Reacties

10 Redenen om gezond te eten + bonusreden! — 48 reacties

 1. Ik eet zes avonden in de week een gezonde maaltijd en één avond in de week hoef ik van mezelf niet te koken en eten we een frietje. Ik vind gezond eten niet alleen belangrijk voor mijn gezondheid, maar ook voor die van mijn kinderen en ik heb daarnaast ook een voorbeeldfunctie voor hen.

  • Wij doen het hier hgetzelfde Mama Lifestyle. Zes dagen gezond, en op vrijdag maak ik een makkelijke pizza klaar. Hoewel de kinderen tegenwoordig dan soms zelf gaan koken : )

 2. Helaas snoep ik vooral veel op het moment. Het avondeten is 6 van de 7 avonden (redelijk) gezond. Patatje met mayonaise en pinda van de Bram Ladage gaat er altijd wel in hier. En de indische kipkluifjes van Kippie. Hmmm!

  • Dat klinkt ook wel heel lekker inderdaad Mary-Lou.

   Balen dat je op het moment veel snoept. Ik heb soms ook van die fases. En als je er eenmaal in zit is het lastig om weer uit het patroon te komen.

 3. Ik probeer altijd de 80/20% regel toe te passen. 80% gezond en 20% minder of niet gezond.
  En inderdaad na het hardlopen of het eten van een gezonde maaltijd voel ik me veel energieker.

  • Dat is een mooie regel! Na het hardlopen en gezond eten voel je je meestal veel prettiger dan na snoepen en bankhangen is ook mijn ervaring.

 4. Gisteren nog naar de MAC geweest en omdat ik niet kon kiezen heb ik lekker 2 hamburgers gegeten: MC chicken en MC kroket en nog een MC flurry na het was heerlijk!vanavond dan maar een lekkere salade maken ????

 5. Misschien dat ook je voorkeur voor eten (gezond eten) groeit naarmate je ouder wordt. Als 20er had ik echt geen probleem met ijsjes bijvoorbeeld. Maar ik neem nu alleen nog maar mini ijsjes, en lang niet zo vaak als vroeger. Sterker nog, ik had laatst een fijne mini magnum en ik werd er daarna gewoon misselijk van.
  Hamburgers hebben me nooit echt kunnen bekoren. Ik ben meer van de kipburger, en ik eet het tegenwoordig zonder saus (bij de BK kun je daar iig om vragen. Krijg je nog een verse ook.). Dat scheelt echt. Want het is niet het broodje of het vlees: het is de saus die erop zit die je pas echt nekt.
  Begrijp me niet verkeerd: ik eet echt niet supergezond. Maar je moet je op een moment afvragen of je het echt lekker vind. En een échte hamburger, zelf gegrild, met een bolletje, zonder saus (of okay: bbq saus met whisky ;) ) is gewoon lekkerder dan dat lapje van de MacD.

  • Daar heb je wel een goed punt Daenelia! Ik houd ook niet meer zo van ijs: ik vind het vaak te zoet. Dan vind ik het lekkerder om magere yoghurt met ananas te eten bijvoorbeeld.

   En ik maak mijn hamburgers tegenwoordig meestal zelf in de oven.

   Maar een Big Mac gaat er altijd nog wel in.

 6. Wij eten hier best gezond. Nog nooit meegemaakt dat ik helemaal geen verlangen meer had naar slecht voedsel, maar ik herken me wel in het feit dat je er minder behoefte aan hebt naarmate je gezonder eet. En andersom. Dus het is zaak je niet te vaak te laten verleiden.

 7. Wij eten hier ook gezond en natuurlijk gaan we ook weleens naar de Mac, dat hoort ook bij een gezonde levensstijl... ook eens ongezond. En dan smaakt het inderdaad heel lekker, als je elke dag een big mac eet, smaakt het op een gegeven moment niet meer denk ik ;)

  • Ik zou het bijna wel eens willen proberen Doortje: elke dag een Big Mac. Het lijkt me wel lekker, maar ik denk ook dat ik me dan heel vervelend en vadsig zou gaan voelen.

 8. Ik eet lang niet altijd gezond, maar sinds een aantal weken ben ik aan het Sonja Bakker'en en haar manier van eten bevalt me wel (wat meer regelmaat), maar ik eet ook gewoon een frietje met of een stuk taart op een verjaardag (je leeft maar 1 x :p). Liefs.x

 9. Bic Mac's.... Die doen mij nog steeds wel een beetje pijn hoor. Ook al eet ik ze al heel lang niet meer door voedsel allergieën en zou ik het nu ook niet meer willen eten. Ook van die heerlijke zoete fudge wil ik ergens nog wel ;)

  Maar ik merk wel dat je eigenlijk bijna alles ook wel gezonder kunt maken als je het zelf maakt. En Dat je smaak zich ook aanpast aan het gezonde eten.

  Soms trap ik nog in de valkuil van zoete dingen. En dan zijn dat bij mij wel natuurlijke zoete dingen maar toch is dat nog steeds niet goed voor me ;)

 10. McD komt er bij mij niet in, dat vind ik wel zó vies! Maar een patatje met mayo en een bamischijf of kroket... mmmm, heerlijk! Zo eens per twee weken doe ik dat.
  Verder is m'n basis wel gezond qua eten. Alleen ben ik wel een emo-eter en een zoetekauw, dus soms lopen de tussendoortjes wel uit de klauw.

