Mug cakes

mug cakes

Stel er komt onverwachts bezoek langs, en je hebt niks lekkers in huis! Dan kun je toch in een paar minuten een heerlijke mug cake opdienen! Een cake bakken was nog nooit zo makkelijk. Ik wist niet eens dat er zoiets bestond als een mug cake tot ik er over las in het gelijknamige boek Mug cakes van Lene Knudsen.

Mug cake: wat is het?

Eigenlijk is een mug cake een soort eenpersoonsgebakje. En het handige is dat je hem bakt en opdient in één en dezelfde mok. Je doet alle ingrediënten in de mok, roert de boel goed door en vervolgens zet je de mok in de magetron voor gemiddeld 2 minuten. Even nageren, en vervolgens eet je hem meteen op!

Mug cakes: in 2 minuten klaar in de magnetron

Wat een mug cake zo aantrekkelijk maakt is dat je ze maakt met vrij basic ingrediënten, en dat hij binnen een mum van tijd klaar is. De gemiddelde ingrediënten van een mug cake volgens Lene Knudsen zijn:

  • boter
  • ei
  • suiker
  • bloem
  • bakpoeder
  • slagroom

En hier kun je dan vervolgens allerlei variaties op maken.

Over het boek Mug cakes

Lene Knudsen is zo sympathiek geweest om haar recepten in te delen in recepten voor beginners, en recepten voor gevorderden! Dus als je niet zo handig bent in de keuken kun je het beste beginnen met een mug cake voor beginners. In totaal staan er zo'n 62 recepten voor mug cakes in dit boek.

Het is een makkelijk en handzaam boekje dat leuk is om te lezen en om te bekijken. Ik ben niet zo'n kok, maar de meeste ingrediënten heb ik wel in huis. Behalve dan de slagroom.

Wist  je dat je ook cake kunt bakken in een airfryer? Lees nu mijn post over Airfryer recepten!

Praktische informatie over het boek Mug cakes

Het boek Mug cakes is voor de vriendelijke prijs van 9,95 te koop bij bol.com. Ik denk dat het boek ook erg leuk is om cadeau te doen in combinatie met een mok met de ingrediënten voor een mug cake er bij in verpakt.

Wist je dat je cake kunt invriezen?

Een andere leuke activiteit voor cake is Cakepops maken!

Heb jij wel eens een mug cake gemaakt?

Vergelijkbare berichten

22 reacties

  1. Ow wat schattig! Ik heb ze nog niet eerder gezien. ( onder welke doos heb ik geleefd?) Wordt dit de nieuwste rage na de cupcakes? Liefs, Eva

  2. Ha lijkt me echt ontzettend leuk maar ik hem al meer dan 4 jaar geen magnetron meer :-) alleen daarvoor vind ik het wel jammer ;-)

  3. Ik heb dit al regelmatig gezien om welke.nl en volgens mij ook op pinterest. Nog nooit geprobeert. Denk altijd, doe ik een keer maar dan vergeet ik het weer... Of ik heb de goede ingredienten niet in huis.

  4. Yep! Ik kwam laatst eens een pakje kant en klare tegen bij de Xenos ( hoefde je alleen melk toe te voegen ) en die was heel erg lekker. Ben thuis ook aan het testen met verschillende recepten, maar die waren iets minder lekker. Bij de Xenos waren die pakjes volgens mij 99 cent per stuk, dus wel makkelijk om in huis te hebben voor onverwacht bezoek. Het is inderdaad binnen no-time klaar.

  5. Dit maak ik al jaren. Het recept heb ik van een low-carb dieet forum. Het heet daar MIM, Muffin in a minute. Daar wordt i.p.v. Bloem fijngemalen lijnzaad gebruikt of amandelmeel. Het is ook ideaal om mee te nemen als ontbijt voor onderwg of op het werk. Ik doe altijd 4 eetlepels fijngemalen lijnzaad, 1/2 theelepel bakpoeder, 1 ei, wat natrena naar smaak, 1 theelepel kaneel en 1 eetlepel crème fraîche. Klutsen en 2.10 min. In de magetron. Je kan ook een hartig broodje maken. Het is ideaal als brood of cake vervanger.
    Ol

  6. Ik heb het één keer gemaakt, en of ik nou pech had met een verkeerd recept weet ik niet, maar ik vond het echt zó vies! En het was een chocoladecakeje, dus dat zegt wel wat ;) Normaal gesproken is mijn motto: zelfs slechte chocola is lekker, want kom op, het is chocola! Maar nee... Die mugcake was niet aan mij besteed ;)

  7. Dit is idd wel een super tof cadeau-idee... Brengt me op ideeën haha!

    Het fenomeen kende ik al wel, maar ik heb er eerlijk gezegd nog nooit één gemaakt. Misschien toch maar een keer de stoute schoenen aantrekken en proberen :D

  8. Ik zag er een tijdje geleden een artikel over in een mamablad. Zo leuk en zo simpel, alhoewel ik me afvraag of het echt wat wordt. Ik heb het eerlijk gezegd nooit geprobeerd. Misschien toch maar eens doen.

  9. Zag er onlangs een recept van op een ander blog (ik geloof van mariimma), de versie met banaan, havermout, een ei en walnoten. Wij vonden het erg lekker en ik ga het zeker vaker maken. Zal eens kijken of ik het boekje op de kop kan tikken, lijkt me leuk.

  10. Hoi Huisvlijt,
    Ik weet het niet zeker, en kan het ook niet vinden, maar was het op jouw blog gisteren of eergisteren. Het ging over een boek dat zich in twee tijdens afspeelt. Ben vergeten de naam te vermelden van het boek. Dom dom, Was dit bij jou?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.