Reacties

5 verrassende dingen die goedkoper zijn geworden — 29 reacties

 1. Sommige dingen zijn inderdaad goedkoper geworden. Toen ik jong was verstuurde ik een sms voor 27 cent.... wow, daar is flink op verdient. Ik denk alleen wel dat het leven duurder is geworden dan vroeger.

 2. Alle dingen die hij beschrijft, gaf ik geen gekd aan uit. Of de winkels zijn hier niet. Vliegreizen nog nooit gedaan. Wat mij steeds weer opvalt is als ik terug kijk naar dertig jaar geleden toen manlief en ik gingen trouwen. Dat de basisivoorzieningen goed betaalbaar waren, maar de luxe was duur. Een videorecorder kostte een maandsalaris. Dat weet ik nog goed omdat dat toen letterlijk mijn fulltime maandsalaris was.
  Ik vind groente en fruit erg duur geworden, behalve bananen. Die zijn de afgelopen jaren heel goedkoop.

  • Ik vind het interessant wat je schrijft over basisvoorzieningen die goed betaalbaar waren en luxe duur.

   Eigenlijk vind ik dat een heel goed principe!

 3. Whatsapp scheelt inderdaad enorm veel geld vegeleken met sms! Verder ben ik eigenlijk niet iemand die constant bonnetjes vergelijkt om te zien of iets duurder of goedjoper is geworden..

 4. Postzegels zijn in mijn beleving enorm duur geworden. Ik geloof dat je tegenwoordig 73 cent betaalt om een gewone kaart te versturen. Ik weet het niet zeker, ook omdat je op de postzegel niet meer kunt zien wat de waarde ervan is omdat er alleen maar een 1 op staat.
  Kleding van winkels die je noemt in het artikel zijn zeker niet duur. Maar je weet natuurlijk wel waardoor dat komt. Ik was gisteren in een gewone kledingzaak en dan zijn de prijzen toch wel wat gestegen.
  De benzine was even weer "niet zo duur", maar is ook langzaam weer aan het stijgen.
  Vandaar dat ik voor mijn blog altijd bezig ben om uit te zoeken hoe je simpel weg kunt voor niet teveel geld. Een uitdaging. Maar het kan.

 5. Zo, dat zijn nog eens grote verschillen zeg. Zeker bij de tv. Maar 10 jaar geleden zat ik nog op de middelbare school, dus daar heb ik weinig van meegekregen. Over 10 jaar eens kijken wat er in vergelijking met 2016 goedkoper is.

 6. Net als VeggieMo geef ik aan al deze dingen niks uit.
  Ik heb nog een tv mét kont, met een dvdspeler erbij.En wat dvd's die ik voral op rommelmarkten gekocht heb voor een prikkie.
  Kleding geef ikzelf wat meer aan uit, goede schoenen(altijd duur) kleding van wol en merinowol, van bedrijven die verantwoord met hun schapen omgaan en met het personeel. De rest haal ik tweedehands. Over een maand is hier weer gratis kledingruilbeurs met de buurt, dus ik ging net vandaag de kasten eens uitmesten en klaarleggen wat er weg kan om volgende maand weer aan te vullen. Alles met gesloten beurs, mooi toch?

  • Ik kan me voorstellen dat je dvd's overal spotgoedkoop kunt kopen inderdaad Greet. Omdat veel mensen Netflix kijken.

   En wat leuk dat er bij jou in de buurt een gratis kledingruilbeurs is zeg! Dat vind ik een goed initiatief.

 7. Het zijn de duurde dingen die goedkoper zijn geworden, wat natuurlijk alleen maar fijn is. Alleen doordat je deze uitgave niet dagelijks doet, valt het minder snelkoppeling dan boodschappen.

 8. Dat is waar wat je zegt. Sommige dingen is duur. Maar ook sommige dingen wat goedkoper. Kleding betreft kun je vaak uitverkoop kopen. Dat doe ik altijd. Wij gaan niet op vakantie. Want wij hebben konijn. Wij gaan gewoon dagje uit. Dan met korting met de trein. Zo kunnen voordelig zijn.

 9. De kosten voor gas, elektriciteit en water zijn de laatste jaren enorm gestegen. Het is eigenlijk niet de kostprijs voor de energie zelf maar de distributiekosten en de extra taksen die de prijsstijging veroorzaken.

  Zonnepanelen zijn de laatste jaren een stuk goedkoper geworden maar anderszijds zijn de premies op zonnepanelen en de uitbetaling van groencertificaten voor nieuwe installaties weggevallen.

  Postzegels zijn de laatste jaren veel duurder geworden. Gelukkig ben ik 'vooruitziend' geweest en heb enkele jaren geleden toen de postzegels met cijfer in omloop kwamen, 3 doosjes van 100 postzegels gekocht voor binnenlandse normale zendingen. Toen was het een grote uitgave : ik weet dat ik toen per doosje 59 euro betaalde dus 0.59 euro per postzegel maar als ik nu het tarief van een zegel nummer 1 zie, dan was het heel duidelijk een goede investering aangezien de zegels onbeperkt geldig blijven.

 10. Het is altijd fijn om te weten dat iets goedkoper is geworden. Qua kleding kun je je dan inderdaad afvragen in welke omstandigheden de kleding is gemaakt en of de kwaliteit goed is. Ik wil wel graag goedkoper kleding kopen, maar het liefste wel fatsoenlijke kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder