Wife Swap: 2600,- per maand versus 250,- per maand

Wife Swap

Herinner jij je het programma Wife Swap?

Een aantal jaren geleden was er ook een Nederlandse versie te zien, onder de titel 'Jouw vrouw, mijn vrouw'.

Op Youtube vind je een aantal volledige afleveringen van Wife Swap.

De meeste zijn van Wife Swap uit Australië, maar dat mag de pret niet drukken!

Wife Swap

Voor wie Wife Swap niet kent, in dit programma wisselen twee vrouwen een week lang van huis en gezin. De eerste helft van de week moeten ze zich houden aan de regels en gewoontes van het gezin. Maar in de tweede helft mogen ze hun eigen regels invoeren!

Bij dit soort programma's zoeken ze altijd de meest extreme mensen bij elkaar. Dus bijvoorbeeld een moeder van een gezin waarin ze de teugels laten vieren, ruilt met een moeder die haar gezin met militaire precisie bestuurt!

Aan het eind van de week gaan de stellen met elkaar aan tafel zitten, en delen hun kijk op de dingen... Dat kan goed gaan, maar soms raken ze ook bijna slaags.

Hijgerige voice-over

En dit alles wordt nog versterkt door een hijgerige voice-over die dingen zegt als:

'Tonight, on Wife Swap. Two women. Worlds apart. A controlling mom of two. And a free spirited mom who spends every dollar on fun!'

Alles voor de kijkcijfers.

Hoe dan ook, zelfs al zie je als kijker natuurlijk ook wel dat de programmamakers het 'erom doen,' het zorgt toch voor leuke televisie.

Wife Swap aflevering 2 van seizoen 5

In aflevering 2 van seizoen 5 van de Australische Wife Swap ruilt control freak Panina met Kelly die een gat in haar hand heeft. Beide moeders zijn overtuigd van het nut van hun leefstijl. Opvallend vond ik het enorme verschil in maandelijkse uitgaven.

Panina besteedt per maand 250,- aan boodschappen en 'fun,' hoewel ze volgens mij nooit uitgaan. 250 Australische dollars komt neer op ± €152 per maand

Kelly besteedt per maand 2600,- aan boodschappen en uitjes.

Hoe komt Panina uit met 250,- Australische dollars = € 152 per maand?

Panina en haar man willen graag hypotheekvrij worden. Daarom bezuinigt Panina zoveel mogelijk op haar boodschappen. Dat doet ze op de volgende manieren:

  1. Goedkope merken kopen
  2. Aanbiedingen kopen.
  3. Coupons gebruiken voor korting.
  4. In grote hoeveelheden kopen.
  5. Ze doet maar 1 keer per maand alle boodschappen.
  6. Panina kookt maar 1 keer per maand. En dan kookt ze meteen voor de hele maand. Dit heet ook wel meal prepping. Al die maaltijden worden gelabeld en ingevroren.
  7. Elke week maakt ze samen met haar dochter 'sandwiches' klaar voor de hele week. Dat zijn twee witte boterhammen met ham en boter en dergelijke geloof ik. Ook die worden ingevroren, en elke dag pakken ze er eentje.

Bekijk de aflevering van Wife Swap met Panina hieronder

Wat is er leuk aan Life Swap

Wife Swap is leuk om te zien, omdat je een kijkje krijgt in het reilen en zeilen van andere gezinnen. Tegelijkertijd is het soms moeilijk om aan te zien... Zeker als de volwassenen blind zijn voor hun eigen fouten en verbeterpunten.... Bij sommige moeders denk ik echt:

'Die zou veel baat hebben bij therapie en wat meer zelfinzicht!'

Weigerachtige partners

Ook heel irritant vind ik altijd als de mannelijke partner weigert mee te werken, als de regels van de 'new mom' gelden. Dat vind ik ronduit flauw. Deze mevrouw heeft zich immers ook aan zijn regels gehouden. Ik vind het onsportief als je je dan niet eens een halve week kunt houden aan de nieuwe regels.

Het mooist vind ik het, als in de follow-up blijkt dat een gezin bepaalde dingen heeft veranderd/verbeterd.

Wife Swap kijken?

Je kunt Wife Swap gewoon gratis kijken op Youtube. Gewoon in de zoekbalk Wife Swap intypen, en voila! Er zijn zowel Australische als Amerikaanse afleveringen te vinden.

Kijktips

Als je van reality shows houdt, dan vind je Sister Wives wellicht ook leuk. En het Nederlandse B&B Vol Liefde! Ook Secret Eaters is leuk.

Similar Posts

5 Comments

  1. Ik weet niks deze programma. Wist niet ik ervan. Ik heb wel eens gehoord dat twee vrouwen andersom doet. Tijdelijk dan. Fijne week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.