gaan en ik wil min 10 ft behandelingen vergoed krijgen per jaar.
  Wij hebben 3 verzekeringen naast elkaar gelegd, pro life, onvz en izz.
  In een keuze is voor mij niet alleen de prijs bepalend, doch ook de service.

  1. Een prettige service is inderdaad ook belangrijk. Maar het lastige vind ik om daar van te voren achter te komen. Want ze hebben natuurlijk allemaal mooie verhalen over hun eigen klantenservice.

   Wat dat betreft zijn ervaringen van andere mensen het meest waardevol.

 15. Ik ben drie jaar geleden naar Anderzorg gegaan en dat bevalt me uitstekend. Ze hebben een pakket wat precies bij me past, met weinig waar ik geen gebruik van maak en veel wat ik er uit kan halen, en dat voor een mooi prijsje. Als ik alles wat ik er nu uit haal bij een ander wil hebben kom ik bij hoge aanvullende verzekeringen waarvan ik ook de helft niet gebruik, en ga ik tientallen euro’s per maand meer betalen, dus ik blijf lekker zitten.

 16. wij zitten nu nog bij De Friesland maar willen ook graag overstappen en wel om de volgende reden: mijn vriendin heeft meer fysiotherapie nodig (36 behandelingen), bij De Friesland wordt dit enorm duur. Ook wij zijn bij DSW uitgekomen. Ik betaal daar voor 36 behandelingen hetzelfde wat ik nu bij De Friesland betaal

 17. o ja, voor degene die fysiotherapie nodig hebben, houdt rekening met het volgende: zorgverzekeraars maken gebruik van een zorgindex. (check website)

  In het kort komt het hier op neer:
  Zorgverzekeraars blijven aanvullende zorgverzekeringen aanbieden met bijvoorbeeld 30 behandelingen, terwijl zorgverleners vanwege hun werkcontract nog niet de helft mogen bieden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.