Reacties

Banken en bankstellen — 11 reacties

 1. Toch kom ik wel mensen tegen zonder bankstel
  Ouderen vinden het vaak lastig om er uit overeind te komen en kiezen dan voor hoge stoelen met leuning.

  Mijn opa en oma hadden er vroeger ook geen.
  Wat ik me herinner is een grote ronde tafel met stoelen eromheen waar mijn oma altijd aan zat.
  en een klein laag tafeltje met twee rookstoeltjes, waar mijn opa zat.

  Mijn andere opa had nog een zg nette kamer, waar je alleen op zondag in mocht en waar het in mijn herinnering heel donker was.
  De rest van de week zat ie in een smal achterkamertje aan een tafeltje.

  Ik vind banken vaak te laag voor mijn lange lijf.
  Dat heb ik bij mijn bank opgelost door de pootjes eraf te halen en er grote wielen (met rem) onder te zetten.
  Staat nog hartstikke hip ook.
  En het is erg handig met stofzuigen.
  Even de rem eraf en je rijdt de bank zo naar voren.

 2. Hoi,

  Wij hebben geen bank, wel een bankje zonder rug en arm leuningen. Verder hebben we zitzakken. Deels omdat we het zo prettig vinden, deels uit ruimte gebrek. Onze bank zou voor de verwarming moeten staan en dat vind ik zonde van de warmte, het bankje staat er nu ook voor maar die is niet zo hoog. Zitzakken kun je neerzetten zoals je wilt. Groot nadeel is dat je ze eigenlijk na een tijd moet bij vullen, ze zijn nu bij ons vrij plat. We hebben ook veel kussen(een aantal nog van onze oude bank).

  Groetjes Alice

  • Dit bankje is heerlijk om op te liggen, we hebben er wel eens een onverwachte logé op laten slapen. Hij staan met de smalle kant tegen de meer en met de lange kant tegen de vensterbank, als je wat kussens tegen de muur legt zit het heerlijk of kussens tegen de vensterbank dan kun je er met meer mensen op zitten. Ooit kochten we dit bankje voor bij de eettafel, maar daar is hij inmiddels niet meer handig door een andere indeling. Hij is ook erg geliefd bij onze hond, als we er niet zijn ligt zij er languit bovenop.

 3. Een bank is niet perse noodzakelijk. Thuis hadden we er eerst geen, die kwam pas later en dan was het ook maar 1 kleine. Zelf hebben we een hoekbank maar die opstelling heb ik veranderd naar 2 banken, een 3 zits met op het einde een hokker zodat het niet opvalt dat er geen leuning is en de andere heeft op het einde een bochtje dus daar is geen leuning nodig. Ik zou er nooit weer voor kiezen. Ben wel eens aan het kijken bij de kringloop en zag er laatst een hele mooie, helaas niet mijn kleur.

  • Ik zag laatst bij de Kringloop een prachtige bloemetjesbank! Ik had hem echt bijna gekocht. Maar de hoes leek een beetje te klein, en kroop bij de poten omhoog, en ze vroegen er toch nog 65 euro voor.

 4. Wij hebben twee hoekbanken, wij hebben heel veel ruimte hier. Een hoekbank namen we mee, en eentje stond hier nog. Maar ik moet toegeven dat we er bijna niet op zitten, wij zitten eigenlijk meestal in de keuken of achter de pc.

 5. Wij hadden een twee en 2,5 zitsbank. Die was nog van mijn vriend toen hij op zich zelf ging wonen en de 2-zits is vorig jaar weggegaan. We zaten er nooit op en voor de visite vonden we het niet nodig en we hadden toen meer ruimte voor zoonlief. En begin dit jaar is de 2,5 zitsbank ook weggegaan en hebben we er een 3-zits bank voor teruggekocht. Aangezien we vorig jaar er een dochter bij hebben gekregen leek ons geen bank niet handig maar we hoefden ook weer geen 2. Het beviel ons uitstekend en we hebben er een hocker bij gekocht die we gebruiken als onze voeten steun als we films of tv-serie kijken, aangezien we de salontafel ook weg hebben gedaan. Ook zo'n sta in het pad. Ons drinken zetten we op een klein vierkant bijzettafeltje. Ik wilde graag een hoekbank, maar die bleken toch wat te groot te zijn voor onze woonkamer en ik ben nu ook erg tevreden hoe het is geworden.

 6. Grootste probleem nu tijdens mijn verhuizing: WAAR vind ik een nieuwe, betaalbare, leuke én lekker zittende (en liggende) bank..... Ik krijg na jouw berichtje de neiging om stressdossier "bank"
  maar even te sluiten, en verder op zoek te gaan als ik wat meer tijd (en rust in mijn jeweetwel) heb....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder