Wat is er echt goedkoper bij de Action: follow-up

action deel 2

Naar aanleiding van mijn post over wat er nou echt goedkoper is bij de Action, gaven jullie een heleboel goede tips!

Daarom vandaag deel twee van Wat is er echt goedkoper bij de Action? met júllie suggesties.

Wat is er echt goedkoper bij de Action?

Hieronder de tips van Huisvlijt bezoekers!

1. WD-40 multispray

Tip van Mark! 2,78 bij de Action versus 3,49 bij de Praxis.

Screen Shot 2020 06 01 at 16.06.00

2. Heinz tomatenketchup 1320 ml

De tip van de Heinz tomatenketchup komt van José. Een fles Heinz tomatenketchup van maar liefst 1,5 kilo was te koop voor 3,49 bij de Action. Bij de Albert Heijn betaal je voor een fles van 875 ml 3,07.

Screen Shot 2020 06 01 at 16.09.57

3. Tandenborstels

Bernadette koopt haar tandenborstels voordeliger bij de Action. Hieronder 4 Colgate tandenborstels voor 1,79 bij de Action. Bij Kruidvat betaal je voor 2 dezelfde tandenborstels 0,99 cent.

Screen Shot 2020 06 01 at 16.12.43

4. Schoonmaakdoekjes

Lodi kocht goedkopere schoonmaakdoekjes dan ze normaliter koopt bij de Action. Onderstaande doekjes kosten 99 cent bij de Action. Tachtig schoonmaakdoekjes van het huismerk van Kruidvat kosten 1,29. Bij Albert Heijn ben je 1,29 kwijt voor schoonmaakdoekjes van hun huismerk.

Screen Shot 2020 06 01 at 16.15.50

5. Cillit Bang

Deze tip komt van Naomi! Zij koopt haar Cillit Bang tegenwoordig bij de Action. Ze zei niet welke Cillit Bang dus ik heb even de keukenreiniger gepakt. Deze kost 1,73 bij de Action.  Ik kon dezelfde versie niet bij een supermarkt vinden helaas. Wel bij bol.com: daar vragen ze er 7,14 voor!

Screen Shot 2020 06 01 at 16.20.07

6. Elvive Shampoo

Villasappho koopt Elvive shampoo bij de Action, met de aantekening dat ze vermoedt dat de flessen ouder zijn dan bijvoorbeeld bij de Kruidvat. Een fles L'Oréal Elvive shampoo Nutri Gloss Light van 250 ml kost 1,95 bij de Action. Bij Kruidvat betaal je 4,39.

7. Axe aftershave

Marie koopt graag Axe aftershave voor 2,49 bij de Action versus 9,99 voor exact hetzelfde flesje bij Kruidvat. Wel hadden ze daar een actie ten tijde van deze blogpost waarbij je de tweede aftershave voor 1,0 kreeg. Maar dan ben je nog steeds veel duurder uit.

Screen Shot 2020 06 01 at 16.28.01

8. Ondervloer voor een zwembad

De meest bijzondere tip komt van Roy Renier! Hij kocht een ondervloer voor een zwembad voor 5,- bij de Action terwijl een  dergelijke vloer bij de Hubo 22,- kost. Op de website van de Action kon ik deze vloer niet vinden, maar wel op de Facebookpagina van de Action.

Ook dit is goedkoper bij de Action

 • WC Eend Fresh Strips
 • Milka reep (bij de Action is hij groter en goedkoper dan bij de Jumbo)
 • Aluminiumfolie kost bij de Jumbo ruim 2 euro en is bij de Action maar 1,58

Tot slot

Uiteraard ben je niet goedkoper uit bij de Action als je vervolgens allemaal dingen koopt die je niet echt nodig hebt. Maar wie zich aan zijn boodschappenlijstje houdt, kan zeker voordeliger uit zijn bij de Action.

Ben jij tegen de Action?

Heb jij je vraagtekens bij de Action en of het wel oké is om daar te kopen? Omdat je het zielig vind voor lokale ondernemers, of omdat je denkt dat ze mensen uitbuiten?

Dan vind je mijn post Action: is het moreel verantwoord om er te kopen? misschien wel interessant!

In mijn post Wat is goede verf lees je dat volgens de Consumentenbond de muurverf van de Action niet geweldig is.

Aanvullingen op wat er volgens jouw goedkoper is bij de Action zijn weer welkom in de comments hieronder.

Similar Posts

29 Comments

 1. de action is inderdaad goedkoop, de mensen staan er niet voor niets aan te schuiven
  maar voor mij dient het meestal om seizoensprodukten en papier enz te kopen
  -€en @->- voor jou.

 2. S koopt er weleens knutselspullen. Ze betaald het ook bijna allemaal zelf, dus ik neem het haar niet kwalijk. Verder kom ik er eigenlijk nooit en dat hou ik graag zo.

  Love As always
  Di mario

 3. Action is zeker goedkoper. Kruidvat is dan toch duurder. Ik koop meestal ook vaak bij Action. Nu kom al tijdje niet meer. Bang ben ik. Aan de regels houden heb ik geen zin in. Veilig thuis. Ik mist het wel. Komt ook weer. Broer had toen bij Action snoeischaar meegenomen. Lekker goedkoop. Kost maar 1,99. Gelijk drie meegenomen. Ook handig bos bloemen om te te knippen.

  1. Wij hebben in de la altijd een setje fietslampen van de Action die je om het stuur kunt doen, voor noodgevallen. Als 's ochtends ineens de fietslampen het echt niet meer doen.

 4. Oja, je hebt verschillende soorten;). Ik koop zowel de keuken- als de badkamerreiniger. Bij de supermarkt geloof ik iets van drie euro (maar dat is even uit m'n hoofd gezegd).

 5. ha Nicole,

  heb een Action vlak bij, dus ik bof.
  Ga er graag naar toe.
  Gisteren een hor gekocht voor de tuindeur,.
  Ik haal er kwasten en verf, schuurpapier...

  De Action is vast blij met ons.
  En zeker met jou!

  groetjes!

 6. Handig! Ik ben niet altijd over alles tevreden van de Action, maar sommige dingen schelen zoveel in prijs dat je de kwaliteit wel wilt accepteren.

 7. Door de Corona ben ik de laatste maanden niet bij de Action geweest. Vaak staan er te lange rijen voor de kassa en dan ga ik er normaliter al niet in. Voor die tijd kocht ik er regelmatig instant couscous, maar die was de laatste maanden goedkoper bij de Xenos. Heb bij de Action een jaar geleden schoenen gekocht. Mijn voeten zijn te breed en die van hen pastte goed. Zag er goed afgewerkt uit, maar binnen een week was ik door de zolen heen. Volgens mij moet je vooral voor speelgoed bij de Action zijn. Ik zou dan wel goed checken of de hoeveelheid weekmakers acceptabel is. Veel (goedkope) winkels overlappen elkaar qua producten. Denk aan handoeken, die je bij de Action, Hema, Kruidvat, Zeeman, Wibra, Big Bazaar, Blokker, Aldi, Vomar en Lidl kan kopen. De meesten verkopen ook koekepannen. Koffie haal ik bij de Hema net als Lesagne, tompoezen en ondergoed. Vis in blik is erg goedkoop bij de Xenos, maar die hebben het ook vaak niet. Paté en magere knakworst was ook prima bij de Xenos. Koek en snoep kan je ook goed scoren bij de meeste winkels. Toiletspray haal ik dan weer bij Zeeman en m'n Fa-zeepblokken bij Kruidvat. Kruiden haal ik bij de Turkse super. 3x zoveel voor hetzelfde geld en zonder zout. De laatste fietsbanden heb ik bij de Action gehaald. Bij de Hema zijn die iets duurder en bij de fietsenmaker veel duurder, terwijl het huismerk Cordo waarschijnlijk uit dezelfde fabriek in China komt en er geen verschil is. Al deze winkels en nog een berg supermarkten zijn binnen wandelafdtand. In wandel dan ook regelmatig een andere winkel in. En als ze niets van m'n gading hebben, dan wandel ik er moeiteloos met lege handen uit. Koop dus geen meuk welke in niet nodig heb. Hoorapparaatbatterijen zijn ook erg goedkoop bij Action. Alleen bij bulkaankoop zijn ze via wat webshops goedkoper.

 8. Je hebt ook nog wel eens een veel grotere fles dan normaal, die zijn in verhouding nog goedkoper maar passen waarschijnlijk niet bij iedereen in het kastje. Waren de kleurvangdoekjes al genoemd? Zag een vergelijkbaar doosje vandaag bij de blokker voor 2,09 volgens mij zijn die bij Action veel goedkoper.

 9. En wat dacht je van (niet medische) mondkapjes! 10 stuks nog geen 5 euro. Bij de Etos vorige week nog 10 euro voor betaald!

 10. Voor wie op de prijzen let lijkt me dit een hele nuttige blogpost. Ik zou het nooit zelf bedenken om hier een prijsvergelijk artikel van te maken en vind het heel ingenieus gedaan. Die ketchup tip ga ik onthouden. Wat ik me dan afvraag, is dat dan van een afgedankte partij die niet voor de NL markt bestemd is? Ik kom weinig bij Action maar de keren dat ik er was viel me bij de cosmetica producten op dat het op batches ging die niet voor de Nederlandse markt waren bestemd.

 11. Hé, de ketchup daar goedkoper! Dat is goed om te weten. Ik vermijd de action omdat ik er vanalles koop dat ik niet nodig heb, maar er gaat hier wel een fles ketchup per paar weken door heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.