Sneeuw op komst! Ben jij er klaar voor?

sneeuw op komst

Er is een flink pak sneeuw op komst. Het KNMI geeft zelfs code oranje af voor morgen.

Zoals gewoonlijk sukkel ik ver achter de feiten aan, en hebben we dus geen schaatsen en dergelijke in huis. Maar een sneeuwschep hadden we nog wel. Hij is overduidelijk lang niet gebruikt, getuige de spinnenwebben die erop zitten maar we kunnen in ieder geval sneeuw scheppen!

sneeuwschep
De spinnenwebben staan op onze sneeuwschep!

Wat kun je verder doen om je voor te bereiden op de sneeuw en kou?

Hieronder een verzameling van tips en adviezen van experts.

 1. Zorg dat je voldoende voedingsmiddelen in huis hebt. Inclusief wc-papier ; )
 2. Stel de thermostaat ‘s nachts niet lager dan 15 graden.
 3. Blijf je huis goed ventileren ondanks de kou. Dat houdt de lucht gezond.
 4. 60% van de warmte verdwijnt via je hoofd. Ga je naar buiten? Doe dan een muts op.
 5. Door de kou kunnen je ogen droog worden, waardoor lenzen niet prettig zitten. Draag buiten liever een bril.
 6. Kleed je in laagjes net als een ui! Je wilt je ook niet té warm aankleden, want dan ga je zweten. Vandaar die laagjes: dan kun je wat uittrekken indien nodig.
 7. Draag thermokleding. Dat hoeft niet duur te zijn bij o.a. de Lidl.
 8. Doe ‘s nachts luiken of gordijnen dicht.
 9. Adem door je neus als je buiten bent.
 10. Eet gezond en beweeg voldoende.
 11. Hang vogelvoer op voor de vogeltjes.
 12. Strooizout is handig om in huis te hebben voor je oprit/tuinpad.

Gebruikte bronnen: o.a. RTL Nieuws, GGD, Survivopedia, Travelclinic, Lidl, Zeeman, Survival Run Bond

Hoe kijk jij naar de voorspellingen voor het winterse weer?

Similar Posts

26 Comments

 1. Schuiver en bezem staan klaar bij de achterdeur.
  Voorraad voldoende, want sinds Corona gaan we maar een keer per week naar de super. Groente die je wat langer kunt bewaren ligt goed koel in ons enkelsteens schuurtje.

 2. Op t laatste moment voor 5 euro een paar snowboots voor de peuter kunnen scoren in ons eigen dorp. Dat was handig! Verder gewoon binnen blijven, open haard aan en afwachten. Als ze het in Zwitserland kunnen, kunnen wij het ook!

 3. Ja hoor, ik ben er klaar voor. Niet dat ik daar iets voor heb gedaan. Ik ben nogal nuchter. Zie vanzelf die sneeuw vallen. En dan kijk ik het zo hard mogelijk weg, want bluuuuh, sneeuw vind ik stom.

 4. Helemaal klaar, huis schoon en gezellig, de prullenmand en het groenbakje geleegd in de respectievelijke kliko’s en de kattenbakken verschoond. Ik weet de kruiken te vinden en de antislip schoenen (van die spijkerdingen voor onder je schoen) voor als het erg koud mocht worden, of glad. En we hebben nog 8 kilo strooizout van 2012 of zo. Het stond ieder jaar op mijn lijstje voor de winter en omdat de garage een rotzooi was, had ik niet in de gaten dat de voorraad zo groeide. Maar dankzij corona is de garage aan de kant en liggen alle zakken strooizout bij elkaar en binnen handbereik.
  En wat ik leuk vind: het gaat in het nieuws eens even niet over vaccinaties. We kunnen het een paar dagen hebben over gevoelstemperatuur en schaatstochten op natuurijs. Even een paar dagen een gewone wereld.

 5. Ik kijk vooral juichend naar de voorspellingen! Ik ben zó blij dat ik mijn niet meer zo kleine Mickey straks de sneeuw in kan sturen. De slotontdooier binnen in huis leggen, antivries in de auto je bent er nog een paar vergeten. Mijn moonboots staan al bij de deur.

 6. Haha wat een sensatie hè. Hier eten en hout op voorraad. (Wel even aantekening voordeel houtkachel; je zit warm, je kunt erop koken en je hebt licht dus check!) Sneeuwschep check, zout over van 100 jaar geleden check. En verder hoeven we nergens heen.

 7. De komende dagen gaat het land uit zijn dak door de sneeuw, men droomt al van een Elfstedentocht.
  Ach men geniet en ik doe het ook een beetje mee.
  Verder heb ik geen werk aan de winter. Hans

 8. Ach, het kan vriezen of het kan dooien. Meestal is het minder erg dan ze voorspellen… Een sneeuwschep en voldoende zout hebben we ook. Verder ligt er altijd wel wat in de diepvries, komt die ook eens leeg…

 9. Oh laat maar komen hoor, ik hoef toch de deur niet uit! Eigenlijk wil ik liever lente, maar als het dan moet, dan ook maar goed. Een sneeuwschep hebben we, voldoende eten in huis ook en verder zien we wel.

 10. Hahaha ik ben benieuwd! T mag komen, als het maandag avond maar weg is, dan moet ik weer rijden en dat vind ik niet prettig met een auto van 16,5 meter!!

 11. Vol afgrijzen. Ik haat het. Echt. Intense diepe haat. Het is koud, het is onhandig en na een halve dag is er niks moois meer aan. En na de sneeuw komt de drab. Bah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.