Slim shoppen voor je kinderen

kinderjassenBijdrage van Kim.
Kim is 36 jaar en moeder van Maartje van 6 jaar en Stef van 8 jaar.

‘Hé, is dat shirt nu al te klein?’ hoor ik mezelf zeggen, als ik de oudste met toch wel erg korte mouwen zie staan. Ik weet zeker dat de vorige keer dat ze ’t aan had nog een shirt met lange mouwen was. ‘Voordat je het weet is ze groot’. ‘Ze groeien als kool’. Wijze woorden die ik een paar jaar geleden nog aanhoorde tijdens het kraambezoek, duiken achter elkaar op in mijn hoofd.

Kleding shoppen
Het hebben van kinderen is zeker meer dan een leuke en boeiende ‘hobby’, maar goedkoop is het niet. Telkens weer een nieuwe garderobe aanschaffen, wanneer de meetlat een paar centimeter extra aanwijst, brengt flinke kosten met zich mee. Met deze handige tips help ik je op weg om goedkoop nette kinderkleding te kopen.

Denk vooruit
Als het om jassen gaat graag gebruik van de uitverkoop. Denk niet dat alleen voordat het seizoen begint de rekken volhangen met leuke jongens- en meisjesjassen bij bijvoorbeeld V&D. Je kunt vaak ook je slag slaan tijdens de sale wanneer je alvast een leuke jas voor volgend jaar wilt.

Schrijf je gelijk ook in als ze een mailinglijst hebben, dan ben je als een van de eersten op de hoogte wanneer de uitverkoop start.

Slim combineren
Hartje winter of niet, T-shirts met korte mouwen kunnen altijd. Combineren is het magische woord. Bij zaken als HEMA en H&M koop je voordelig printloze longsleeves voor onder t-shirts. Een ruitjesoverhemd combineert ook heel stoer met een in kleur matchend T-shirt met tekstprint. Wanneer de temperaturen weer oplopen kunnen datzelfde t-shirt en overhemd ook zonder extra laag worden gedragen.

Bespaar op de juiste dingen
Ondergoed hoeft niet van een merk te zijn, sokken evenmin. Ga wel voor kwaliteit als je broeken koopt voor een kleine avonturier. Heb je helemaal geen zin meer in kapotte knieën? Investeer dan in een paar stoere Mad-monkeysbroeken, daarvan zijn de knieën onverslijtbaar én vuilafstotend.

Lees ook mijn post t-shirt bedrukken!

Similar Posts

6 Comments

  1. In de uitverkoop een winterjas kopen voor volgend jaar, daar ben ik een paar keer goed de mist mee ingegaan. Jas ruim op de groei gekocht maar de groei ging toch iets harder. Gevolg een spiksplinter nieuwe winterjas te klein in de kast. Er moet toch een winterjas komen dus een passende gekocht uiteindelijk was ik duurder uit dan wanneer ik gewoon een jas aan het begin van het seizoen had gekocht. Zelfde geldt voor truien, broeken, shirt etc. Ik doe het niet meer, het is bij mij te vaak misgegaan. Ik koop het pas als ze het echt nodig hebben.
    Ingrid

  2. kledingbeurzen te over bij ons in de omgeving, afgelopen week een jack en jones spijkerbroek gescoord voor €1.50.

  3. Slim shoppen met Mad Monkeys ???

    80 euro voor een broek weet je wel hoeveel kringloop broeken van kan kopen dan ben ik 2,50 euro kwijt per broek.

  4. Hier ook een opruiming-hopper :)
    Ook shop ik tijdens de klantenavond van ter stal -30% en tweedehandskledingwinkels (waar ik meteen de te klein geworden kleding weer in breng).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.