Als je lang getrouwd bent

Als je langere tijd getrouwd bent, dan gaat het mysterie er toch wel een beetje af.

Maakte ik mezelf ooit mooi voor een afspraakje met mijn man, tegenwoordig helpt hij met mooi maken ; )

getrouwd
Poging mijn haar te verven met hennapoeder…

Leestip: Hand in hand lopen

Similar Posts

40 Comments

 1. Mijn man blijft van mijn haren af! Jaren geleden ging ik van kort naar lang haar. Ik vroeg manlief of hij er twee centimeter vanaf wilde knippen. De kapper knipte er naar mijn idee veel meer vanaf. Daar verkeek ik me toch op bij manlief. Ik heb krullend haar en manlief knipte er ‘optisch’ twee centimeter vanaf. Ik voelde tijdens het knippen dat er iets niet goed ging en zag stukken van zeker zeven centimeter op de grond liggen :-(
  Een vriendin van me heeft de boel gered en manlief dringend geadviseerd voortaan van mijn haar af te blijven. Maar dat vond ik zelf ook al.
  Manlief en ik zijn nu bijna 30 jaar getrouwd en al 34 jaar samen en toch zijn we nog regelmatig verbaasd dat we elkaar niet altijd begrijpen. Manlief is een ENFP, ik een ESTP. Totaal verschillende manier van communiceren. Gelukkig dat een van onze zoons zich is gaan verdiepen in MBTI en dat scheelt al een stuk :-)

  1. Aargh, 7 centimeter is wel heel veel! Ik durf mijn man ook echt niet met een schaar aan mijn haar te laten zitten. Dat vind ik toch wel echt vakwerk. Maar henna smurrie er in laten smeren, dat durf ik wel.

 2. Dat is super mooi en gefeliciteerd trouwens!!! Dat zijn mooie cijfers die je steeds minder tegenkomt. Hier heb ik wel mijn man zijn haren geverfd, maar niet anders om. Dat laat ik over aan de pro ;).

 3. Nee, verven laat ik hem niet doen. ;-) Ik denk niet dat dit goed gaat. Evenals koken is hij niet zo’n ster in. Het is in zijn ogen al vlug gaar. Ach, na 21 jaar zijn de taken wel verdeeld.

 4. Dat zijn toch de krenten in de pap van een relatie. Wij zijn bijna veertig jaar samen en al meer dan dertig jaar getrouwd. En er zijn dagen dat we kunnen lezen en schrijven met elkaar en dagen dat we naar elkaar kijken en denken: Wie ben jij??? van welke verre planeet kom jij nou toch dat je niet begrijp wat ik bedoel.

 5. Mijn man heeft een aantal keren coupe soleil gezet, maar dat was geen succes. Henna is ook een gedoe!
  Wij zijn samen sinds 1982, wonen samen sinds 1984 en zijn getrouwd in 1996.

  1. Ik vond de henna ook een enorm gedoe. De haarverf die ik voor 2,50 in Duitsland koop vind ik toch wel veel fijner. En die kan ik ook in mijn eentje prima aanbrengen.

 6. Wij kennen elkaar op 26 december dit jaar 50 jaar en zijn volgend jaar 45 jaar getrouwd. Mijn haren liet ik altijd kleuren door een kapper maar ik knip wel het haar van mijn man! Hij kookt als ik geen tijd of zin heb en kan geweldig goed schoenen poetsen ????

  1. Ik vind haren knippen echt een kunst. Ik heb het ooit bij 1 van mijn kinderen geprobeerd en dat was echt geen succes. Sindsdien waag ik me er niet meer aan, en laat ik het aan de kapper over. Ik vind het knap van je dat je het kunt.

   En mooi zoals jullie allebei jullie vaardigheden inzetten!

 7. Lief dat hij dat doet!
  Hier blijft ml mooi van mijn haar af, als ik het al geverfd wil hebben, doe ik het zelf. Maar ik verf het al jarn niet meer en ml kan er ook niet tegen. Slaat bij hem gelijk op zijn luchtwegen (copd)

 8. Wat schattig. Heerlijk om elkaar te kunnen helpen. Naarmate je ouder wordt heb je ook elkaars hulp meer nodig. Ik vond het wel fijn dat partner en ik verschilden, zo hadden we alle twee sterkere kanten die we konden gebruiken om de ander te helpen. Het vulde elkaar goed aan.

  1. Ik snap wat je bedoelt. Een partner kan je inderdaad goed aanvullen. Zo ben ik snel overbezorgd en wil dan meteen handelen. Mijn man is veel rustiger en vindt dat het allemaal niet zo’n vaart loopt.

 9. ????????l
  Lang zal ze leven
  En wat een fijn cadeau van je echtgenoot.
  Ik heb me laten verwennen bij de kapper.

  Hoe is het resultaat bij jou?

 10. Wat lief dat hij helpt.

  Persoonlijk regel ik dat soort dingen liever zonder de man. Ik heb een thuiskapster die het verven doet. Ideaal!

  Toen ik ooit een hernia had moest de man me helpen met mijn sokken en zo. Dat vond ik echt helemaal niks.

 11. Dat is nog veel intiemer dan opgemaakt en in de haarlak aan een eerste etentje zitten!

  Mijn man heeft vele kwaliteiten, maar dat haar laat ik liever aan de kapper over. Gelukkig is dochter (11) goed op weg een handige haarhulp te wordne.

 12. Henna rocks! Hier doet ook manlief het :)
  Ik gebruik pure henna van de toko. 3 euro per pakje waar ik meer dan een jaar mee doe. Beetje oploskoffie erbij want ik hou van iets donkerder. Top!

  1. Oh, en ik knip altijd zijn haar en dat van dochter :)
   Dus we zijn lekker zelfvoorzienend op het gebied van haar!

  2. En die van de Tuinen blijft ook zo mooi niet.

   Het is zó goed voor je haar dat ik het het gedoe waard vind :)
   En de kleur is permanent dus het hoeft niet vaak.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.