Reacties

46 nieuwe kledingstukken per jaar: kom jij daar aan? — 44 reacties

 1. Veeeer onder. Tegenwoordig. 46!! Echt veel.
  Maar die 173 kledingstukken... ik zal eens gaan tellen. Je inspireert me om weer eens een blogje te schrijven :)

 2. Ik zit er een eind onder met naar schatting maximaal 20 kledingstukken per jaar....

  Overigens heb ik ook vrijwel geen kledingstukken in de kast die ik niet draag en wordt de 173 (!!) bij lange niet gehaald.

  De truuk: alleen winkelen als ik wcht wat nodig heb, alleen kopen wat echt nodig / mooi / goed gemaakt / prettig zit. En jaarlijks checken of al die eisen ook nog kloppen. Alles wat ik niet graag (meer) draag gaat weg.

  • Dat is een goede vuistregel inderdaad. Sommige mensen hanteren ook de regel: als er 1 ding het huis in komt, moet er ook 1 ding uit. Twee dingen het huis in, twee dingen er uit etc.

 3. Zoveel heb ik er niet en ik koop niet veel zo'n 8 stuks op een jaar en daar zit dan wel eens een modegebonden stuk bij een shirt of zo maar ik draag mijn kleding heel lang veel jeans met een trui en in de zomer rokken die al wel een paar jaar oud zijn, toen ik jong was deed ik graag mee met de mode van hele korte rokjes en zo maar dat vind ik normaal op die leeftijd.

  • Op jongere leeftijd ben je vaak jezelf ook nog een beetje aan het uitvinden en aan het experimenteren met stijl en dergelijke. Niet voor niets is de Primark heel populair onder jongeren denk ik.

 4. Dat haal ik bij lange na niet. Ik doe wel heel lang met mijn kleding. Afgelopen week zag ik een foto van mezelf terwijl ik een shirt met lange mouwen droeg. Die foto is denk ik vijftien jaar oud en dat shirt had ik al tweedehands gekocht. Oude kleding is blijkbaar van betere kwaliteit en ik heb geen droger. Ik heb sterk de indruk dat kleding daar van slijt.
  Bedankt voor de tip van de hema. Ga ik daar volgend jaar kijken voor wat shirts. En laatst schreef ik dat ik nu online koop bij een duits bedrijf. Betere pasvorm en zo te zien goede kwaliteit.

  • Ben nog niet helemaal wakker, denk ik. Dat shirt van vijftien jaar geleden is nog steeds mijn favoriete shirt :-) Ik koop geen 42 kledingstukken per jaar. Of ik 173 kledingstukken heb? Geen idee, ik heb best wat liggen in de kast. Alleen heel weinig voor ‘net’. Aangezien ik het snel koud heb, heb ik denk ik ook meer kledingstukken nodig. Zo heb ik ‘gewoon’ warme truien en superwarme truien. En dan nog thermohemden. Allerlei soorten sokken: dun, voor in bed, dunne sportsokken, dikke sportsokken, gebreide wollen sokken....

 5. 46 kledingstukken per jaar kopen/maken, nee, daar kom ik beslist niet aan.
  Maar wat telt er mee bij die 173 stuks? Is dat alleen bovenkleding (broeken, rokken, shirts, truien, vesten, jasjes), of ook ondergoed, muts, sjaal, handschoenen enz? In beide gevallen kom ik trouwens niet aan 173 stuks. Mijn truien en vesten brei/haak ik zelf, en ik draag vrijwel alle kleding regelmatig (met uitzondering van kleding voor speciale gelegenheden).

 6. Ik ga daar ver overheen! Tenminste.. voor mijn gezin. Is die 46 per persoon of huishouden? Voor mezelf zit ik denk ik op ongeveer 15, mijn vriend nog onder de 10, maar wij zijn een gezin van 5 en met name voor mijn kinderen tikt het flink aan. Ze groeien, dus zomer en winter zijn vaak 2 verschillende maten, het jaar erop weer groter.. Veel van de kleding van mijn oudste zoon kan gelukkig naar zijn broertje. Ik koop veel 2e hands, omdat dat best leuke dingen zijn die er nog goed uit zien en ze hoeven toch relatief niet lang mee te gaan. Omdat het dan weinig kost, koop ik eigenlijk meer dan nodig is. Met name voor mijn dochter (8). Haar hobby is omkleden en als het aan haar ligt 6 keer per dag :D Maar denk aan ondergoed, sokken, leggings, maillots, hempjes.. tellen we die ook als kledingstukken? Dan denk ik dat ik die 46 voor haar alleen al haal!

 7. Ik denk dat ik de 46 wel haal! Niet omdat ik zo nodig wat nieuws aan wil hebben maar ik ben nogal verslaafd aan de kringloopwinkels en vind er bijna elke keer wel wat. Maar ik breng net zoveel weer terug, mijn kasten blijven dus op hetzelfde aantal ongeveer, ga ze niet tellen dat zou schrikken zijn. Alleen al aan schoenen heb ik er 12 voor de winter, op 1 na via MP.

  Ik hou van kleur en val altijd op streepjes.

 8. Ik ga zelden shoppen. Dat klinkt vreemd voor een vrouw van 32 jaar, maar ik hou er niet zo van. Kiezen, passen, nog eens kiezen, weer passen, .. Ik draag liever mijn kledij door dan dat ik elke week naar de winkel ga om iets nieuw. Ik heb het ook niet van thuis uit meegekregen om om de haverklap te gaan shoppen. Liever in een keten om een nieuwe broek, dan naar een merkenwinkel waar je stukken van mensen betaald voor hetzelfde. Dus, ik kom zeker niet aan die 46 kledingstukken per jaar ;)

 9. Welnee, zoveel kleren koop ik niet en heb ook niet zoveel in de kast. Ik vind de meeste kleren in de winkels niet mooi. Wat wel naar mijn smaak is, is te duur. Of niet verkrijgbaar in mijn maat.Ik doe jarenlang met kleren. Een paar maanden geleden had ik iets moois nodig voor een bruiloft. Ik heb toen mooie stof gekocht in de uitverkoop. Een professionele naaister heeft toen een echt mooie goed passende jurk gemaakt.Dat ga ik vaker doen, prijs in ongeveer dezelfde als in een goede winkel.En zo fijn, een perfecte halslijn, precies de goede lengte etc.

 10. Ik vrees dat ik de 46 afgelopen jaar wel heb gehaald en dat is dan ook de reden dat ik nu aan het minimaliseren ben geslagen en ik mezelf heb voorgenomen een jaar lang geen kleding meer te kopen. Ik heb namelijk echt wel genoeg :)

 11. Komt ik alleen ij mijn kinderen aan maar digroeien og dus dat heeft een andere reden. Ik zelf koop rond de 10 tot max 20 kledinstukken. Maar ik heb dan ook zeker geen 173 in de kast hangen. Daar heb ik ook geeen ruite voor.

 12. Ik koop ook niet zoveel kleding, eigenlijk doe ik heel lang met mijn kledingstukken. Zelf volg ik de mode niet mee en draag ik geen seizoensgebonden kleding. Een jurkje of rokje kan je leuk combineren met botjes en zwarte nylonkousen.

 13. Voor mijn doen heb ik dit jaar veel gekocht. Omdat ik nogal afgevallen ben had ik nieuwe broeken, nieuwe shirts en nieuw ondergoed nodig. 6 broeken (zomer en winter) 2 blouses, 5 t-shirts (lange en korte mouwen), 'n sweatvest, 10 onderbroeken en 5 beha's. Oja, ook nog 3 hemdjes. Andere jaren kocht ik hooguit 4 à 5 stuks bovenkleding en -indien nodig- een paar onderbroeken.

 14. Ik denk dat ik onder de 46 kledingstuks zit per jaar. Net heb ik ook een account gemaakt op United Wardrobe. Ik heb er nog niets op geplaatst omdat ik een weekendje bij mijn vriend ben maar ik denk dat ik dit wel ga doen. Zo is mijn kast wat leger. Misschien schrijf ik er wel een blogje over.

 15. Ik koop wat ik leuk vind, niet wie er al voor model speelt. Ik moet het tenslotte dragen, niet hij. Ik vraag me af hoeveel kledingstukken ik in de kast heb. Het zullen er vast geen 173. Mijn wintercollectie was zo goed als leeg.

 16. Ik kom niet aan 46 stuks, doch je koopt met sokken, kousen, panty's ondergoed, bh's, shirts snel meer dan je denkt!
  Ik heb zeker een aantal kleding stukken in de kast die ik nooit draag, hoef dan alleen in mijn kousenmandje en naar de stapel shirts te kijken!

 17. kleding kopen en maken was altijd een hobby, nu doe ik het op kleine schaal bij de kringloop, het kopen wel te verstaan. Ben heel blij met die mogelijkheid, zie haast altijd byzondere stukken, die bij mij passen. 20 stuks per jaar??....

 18. sinds ik af en toe wat shop bij de primark kom ik wel aan 46 hoor. Ik ben mijn kleding ook snel zat. Wat ik wel doe is kleding recyclen of vermaken, waardoor het er weer anders uitziet. Je kleding goed leren combineren zorgt er echt voor dat je een hoop minder nieuwe kleding nodig hebt.

 19. Prachtig vak dat marketing :) Ik doe er zelf hard aan mee en tuin er net zo snel in als ieder ander. Ik laat me zeker wel beinvloeden, maar ook weer niet. Mijn kledingstijl is maar voor een deel modeafhankelijk. En voor mijzelf kom ik dus niet aan dat aantal, wel als mijn kids mee reken. Dan kom ik schaamteloos ver overheen ben ik bang.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>