Reacties

Verzekeren op leven en dood — 3 reacties

 1. Wij hebben een overlijdensrisicoverzekering ivm ons huis. En ik heb een uitvaartverzekering. Deze hebben mijn ouders voor mij afgesloten toen ik geboren ben. Ik vind het wel belangrijk dat er iets geregeld is. Als mijn man nu zou overlijden dan wil ik wel de rekeningen kunnen betalen. En andersom natuurlijk ook.

 2. Mijn vriend heeft destijds zo'n overlijdensverzekering en ook een levensverzekering afgesloten, omdat hij op uitzending ging (met defensie). Ik vind het wel goed, want je hoeft niet ineens van de hak op de tak je levensstijl te veranderen. Degene die overleden is, heeft er toch hard genoeg voor gewerkt! Ik moet er voor mezelf nog steeds een afsluiten, maar dat ga ik in mijn vakantie eens doen.

 3. Dat er bij een overlijdensrisicoverzekering ook een uitvaartverzekering in zit, is nieuw voor me. Dat had ik me niet zo gerealiseerd. Zouden wij dat ook hebben vraag ik me gelijk af?
  Wel hebben we voor alle gezinsleden een uitvaartverzekering. Een paar maand terug nog weer de uitvaartman gesproken of we nog wel gedekt zijn.
  Je moet wel rekenen op minstens 10.000 euro voor een begrafenis. Tenzij je in een juten zak onder de grond wilt, geen kaarten verstuurt, zodat er niemand komt en geen koffie en cake serveert....;-)

  Je kunt er voor sparen, dat is een heel redelijke optie. Maar dan moet je nog altijd een uitvaartvereniging/begeleider hebben die de uitvaart verzorgd. Vaak zijn het uitvaartverenigingen die ook de verzekeringen kopen.

  Voor onze kinderen hebben we ook een uitvaartverzekering afgesloten. Dat zie ik als een cadeau aan hen; wanneer zij ca. 30-35 jaar zijn (DV) hoeven zij geen premie meer te betalen. Wij begonnen pas premie te betalen toen we 30 waren...en wij zitten nu in de duurste jaren en waren we liever ook premievrij geweest...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>