  • Tussendoortjes zijn inderdaad berucht. Daar heb ik dan weer niet veel last van. Overdag kan ik overal prima afblijven. Bij mij komt de lekkere trek 's avonds als alles klaar is en ik niets meer hoef. Dan krijg ik zin in chips en chocola.

 11. Naar de Mac gaan we eigenlijk nooit! Mijn man en ik vinden het niet lekker en met een gezin is het ook best prijzig. Dan geef ik dat geld liever ergens anders aan uit! Verder eten we bijna iedere dag gezonde groenten. Alleen op zaterdag niet! Dan is het patatdag! Al jaren en dat pakt niemand ons af... Ik heb het eens niet gedaan omdat ik toen pannekoeken bakte maar het was toen meteen; waar is onze patat?!? En als er soms een dag is van weinig of geen groente zorg ik voor extra fruit zodat de vitamientjes (viezemientjes, zei mijn jongste ooit eens) toch binnenkomen!

  • Het ligt er ook wel aan wat je koopt. Wortels zijn bijvoorbeeld wel goedkoper dan patat. En zuurkool ook. Ik koop mijn groente en fruit graag bij de Lidl. Die winnen ook steeds die prijs voor onbespoten groentes.

 12. Ik zal wel een uitzondering zijn maar ik vind eten van MacD vies!
  Ik kook elke dag behalve zaterdag maar dan eten we broodjes vis, dus ook niet slecht.
  Zondag bak ik zelf friet maar wel met een grote salade erbij van sla, tomaat, zonnebloempitten, olijfolie, balsamicoazijn avocado en mozzarella.
  Maar lekkere uitzonderingen ken ik ook heel goed hoor!
  Ik ben gek op ribbelchips en moet me echt inhouden hiermee. Alleen op zaterdag dus. Rode wijn lust ik ook graag, net als chocola, kaasbroodjes, toastjes brie, kroketten, ragoutbroodjes, drop enz. enz.
  Als ik niet lekker ben grijp ik wel eens naar een blik soep.
  Je hebt helemaal gelijk om de voordelen van gezond eten te benoemen. Het heeft overal invloed op. De gulden middenweg is denk ik het beste.
  Ik drink niet meer dan 3 glazen wijn per week, snoep alleen in het weekend. Verder zo gezond mogelijk koken, weinig vlees en verzadigd vet, veel groente en fruit.
  Als je je af en toe iets gunt is het makkelijker vol te houden. Ook hebben wij het geluk dat we allebei groente en fruit lekker vinden, dat scheelt!

 13. Haha, de bonusreden vind ik erg leuk! Heel eerlijk, ik ben ook gek op McDonald's en patat! Alleen mijn billen zijn het daar niet zo mee eens ;-)

  Naast gezond eten boks ik ook nog twee keer in de week. Ik denk dat een combinatie van beide je de motivatie geeft om door te blijven gaan!

  • De sportschool is niet zo voor mij weggelegd en ben nogal snel uitgekeken op dat soort dingen. Boksen is iedere keer anders en afwisselend. De ideale sport als je het mij vraagt ;-) En daarnaast voel je je ook nog een stuk zelfverzekerder als je alleen op straat loopt!

   Ik heb een aantal filmpjes op mijn YouTube kanaal staan, mocht je het leuk vinden om te zien :-)

 14. Ik merkte toen ik veel minder suikers at, dat ik daar ook veel minder behoefte aan had. Op een gegeven moment mistte ik het niet eens meer. Ik had ook meer energie en voelde me fitter. Ik weet niet wat er fout is gegaan, maar nu snoep ik toch weer behoorlijk regelmatig.

  • Nou ben ik ook benieuwd wat er is gebeurd Margriet! Had je een feestje, waar je veel zoetigheid kreeg en was dat de trigger? Of was er een moeilijke periode in je leven waardoor je wat snoep pakte?

   Het is een intrigerend vraagstuk!

  • Dat schijnt te komen doordat ons lichaam nog op dezelfde manier is afgesteld als in de prehistorie. Daardoor hebben we die hang naar al dat lekkers...

 15. Ik eet sinds een week of drie bijna vegan. Ik neem alleen nog af en toe iets waar ei in zit. Met mijn glutenintolerantie en nog wat intoleranties kan ik niet alles helemaal plantaardig doen. Ik voel me hier zoveel beter bij. Lichter, meer energie. Ik geniet enorm van wat ik eet. Ik vind koken heel leuk, maar soms gaat er toch best veel tijd in zitten.
  Ik heb een paar nieuwe kookboeken gekocht. Zo leuk dat de vegan kookboeken nu zoveel rekening houden met glutenvrij en sojavrij. Met soja moet ik ook voorzichtig zijn.
  Iets eten bij de snackbar heb ik meer dan zes jaar niet gedaan. McDonalds heb ik nooit lekker gevonden. Kroketten en patat des te meer. Die eerste worden het niet meer, en ik maak alternatieve frietjes in de oven.
  Ik vind chips en borrelnootjes heel erg lekker, maar koop ze niet. De mannen geven er niet om en ik word er misselijk van. Maar als ik het in huis heb, kan ik er niet vanaf blijven.
  Snoepen doe ik zelden. Nu ik zo gezond eet, vind ik drop niet eens lekker meer.

 16. Ik heb een dag in de week een cheat day en dan eet ik alles waar ik op dat moment zin in heb. De rest van de week probeer ik zo gezond mogelijk te eten (wat niet altijd lukt but what the h*ll YOLO). Hardlopen is meer dan alleen hardlopen en dit doet mij wel heel erg goed en helpt mij ook gezond te eten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder