Reacties

Tips om je schoenen mooi te houden — 37 reacties

 1. Zelf koop ik uitsluitend leren schoenen. Als je die goed onderhoudt, dan kunnen ze wel 10 jaar meegaan! Als het om schoenen gaat, dan kun je dus beter ietsjes meer geld uitgeven aan een paar echt mooie leren schoenen, dan aan plastic of kunststof schoenen die al bijna net zo veel kosten, maar die je na één seizoen al weer in de prullenbak kunt gooien én die ook nog eens ongezond zijn voor je voeten omdat ze onvoldoende ventileren.

  • Ik koop ook altijd leren schoenen. De enige uitzondering zijn de laarsjes van de Schoenenreus met de bloemen er op. Maar ik moet toegeven dat die eigenlijk best goed blijven en nog lekker zitten ook.

  • Iets waarin je hebt geïnvesteerd waardeer je vaak meer is de ervaring. Ik weet nog dat, tijdens de opleiding tot counsellor/coach we onze proefcliënten een bedrag moesten laten betalen om ze goed te motiveren!

 2. Ik heb teveel schoenen, pas al een hoop opgeruimd. Ik heb nog veel mooie hakken staan. Maar sinds ik kinderen heb draag ik ze nog zelden, alleen naar mijn werk. Het zit gewoon niet lekker. Dus zodra ik de auto weer in ga, gaan snel de ballerinas weer aan. En poetsen zou ik veel vaker moeten doen!

 3. Haha! Oeps! Nu heb ik al jaren en jaren geen schoenen gekocht maar ooit was ik best een beetje schoenenverslaafd.
  Dus ik heb zeker 5 paar sneakers (die draag ik altijd bij tussendoorweer en als ik in de zomer verder moet lopen), een paar birkenstock teenslippers, een paar goede wandelschoenen (zeker al 7 jaar oud maar zo goede kwaliteit dat ze ondanks veel dragen nog perfect zijn) voor langere stukken en echte hiking boots voor het serieuze werk. Dan nog wat pumps voor het podium en nette zwarte schoenen. En twee paar gevoerde sneakerlaarsjes voor de winter...
  Ik zou heel graag (diervriendelijke, dat wel!) "uggs" hebben maar helaas heb ik steunzooltjes dus dat gaat 'm niet worden.

  • Uggs bieden inderdaad nauwelijks steun.

   Wat moeten dat een goede schoenen zijn zeg, dat je er zeven jaar mee kunt doen en dat ze dan nog goed zijn! En wat is het verschil tussen wandel- en hiking schoenen?

  • Nou, zeker! Echt blij mee! Ze zitten ook zo heerlijk :)
   De wandelschoenen zijn laag en vrij soepel, gewoon voor in NL en eenvoudige wandelingen. De hiking boots zijn catagorie B en daarmee kun je dus heuvels in enzo of bossen met moeilijkere routes. Deze schoenen zijn hoger en waterdicht.

 4. Heel veel schoenen heb ik en de meeste via MP gekocht en van 2 merken. Van het ene merk kocht ik jaren geleden een paar slippers en daar bleken ook steunzolen in te kunnen, dus nu heb ik 4 paar ervan. Het andere merk kocht ik voor het eerst in de kringloop en het afgelopen jaar in verschillende kleuren en modellen via MP meer gekocht.
  Door voetproblemen wissel ik graag van schoenen.

  • Ideaal als je van een merk weet dat het goed voor je werkt en altijd past! Dat heb ik alleen met de rokken van Laura Ashley. En een beetje met laarzen van het merk Bronx.

 5. Ik heb best veel schoenen. Voor elke gelegenheid wel. Voor de zomer heb ik loafers gekocht van het merk Fifth Avenue (van haren, als dat reklame is en niet mag haal je het maar weg hoor).
  Deze schoenen zijn rond de 30 euro en zitten heerlijk. Ze zijn van nubuckleer. Ik heb ze in 2 kleuren zodat ze bij veel kleding passen. Ze zijn heel basic zonder strikjes, kwastjes, gespen o.i.d.
  Verder slippers, gympen (ecco)voor de zomer en voor de winter enkellaarsjes met en zonder hak. Hoge laarzen heb ik ook ooit gekocht. Hele mooie maar tot mijn schande draag ik ze bijna nooit omdat ze voor onder een rokje zijn. Hmmm van de winter toch maar weer eens aandoen.
  Trouwens, ik heb nog even naar je ballerina's gekeken en ik had het goed! De rechter ballerina's vond ik mooier omdat die gouden dingetjes er niet aanzitten en ik vond de kleur wat ingetogener.. Stijlvoller dus. :) Goeie keus!

  • Een mooie prijs voor echte leren schoenen Wilma! Van Haren heeft vaak leuke schoenen. Mijn jongste dochter slaagt er ook regelmatig, maar meestal gaan ze maar 1 seizoen mee bij haar.... Dat is dan weer jammer.

   Bedankt voor het compliment voor de ballerina's : )

 6. Ok vooruit: nette lage hakschoenen (werk) in zwart grijs lichtblauw en lichtbruin. Zwarte halfhoge laarsjes. Birckenstocks, pantoffels met zool, en wandelschoenen. Onlangs gekocht: sandalen met hakje.
  Ik heb ook nog twee paar die ik weg ga doen, want heb ik sinds aanschaf minder dan vier keer gedragen. Sportschoenen twijfel ik nog over (ik sport niet meer). Mijn man vindt dat ik een belachelijk groot aantal paren heb.

  De meeste schoenen heb ik al +5 jaar en zijn meerdere malen verzoold en verhakt. Ik koop zo nu en dan iets bij zodat ik niet alles in 1 keer hoef te vervangen.

  Tip voor wassen van linnen schoenen: doe het op een zonnige dag zoals nu, en steek de schoenen op een rotan stokje om in het zonnetje en in de wind te drogen. dat gaat sneller dan liggend.

 7. Ik denk dat ik acht paar schoenen heb. In huis loop ik meestal op Birkenstock slippers. Heb ook een paar sandalen van dat merk , die draag ik als ik ga wandelen in de zomer. Van het merk Ecco heb ik twee paar lage schoenen, lopen heerlijk.
  En dan nog voor voor netjes drie paar schoenen. Sandalen met (lage)hak, ballerina's met gaatjes en dichte instapschoenen. Oja, ook nog zwarte lak schoenen met sleehak en bruine halfhoge schoenen met veter. Best veel eigenlijk !
  Als je schoenen regelmatig poetst en inspuit tegen de regen dan blijven ze langer mooi !

  • Ik vind Birkenstock echt superlekker zitten, hoewel ik hun slippers niet kan verdragen tussen mijn tenen. Vandaar de lompe Arizona's.

   Je hebt een mooi genre aan schoenen als ik dat zo lees. Voor alles wat.

 8. Vroeger was ik schoenenverslaafd, ik heb een gigantische verzameling. Helaas zijn ze niet praktisch, want voor op kantoor. Ze zijn na jaren nog steeds mooi, want ik nam ze mee in een tasje en trok ze pas aan op mijn werk. Om op het werk te komen trok ik een paar praktische en makkelijke schoenen of laarzen aan.

  Tegenwoordig koop ik alleen kwalitatief goede schoenen in de uitverkoop als ik ze echt nodig heb.

 9. Haha oepsie. ik heb wel iets meer dan 8 paar schoenen (en met de verhuizing van afgelopen week heb ik er heeeel veel weg gedaan).

  Dus het regelmatig afwisselen van de schoenen is voor mij geen probleem ;)

 10. Ohja die regen vlekken heb ik ook ooit eens gehad. Sindsdien spuit ik alles zeer goed in.
  Uhm 8 paar red ik makkelijk... 1.pumps 2.ballarina's 3.ballarina's. 4.slippers 5.nog meer slippers 6.bruine enkellaarsjes 7.bruine hoge laarzen 8.zwarte laarzen 9.blauwe enkellaarsjes 10.beige enkellaarsjes 11.sandalen 12.convers... oh hemel! Ik moet maar eens gaan opruimen want ik vergeet er volgens mij :P

 11. Ik heb best wel wat paren schoenen, maar als het erop aan komt zijn het eigenlijk altijd dezelfde die ik aan trek. Mijn slippers of open schoenen met dit mooie weer, en op andere dagen mijn laarzen of een paar dichte schoenen. 4 paar schoenen in actief gebruik dus. En de rest draag ik eigenlijk (bijna) nooit (meer).

  • Ik merk ook dat ik vaak naar dezelfde schoenen grijp. Mijn Wolky's droeg ik eigenlijk ook nooit meer vanwege de hak, maar die zijn in ere hersteld door dansles : )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>