Reacties

Zo maak je de overgang van vakantie naar school makkelijker! — 30 reacties

 1. Vooral nummer 1 en 9 vind ik heel belangrijk en doe ik zelf ook altijd. Ik vind het altijd lastig, die overgang van vakantie naar school, maar als ik eerder naar bed ga een eerder op sta komt het vaak wel goed.

 2. Ik doe eigenlijk alleen 1 bewust. De rest doe ik wanneer het voorkomt :)
  10 doen we zeker, nog even leuke dingen doen en genieten van de vrijheid!
  9 is hier een terugkerend fenomeen, hahaha.

 3. Heel herkenbaar! Wij doen de laatste week ook lekker rustig en de meiden moeten dan weer op tijd naar bed. Vandaag nog gezellig biwlen met ze en pizza eten en dan is het morgen weer zover. Maar eerst vanavond alles klaarleggen voor morgen, dat scheelt een hoop gestress in de ochtend ????

 4. Ik moet even terugdenken, hoe het bij mij destijds ging, inderdaad wat strakker met bedtijden, boeken kaften en alles klaarmaken voor school, maar niet zo intensief zoals jij beschrijft.

  Hoewel veel moeders blij schijnen te zijn als school weer begint, vond ik het altijd wat jammer, ik hield wel van het wat lossere leven...
  Niet voor niets vond ik kamperen zo leuk, het vrije leven, en gelukkig ook de kinderen ;)

  Voor de kinderen was het vermoedelijk wel prettig om weer op school te zijn, toch ook een belangrijk deel van hun leven en ze gingen graag naar school.
  Ik kan me tenminste geen gemopper herinneren.

  Groetjes Lily

 5. Wat ben je daar goed in. Ik luier lekker met het hele gezin nog een beetje aan tot die laatste vakantiedag. En dan denk ik O jee, wat moet ze aan? Waar is d'r schooltas eigenlijk? Enz... Zo'n moeder ben ik.

 6. Goed schema! Zo gaat het ongeveer bij mij ook, behalve 9 is inderdaad is een gebed zonder eind..geen idee hoe hij het voor mekaar krijgt? Haha gelukkig heb ik nog even..hier in Kuala lumpur (een Franse school) gaan ze pas 4 september..

 7. Goed schema! Wij hoeven hier zelf nog geen rekening mee te houden want de kleine meid wordt in november pas 2 jaar. Maar ik kan me voorstellen dat er veel is waar je even rekening mee moet houden.

  • Wauw, dat lijkt mij persoonlijk dan best pittig. Maar kennissen hier uit de buurt gingen ook de week voor school nog even op vakantie. Dus het kan natuurlijk best.

 8. Ik moet zeggen dat ik me niet meer kan herinneren dat mijn ouders me echt bewust voorbereidden op deze overgang. Het schoolspullen kopen deden we altijd wel, daar keek ik altijd zó naar uit!

 9. Ik heb wel een tip qua schriften. Ik gebruikte vroeger een multomap met tabbladen. Zo kon ik nooit mijn schriften vergeten en daarnaast hoef je aan het eind van het jaar geen halfvolle schriften weg te gooien. Gewoon een kleine tip ;)

 10. Handige tips. Hier dan geen kids, maar als juf raad ik zeker aan om alvast een weekje weer terug in het schoolritme te gaan zitten. Dit is zoveel fijner voor de kinderen. Ik merk nu dat de kinderen een beetje regelmaat kregen op school (als juf dan ;) ). Regels zijn daarentegen dan wel weer ver te zoeken, maar dat komt vanzelf. Ik heb in ieder geval geen slapende kindjes meer aan het eind van de dag ;) .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>