Stay Close op Netflix: typisch Harlan Coben. En dat is geen compliment!

stay close op Netflix

De serie Stay Close op Netflix is een typisch Harlan Coben verhaal.

Toen ik voor het eerst een boek van Harlan Coben las was ik onder de indruk van de manier waarop de beste man allerlei verschillende verhaallijnen in elkaar weefde, en met allerlei plot twists kwam.

Als lezer voelde ik me alsof ik de horlepiep danste: ik stond steeds op het verkeerde been.

Toen ik mij aan een tweede boek van Harlan Coben waagde, ontdekte ik dat hij hetzelfde kunstje herhaalde. Toen heb ik het boek in een hoek gegooid, want ik had geen zin in nog zo'n boek vol onbegrijpelijke verwikkelingen die je als lezer totaal niet ziet aankomen.

Eén keer was genoeg, dankjewel.

Toen ik zag dat de serie Stay Close van Harlan Coben was, wilde ik eerst dan ook niet kijken. Maar ik liet mij verleiden door allerlei positieve reviews met kreten als: 'Je kijkt Stay Close in 1 ruk uit!

Daar heb ik nu spijt van.

Maar toen ik er eenmaal aan begonnen was, wilde ik het ook afmaken.

Dus hieronder mijn review van Stay Close op Netflix.

Stay Close op Netflix: het verhaal

In Stay Close leren we de keurige huisvrouw en moeder Megan kennen. Ze leeft een typisch succesvol leventje met man en kinderen. Maar aangezien dit een Harlan Coben verhaal is, heeft Megan allerlei geheimen. En die geheimen komen één voor één uit, en bedreigen zo haar keurige bestaan.

Gooi daar nog verdwijningen van mannen bij, twee politiemensen die vroeger getrouwd waren, een ex-geliefde die Megan nooit is vergeten, een verlopen advocaat die aan de drug is maar nog wel goed is in zijn werk, een paar irritante pubers en voila.

Je hebt een ingewikkeld verhaal, met een stuk of 30 plotwendingen.

Oftewel een Harlan Coben roman.

Stay Close op Netflix

Het verhaal van Stay Close is op zich spannend en intrigerend. Als kijker vraag je je af wat er aan de hand is met al die verdwenen mannen. En wat ís het geheim van Megan? Elke aflevering eindigt bovendien met een cliffhanger, waardoor je inderdaad geneigd bent om verder te kijken.

Maar ik vond Stay Close toch vooral irritant.

Zo doen de personages regelmatig spannende ontdekkingen, die je vervolgens als kijker níét te zien krijg. Op een gegeven moment vond ik dat echt pesterig worden. Daarnaast vond ik Megan heel vervelend. Ik vond haar zelfingenomen, en egoïstisch. Ze is alleen maar bezig met haar eigen belangen, en lijkt niet te bekommeren om haar omgeving. Behalve dan om haar kinderen.

Trailer Stay Close op Netflix

Mijn conclusie over Stay Close op Netflix

Stay Close op Netflix is een spannend verhaal, dat best vakkundig verfilmd is. Als je houdt van thrillers met veel plot twists en kickass heroines, dan is deze serie wellicht best leuk!

Helemaal als je het leuk vindt om op het verkeerde been gezet te worden. In dat geval vind je de serie Safe op Netflix waarschijnlijk ook leuk. Die is ook gebaseerd op een verhaal van Harlan Coben. En 'Dexter' speelt er de hoofdrol in met een vreselijk Engels accent.

Maar ik vond er niks aan.

Op IMDb krijgt Stay Close een 7. Ik zou het een 6,3 geven.

Praktische informatie

Stay Close op Netflix bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer drie kwartier. Je kunt de serie zien op Netflix. Je kunt natuurlijk ook het boek lezen!

stay close op netflix

Kijktip

Ook met een twist, maar dan een goede, is de serie Behind her eyes op Netflix.

Similar Posts

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.