Reacties

Verhuislijst: 30 taken voor een succesvolle verhuizing — 33 reacties

 1. Voor het verhuizen komt bij sommige mensen de periode van een huis kopen en je eigen huis verkopen. In die fase zitten mijn buren nu. Gisteren vergeleken we nog alle handelingen en regeltjes van nu en het gemak waarmee wij 38 jr geleden een huis kochten

 2. Het hele gedoe met de post lijkt me geloof ik nog het meest ingewikkeld op de lange termijn. Op de korte termijn, qua verhuizing zelf, lijkt me al dat inpakken en uitpakken behoorlijk stressvol. Ik wil heel graag verhuizen, maar de verhuizing zelf is niet iets waar ik naar uit zou kijken;).

 3. Hele fijne lijst dit. Staan zeker dingen op die handig zijn. Merken jullie ook dat het aan elkaar voorstellen na een verhuizing niet altijd meer gebeurd? Zo jammer, want het breekt een beetje het ijs :-)

 4. Er staan goede tips op het lijstje. Wbt de post, toen ik de datum wist waarop ik zou gaan verhuizen, heb ik van te voren al zoveel mogelijk om laten zetten zoals bv ook gas en elektra zodat dat door zou lopen.

 5. Moet er niet aan denken…maar het zit er toch aan te komen….het laatste en moeilijkste deel …van deze vreselijke scheiding….nooit gedacht…maar als ik maar wat leuks vind…en vooral op tijd….zo spannend…liefs van mij

 6. Ik kreeg vorig jaar jaar de kans op een andere woning en ben binnen 1 week verhuisd. Zonder lijstjes, had gelukkig al wel verhuisdozen gespaard, die kwamen goed van pas ;-))

 7. Ik ben echt vaak verhuisd en elke keer is het een chaos. Dat heeft niet alleen te maken met mijn voorbereiding, maar ook de omstandigheden. Handig deze lijst, al hoop ik hem voorlopig niet nodig te hebben!

 8. Ik had zelf een heel draaiboek gemaakt 😅 De laatste verhuizing is alweer lang geleden, zo'n twintig jaar. Maar ik ben heel blij dat we een verhuisbedrijf hebben ingehuurd. Inpakken deden we zelf, maar de hangkleding (we komen beide uit de modewereld, dus we hadden enorm veel kleding) werd perfect verhuisd (gewoon zo van de stang af in de verhuiswagen waar ook stangen hingen en in het nieuwe huis zo weer in de kast. Perfect!). Dat vind ik wel een goede tip. Net als de verzorging van de innerlijke mens. Van de verhuizers wel te verstaan. We maakten lekkere broodjes en haalden erna lekkers bij de snackbar. Wie goed doet goed ontmoet. Daar geloof ik in.

 9. Dan moet de gemeente het wel goed verwerken. Mijn ouders zijn recentelijk verhuist en de gemeente had dit niet goed verwerkt. Ze kwamen daar ruim 2 maanden later achter omdat een bepaald posstuk maar neit aan kwam

 10. Ik wou dat we eindelijk eens konden verhuizen naar een grotere woning! Maar het ziet er voorlopig nog somber uit vrees ik.. Zelf ben ik van de afdeling control freak, dus ik zou zeker met een planning/lijst werken en het liefst alle touwtjes zelf in handen houden.

 11. Ik weet het; het is raar. Maar ik ben dol op verhuizen! :-)
  Ik mis op de dag van de verhuizing koffie, broodjes en lekkers voor de verhuizers! Hoewel dat niet altijd nodig is. Ooit een verhuizing gehad naar vier hoog zonder lift. Een hele boel frisdrank en zo in huis gehaald. Maar de verhuizers wilden alleen thee. Met veel suiker. Ze hadden de suiker nodig, zeiden ze en ze dronken liever thee dan fris.

 12. Oooh deze checklist had ik moeten hebben voor ik ging verhuizen! Ik hoop nu nooit meer te verhuizen want vind dat een vervelend klusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder