Verhuislijst: 30 taken voor een succesvolle verhuizing

verhuislijst

De laatste keer dat mijn man en ik verhuisden, en een verhuislijst nodig hadden, was ongeveer twaalf jaar geleden. We verhuisden toen van de stad Doetinchem naar het platteland. De afstand naar ons  nieuwe huis was acht kilometer. Mijn man is voor de dag van de verhuizing diverse keren op en neer gereden om alvast een boel spullen over te huizen.

Omdat er vaak veel geregeld moet worden is een verhuislijst handig om bij te houden wat je allemaal moet doen. Pietjan kwam met onderstaande verhuislijst, die hij handig heeft verdeeld in zes verhuisfases.

Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing?

Verhuizen brengt veel stress met zich mee. Ook moet er veel geregeld worden rondom de verhuizing. Om met minder zorgen te verhuizen is een verhuislijst de ideaal oplossing. De verhuislijst zal ervoor zorgen dat u niks vergeet rondom de verhuizing, ook zal de periode een stuk minder stressvol zijn. Om u een handje te helpen zijn hieronder de belangrijkste punten opgesteld, zodat u niks zal vergeten in de verhuisperiode.

De verhuislijst is opgesteld in zes verschillende periodes tijdens het verhuisproces.

Verhuislijst: Twee maanden voor de verhuizing

 1. Een offerte aanvragen van een verhuisbedrijf
 2. Een verhuisbedrijf inhuren
 3. Verhuisdozen aanschaffen of huren
 4. Rekening houden met u energiecontract
 5. Rekening houden met u tv, internet en telefoon contract
 6. Uw adreswijziging doorgeven
 7. Uw nieuw huis opmeten (indien nodig is)
 8. Nieuwe woonartikelen kopen (indien nodig is)
 9. Het sorteren van je spullen, wat wilt u houden en wat mag weg?

Verhuislijst: Een maand voor de verhuizing

 1. Uw spullen die niet meegaan naar de nieuwe woning, verkopen of weggeven
 2. Eventueel een opslagruimte huren (indien nodig)
 3. Het aanschaffen van inpakmateriaal
 4. Een nieuw contract afsluiten voor de energie, telefoon, tv en internet (indien nodig)
 5. Informeer uw buren als u gaat verhuizen

Verhuislijst: Een week voor de verhuizing

 1. Uw spullen inpakken die je de aankomende tijd niet meer nodig hebt
 2. De verhuisdozen markeren, zodat je gemakkelijk alles kan terugvinden
 3. Controleren of alle voorzieningen zijn aangesloten, zoals: stroom, water en gas
 4. Het schoonmaken van uw nieuwe woning (Indien nodig is)

Verhuislijst: De dag voor de verhuizing

 1. Uw laatste spullen inpakken
 2. Eten kopen voor tijdens de dag van de verhuizing
 3. Uw wasmachine ontkoppelen
 4. Het grootste deel van uw oude woning schoonmaken;
 5. Een planning maken voor verhuisdag zelf

Verhuislijst: De dag van de verhuizing

 1. De verhuizers helpen waar nodig
 2. De meterstanden van uw oude en nieuwe huis noteren
 3. Laatste ruimtes in uw oude huis schoonmaken
 4. Uw oude huis goed controleren op achtergebleven spullen

De dag na de verhuizing

 1. U binnen vijf dagen aanmelden bij uw nieuwe gemeente;
 2. Voorstellen aan uw nieuwe buren
 3. Niet te vergeten, een housewarming organiseren!
 4. Controleren welke post er nog naar het oude adres word verzonden
 5. De gehuurde verhuisdozen terugbrengen (Indien nodig is).

Over Holland Movers

Verhuizen zonder dat u moet om kijken of alles goed gaat? Dat klinkt goed hè? Dan zit je bij Verhuisbedrijf Holland Movers op de juiste plek. Holland Movers is de expert in verhuizen in Nederland. Door de jarenlange kennis en ervaring weten zij, als het beste, hoe ze moeten omgaan met verhuizingen. Ook voor langere afstanden is verhuisbedrijf Holland Movers het ideale verhuisbedrijf. Als u bijvoorbeeld van Roermond gaat verhuizen naar Huizen is dit geen probleem voor de experts van Holland Movers.

Kortom, voor alles wat u zoekt rondom verhuizen, kunt u terecht bij Verhuisbedrijf Holland Movers.

Nawoord

Dankjewel Pietjan voor je verhuislijst. Een housewarming organiseren zou ik niet zo gauw doen ; )

Tip 9 bij Twee maanden voor de verhuizing vind ik wel heel goed. Verhuizen vind ik namelijk een perfecte aanleiding om jezelf eens even flink te ontdoen van allerlei overbodige zooi/ballast. Je wilt toch niet je nieuwe huis meteen weer volstouwen met dozen waar in je al jaren niet meer gekeken hebt.

Controleren welke post er nog naar het oude adres wordt gestuurd roept de vraag bij mij op: 'Hoe controleer je dat dan?' Sowieso maakten wij destijds gebruik van de PostNL verhuisservice. Die service houdt in dat ze je post doorsturen naar je nieuwe adres. Zo loop je geen belangrijke post mis.

N.B. Je (nieuwe) gemeente voert je adres door in de BPR: Basisregistratie Personen Register. Dat betekent dat belangrijke instanties automatisch je nieuwe adres krijgen. Die hoef je dus niet te berichten. Dat zijn onder andere: Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), onderwijsorganisaties, pensioenfonds, Sociale Verzekeringsbank (SVB), UWV, ziekenhuis en je zorgverzekeraar.

Verhuislijst van Funda

Hieronder een filmpje van Funda met hun verhuislijst! Er zitten goede aanvullingen bij voor Pietjans verhuislijst.

Wat vind jij van Pietjans verhuislijst? Welke punten mis je nog? Welke vind je overbodig?

Vergelijkbare berichten

33 reacties

 1. Voor het verhuizen komt bij sommige mensen de periode van een huis kopen en je eigen huis verkopen. In die fase zitten mijn buren nu. Gisteren vergeleken we nog alle handelingen en regeltjes van nu en het gemak waarmee wij 38 jr geleden een huis kochten

 2. Het hele gedoe met de post lijkt me geloof ik nog het meest ingewikkeld op de lange termijn. Op de korte termijn, qua verhuizing zelf, lijkt me al dat inpakken en uitpakken behoorlijk stressvol. Ik wil heel graag verhuizen, maar de verhuizing zelf is niet iets waar ik naar uit zou kijken;).

 3. Handig dat er een PostNL service is voor als je gaat verhuizen. Het is zeker handig dat post wordt doorgestuurd. Mooi lijstje om mee te controleren wat je niet moet vergeten.

 4. Hele fijne lijst dit. Staan zeker dingen op die handig zijn. Merken jullie ook dat het aan elkaar voorstellen na een verhuizing niet altijd meer gebeurd? Zo jammer, want het breekt een beetje het ijs :-)

 5. Er staan goede tips op het lijstje. Wbt de post, toen ik de datum wist waarop ik zou gaan verhuizen, heb ik van te voren al zoveel mogelijk om laten zetten zoals bv ook gas en elektra zodat dat door zou lopen.

 6. Moet er niet aan denken…maar het zit er toch aan te komen….het laatste en moeilijkste deel …van deze vreselijke scheiding….nooit gedacht…maar als ik maar wat leuks vind…en vooral op tijd….zo spannend…liefs van mij

 7. Ik kreeg vorig jaar jaar de kans op een andere woning en ben binnen 1 week verhuisd. Zonder lijstjes, had gelukkig al wel verhuisdozen gespaard, die kwamen goed van pas ;-))

 8. Ik ben echt vaak verhuisd en elke keer is het een chaos. Dat heeft niet alleen te maken met mijn voorbereiding, maar ook de omstandigheden. Handig deze lijst, al hoop ik hem voorlopig niet nodig te hebben!

 9. Ik had zelf een heel draaiboek gemaakt 😅 De laatste verhuizing is alweer lang geleden, zo'n twintig jaar. Maar ik ben heel blij dat we een verhuisbedrijf hebben ingehuurd. Inpakken deden we zelf, maar de hangkleding (we komen beide uit de modewereld, dus we hadden enorm veel kleding) werd perfect verhuisd (gewoon zo van de stang af in de verhuiswagen waar ook stangen hingen en in het nieuwe huis zo weer in de kast. Perfect!). Dat vind ik wel een goede tip. Net als de verzorging van de innerlijke mens. Van de verhuizers wel te verstaan. We maakten lekkere broodjes en haalden erna lekkers bij de snackbar. Wie goed doet goed ontmoet. Daar geloof ik in.

 10. Dan moet de gemeente het wel goed verwerken. Mijn ouders zijn recentelijk verhuist en de gemeente had dit niet goed verwerkt. Ze kwamen daar ruim 2 maanden later achter omdat een bepaald posstuk maar neit aan kwam

 11. Ik wou dat we eindelijk eens konden verhuizen naar een grotere woning! Maar het ziet er voorlopig nog somber uit vrees ik.. Zelf ben ik van de afdeling control freak, dus ik zou zeker met een planning/lijst werken en het liefst alle touwtjes zelf in handen houden.

 12. Ik weet het; het is raar. Maar ik ben dol op verhuizen! :-)
  Ik mis op de dag van de verhuizing koffie, broodjes en lekkers voor de verhuizers! Hoewel dat niet altijd nodig is. Ooit een verhuizing gehad naar vier hoog zonder lift. Een hele boel frisdrank en zo in huis gehaald. Maar de verhuizers wilden alleen thee. Met veel suiker. Ze hadden de suiker nodig, zeiden ze en ze dronken liever thee dan fris.

 13. Oooh deze checklist had ik moeten hebben voor ik ging verhuizen! Ik hoop nu nooit meer te verhuizen want vind dat een vervelend klusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.