Reacties

Waarom het zo belangrijk is om je bed netjes te maken — 16 reacties

 1. Ik heb altijd geleerd dat het beter is voor het matras om te luchten, ipv het dekbed dicht te slaan. Als het goed weer (oftewel droog) is gaan de dekbedden nog wel eens het balkon (met afdakje - dat wel) op om te luchten. Maar als ik weg ga durf ik dat toch niet zo te laten hangen. Dan, en dus op de overige dagen, sla ik het dekbed in drieën op het voeteneind. De kussen schud ik even op en leg ik recht. We hebben een bankje in de slaapkamer en daar heeft was de neiging zich te verzamelen, dus die maak ik elke ochtend even leeg.

 2. Ik vouw de dekbedden op in harmonica model zodat bed goed kan luchten. (4 x gevouwen). Ram staat dag en nacht open.
  Als ik beneden kom...... hoera! Altijd een glanzende keuken. Sinds de tosti vretende pubers weg zijn, mijn kliekjes nasi niet meer in de pan vastgepakt zitten, geen ik een SHINING SINK van savonds laat tot de volgende dag.
  Ik mis de pubers gruwelijk, maar dit vergoedt veel.

 3. Wij hebben vormvaste kussens dus daar hoef ik niks aan te doen , al zet ik ze weleens verticaal om goed te luchten. Ik vouw het dekbed in drieen naar beneden naar het voeteneind en zo blijft het de hele dag liggen luchten. Gezonder en netjes genoeg. Ik houd wel van opgeruimde slaapkamers, dus liefst geen of weinig rondslingerend spul.

 4. Ik ben het absoluut met je eens dat het een simpele manier is om je het gevoel te geven dat je al lekker op gang bent. Bovendien vind ik het lekkerder om in een opgemaakt bed te gaan slapen.
  Maar inderdaad... eerst luchten. Ik sla de lakens en dekens terug als ik opsta en ga na het ontbijt - tijdens mijn ochtendrondje - nog even naar boven om het bed op te maken. Dan neem ik ook meteen de was mee (schone naar boven om op te ruimen en/of vuile naar beneden om te wassen), dus ik hoef er niet eens extra voor te lopen (wat ook niet erg is trouwens - goed voor de lijn ;-) )

  • Luchten is zeker belangrijk. Dat doe ik net als een aantal reageerders met de 'harmonica methode'. Maar ook dan oogt het bed keurig en opgemaakt vind ik.

 5. Deze had ik al gezien laatst. Altijd wel inspirerend om te zien. Ik heb zelf niet in het leger gezeten, maar de discipline om achter je kont op te ruimen, was netjes opvouwen en je bed opruimen zit er bij mij allemaal wel in ja haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder