Reacties

Mobieltje kapot en aansprakelijkheidsverzekering — 10 reacties

 1. Een vriendin van mijn 15 jarige dochter had zo ongeveer hetzelfde, bij het tussendemiddagduikje bij de sluis in het kanaal, gooide iemand voor de grap haar kleren in het water, waar haar mobieltje nog in zat. Maar naar ik nu begreep, bleek dat dit soort ongelukken blijkbaar niet binnen de verzekering valt, schijnt namelijk te vaak te gebeuren?(en of fraudes ermee, dat men het zelf laat vallen en laimt dat een ander het deed vanwege idd hoge reparatie kosten etc... En daar heeft de tegenpartij het van zn eigen centen terug moeten betalen. Het schijnt dta je bij de aankoop van een nieuw mobiel het ding voor alles kunt verzekeren, ongeveer 7 euro permaand kost dat.......

  • 7 euro per maand vind ik toch te duur voor een mobieltje. Dan ben ik duurder uit met de verzekering dan het mobieltje waard is. Wat apart dat dit soort ongelukken niet onder de verzekering valt. Waar heb je anders die aansprakelijkheidsverzekering voor? Ik dacht dit juist hiervoor bestemd was.

 2. Wij hebben ook een heel rijtje, maar iets minder dan jullie. Alles wat ik zelf zou kunnen vergoeden als het nodig is (fiets bijvoorbeeld) verzeker ik niet. Dat soort verzekeringen drijven je maandlasten enorm omhoog. Wij zetten dan liever zelf wat geld opzij voor mocht het nodig zijn.
  Je schreef laatst over huren en weggegooid geld. Eigenlijk zie ik huren ook als een soort van verzekering. Bij kopen bestaat het bedrag wat je betaalt uit twee delen; rente (weggegooid geld) en aflossing. Aflossing blijft jouw geld, maar van jouw geld betaal je dan ook onderhoudskosten, opstalverzekering, extra belsting aan de gemeente. Bij huur betaal je een bedrag. Dat lijkt helemaal weggegooid geld (en is het deels ook, net zoals de rente op je hypotheek) maar je bent daarmee ook verzekerd. Voor bijvoorbeeld een nieuwe combiketel, een verstopt riool, volle dakgoten, nieuwe verf op je kozijnen, een nieuwe aardlekschakelaar, reparaties aan toilet, badkamer en keuken en dus die glasverzekering zit er ook bij in. Ik vraag me soms dus wel af of huren echt meer 'weggegooid geld' is dan kopen. Het geld dat je uitspaard aan reparaties, zou je op een spaarrekening kunnen zetten, zodat je (net zoals bij een koophuis) over heel wat jaren een leuk bedrag over houdt.

  • Mijn verzekeringen:
   Inboedelverzekering
   Opstalverzekering voor huis
   Glasverzekering
   Aansprakelijkheidsverzekering
   Ziektekostenverzekering
   Levensverzekering - voor het leven-deel van de hypotheek
   Hebben jullie geen opstalverzekering voor jullie huis? Ik heb geen fietsverzekering meer, de fiets is te oud en ik heb de verzekering niet verlengd. Ik heb geen auto en geen man, dus ook hiervoor geen verzekeringen nodig.
   Ik heb een pensioen bij het ABP, noem je dat een pensioenverzekering? Of is een pensioenverzekering iets voor zelfstandigen?

  • Daar zeg je me wat Zuinigaan! Ik ga het nakijken van die opstalverzekering!

   De fietsverzekeringen hebben we genomen dat de gloednieuwe fiets van onze oudste zoon werd gestolen. Daar zijn we toen zo van geschrokken dat we uit angst die fietsverzekeringen hebben genomen.

 3. Opstal. en inboedelverzekering
  Autoverzekering
  Ziektekostenverzekering
  Aansprakelijkheidsverzekeing

  Goed uitgekiend welke firma het beste pakket voor de laagste prijs aanbiedt(bood) zodat we relatief weinig geld uitgeven aan verzekeren!

 4. Ik heb geen glasverzekering, fietsverzekering of pensioenverzekering. Deze dingen kunnen wij zelf verzorgen of dragen als het nodig is. Ook al heb ik een hele dure fiets, de verzekering is duur en ik zet liever maandelijks geld weg. Zelfde geld voor een pensioenverzekering, ik spaar liever zelf.

 5. Ik ga het niet in detail op internet zetten, maar ik heb niet de helft aan verzekeringen als boven genoemd.

  Waar ik me al jaren aan erger is dat ik 2 glasverzekeringen heb.
  De ene zit bij mijn inboedelverzekering verplicht in.
  De tweede zit bij mijn huur in begrepen.

 6. ik heb een zorg, inboedel en aansprakelijkheidsverzekering, maar heb bijjvoorbeeld een hele lage inboedelverzerking, want die betalen in de meeste gevallen alleen dagwaarde uit in geval van brand, schade of diefstal en de meeste van mijn spullen zijn 2e hands of al jaren oud en ik kan beter zelf sparen voor dit soort noodgevallen dan een dure verzekering afsluiten die alleen dagwaarde uitkeert ,want met dat bedrag kan ik waarschijnlijk niet veel nieuws kopen en de kans dat er iets gebeurt is wel aanwezig ,maar toch ook weer niet erg groot, ik ben nu 50 en heb nog nooit iets via de verzekering uit gekeerd gekregen.

 7. Ik heb 1, 2, 3, 4 en 6. Verder een doorlopende reisverzekering en een opstalverzekering. Vergeet je die niet. Jullie hebben toch een koopwoning. Dan heb je toch ook een opstalverzekering mag ik hopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder