Reacties

Spijkerbroek huren — 22 reacties

 1. Ik denk dat ik het op een gegeven moment erg ingewikkeld zou vinden om veel dingen te huren. Je moet dan betalingen en contracten bijhouden. Ik heb in dit geval liever een eenmalig contact (he, ik koop van jou deze leuke spijkerbroek voor 50 euro, en daarna loop ik de winkel uit en heb ik niets meer met je te maken) dan een maandelijkse betaling.

 2. De kringloopwinkels hangen vol met spijkerbroeken in alle soorten en maten. Het is even zoeken en je hebt er tijd voor nodig maar je kan zo goed en goedkoop meer broeken afwisselen. En als hij na paarkeer dragen toch niet 100% niet bevalt gaat hij weer terug en is er iemand anders wel blij mee.

  Nee huren lijkt mij niks, verhoogt ook weer je vaste lasten per maand.

 3. Het is wel duur he?
  Wat betreft hueren en kopen,zo ben ik ook opgevoed maar met de huidige ellende op de koopmarkt gaat dat allang niet meer op.
  Wij huren ,heerlijk,geen schulden,geen hypotheekaftrek die ophoudt,tijd,geld en energie over want als de verwarmingsketel kapot gaat wordt er een nieuwe geplaatst enz.

  We hebben gespaard voor de oude dag ,hebben een heerlijk groot huis met grote tuin en garage en zitten niet vast op een plek.(we wonen niet scheef en hebben geen huursubsidie)

 4. Wel duur. Bij Jeans Center kun je er twee of 3 kopen voor die prijs. En jaren lang mee doen.
  En ... Met al die opties en voorwaarden met behoorlijk lange termijn (een jaar) , vraag ik me af of je werkelijk je geld terug krijgt als het zover is. Dan zijn de regels niet meer geldig. Maar ze hebben wel je geld binnen.
  Ik haat op afbetaling betalen. Als !! Ik het geld niet heb, zou ik het ook niet kopen. Het is net als schuld, Nee, dank u !!

  • Ik ben ook geen fan van op afbetaling betalen. Maar dat is hier niet het geval: dat maandelijkse bedrag wordt gezien als de huur die je betaalt. Maar ik weet wat je bedoelt. Ik heb zelf liever ook niet zo'n geldlek!

  • En trouwens vraag ik me af hoe "nieuw" is je gehuurde spijkerbroek ? (In het begin dus)
   En als je na een jaar, terug mag brengen ... Wordt ie dus opnieuw "verhuurd" ...
   Ik vind dus 80 euro voor een tweede hand (x keer tweedehands) dan heel erg duur. En laat dan het versleten, gaatjes en vlekken staan :-(
   En wat dan als je zelf kapot, erg kapot maakt en/of vlekken maakt? Wordt het contract dan gebroken en doei al je geld ... Pfff
   Ingewikkeld voor mij en gevaarlijk ...

 5. Een huis huren vind ik ergens veel 'normaler/ dan een spijkerbroek. Maar ja, ik koop mijn spijkerbroeken voor 35 euro met de juiste breedte- én lengtemaat, en houd dus geld over als ik twee spijkerbroeken koop in plaats van huur. Ik draag ze ook helemaal af, en dat duurt bij mij wel meer dan een jaar... ik blijf dus gewoon lekker kopen.

  Zoals Sterre al zegt, een huis kopen is lang niet meer zoveel beter als huren. Wij huren ook, want op alleen het salaris van mijn vriend kunnen we echt geen hypotheek krijgen. Maar dan ook: huizen worden sneller minder waard dan je aflost op je hypotheek tegenwoordig.

  • Ik heb helemaal geen idee van de prijzen van spijkerbroeken, omdat ik die nooit koop. Maar als je die voor 35 euro kunt kopen, dan is huren voor 80 euro inderdaad behoorlijk aan de prijs. Dan zou je het moeten doen vanuit ideële motieven.

   Ik blijf gewoon lekker mijn tweedehands Laura Ashley rokken kopen op eBay!

 6. je betaald niet alleen voor de broek,maar ook betaal je mee aan personeel, bedrijfspand, administratie er dergelijke, dat doe je natuurlijk ook als je een broek koopt ,maar dan is de broek van jou en kun je er mee doen wat je wilt, ook vraag ik me af wat er gebeurt als het bedrijf failliet gaat. nee ik koop zoveel mogelijk kleding in de kringloop en gooi kleding ook nooit weg, wat nog goed is maar ik om wat voor reden ook niet meer draag gaat het terug naar de kringloop of het goede doel, als het niet meer draagbaar is, kijk ik of ik er iets anders van kan maken en anders gaat het in de kleding container , dus ik gooi niets zomaar weg.

 7. Mjn broeken kosten gemiddeld een tientje en dan zijn ze meestal nog nieuw of bijna nieuw ook.
  Met de gemiddelde broek doe ik toch wel een paar jaar.
  En als er wat aan is maak ik hetzelf wel.
  Stel dat je voor elke losse knoop terug naar de winkel reizen moet of hem weer op moet sturen.
  Kost allemaal extra geld.

 8. Mijn (spijker)broeken zijn veel goedkoper, voor de prijs van 100 euro heb ik wel 2 of 3 broeken en ik doe er langer mee dan een jaar. Als ik ze niet meer wil gaan gaan ze naar de kledingbeurs van de kerk of in de zak van het Leger de Heils, dan krijgen die er nog wat voor.

  Het lijkt mij een ingewikkelde constructie om een broek te huren.

 9. Ik draag ook al jaren geen spijkerbroeken meer. maar als ik het wel zou doen, dan zou ik een spijkerbroek kopen. Ik ben 1.86m lang en ik denk niet dat ze een spijkerbroek in mijn lengtemaat verhuren...

  En wat betreft het huren of kopen van een huis: ik ben verknocht aan huren. Laatst was de kraan van mijn wasmachine kapot gegaan. Is gemaakt en betaald door de woningbouw. Geen hypotheek die als een molensteen om mijn nek hangt, hoef mij nooit geen zorgen te maken of ik het huis ooit wel weer verkocht krijg en als je geluk afhangt van of een stapel stenen wat een huis heet jouw bezit is ja of nee... Dan zoek ik het toch echt in wat anders.

  • nou ik vind de voordelen niet zo heel erg groot, want als er in mijn huis iets kapot is moet ik me flink inspannen om iets gerepareerd te krijgen , zo hebben ze het tuimelraam op de kamer van mijn dochter binnen 3 maanden 5 keer opgeknapt om tenslotte tot de conclusie te komen dat het toch echt vervangen moest worden, het slot van de schuurdeur is 4 keer gerepareerd om tenslotte toch maar de hele deur te vervangen.omdat hij echt verrot was, werd de leiding van een verwarming na veel zeuren pas gerepareerd ,terwijl hij toch echt lekte en als laatste werd een lekkage pas na 2 jaar af en toe oplappen pas echt goed verholpen. het huis is uit 1983 en er zijn echt dingen die nu niet meer te repareren zijn ,maar omdat het huis verkocht gaat worden als ik vertrek ooit, wil de woningbouw vereniging er eigenlijk geen geld meer insteken, ik zit met een naar gevoel op het volgende te wachten wat er kapot gaat, want het kost je elke keer veel ergernis en moeite om het verholpen te krijgen

 10. Ik heb het weleens overwogen om dit te doen, maar afgezien van hun korte lengtemaatjes, vind ik het te duur. En dan heb je pas 1 spijkerbroek, terwijl ik in mijn kast zo'n vijftien verschillende en superlekker zittende jeans heb liggen die ook allemaal afgedragen gaan worden. Ik heb met jeans zo'n beetje wat jij met die rokjes hebt;)
  Overigens ontvang je bij mudjeans wel altijd een ongedragen broek en gaan ze niet nog eens naar een nieuwe eigenaar!

  • Nee, wat ik er van begreep wordt een gedragen broek helemaal uit elkaar gehaald en opnieuw gebruikt. Voordeel is dat er dus geen nieuwe grondstoffen voor worden aangesproken.

 11. Het idee erachter is nobel, alleen komt de uitvoering nogal commercieel over. Ze kunnen ook gewoon zeggen dat je korting krijgt als je je oude spijkerbroek inlevert. Dan kunnen zij recyclen en hoeven wij niet te huren.

 12. Als ik ze nieuw op de rommelmarkt kan kopen voor 2 euro voel ik me veel rijker dan een broek huren en hier worden ze echt helemaal opgebruikt. Dus van terug brengen is dan geen sprake. Zit er ook een termijn aan? Ik heb het filmpje niet bekeken.

  • Het filmpje gaat over 'circulaire economie' niet over een spijkerbroek huren Johanna. Maar als je er tweedehands voor 2 euro een koopt, is dat volgens mij ook een vorm van circulaire economie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>