Reacties

Showrooming: doe jij het? — 27 reacties

 1. Nooit aan showrooming gedaan, maar ik ga wel naar de online sites van de grote winkels om daar te kopen. Ik hou helemaal niet van winkelen en om dan een hele middag te zoeken in de winkels en met lege handen en een vreselijk humeur thuis te komen vind ik vreselijk...
  De verzendkosten verdien je zo terug door geen benzine of parkeerkosten te hoeven betalen...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Ik doe het eerder andersom. Ik kijk op internet en probeer het dan in mijn eigen dorp te kopen als de prijs niet veel verschilt.
  Ik heb niet de energie om naar allemaal winkels te gaan en koop liefst zoveel mogelijk in ons eigen dorp om hier de economie te steunen.

 3. Ja, doe ik ook wel eens! Zeker omdat ik druk bezig ben om te sparen voor mijn Euroclix; maar ik heb geen zin in dat gedoe van terugsturen, dus ga ik eerst passen en daarna pas bestellen.

  Er is alleen 1 ding waarbij ik niet kan showroomen (en dat vind ik erg jammer). Dat is voor borstvoedingen-BHs! En heb inmiddels echt geen idee meer welke maat ik moet hebben, en heb nog nergens een gewone winkel gevonden waar ze dat merk hebben wat ik op het oog heb.... dus dat wordt toch even een flink aantal maten bestellen, ben ik bang!

  • Bh's zijn inderdaad lastig. Die moet je eigenlijk echt wel even passen. En dan nog vind ik het vaak een bezoeking!

   Wel lastig dat ze jouw merk nergens verkopen. Bieden ze nergens aan om ze voor je te bestellen?

 4. Grappig dat dit dus ook al een naam heeft, bij het woord showrooming dacht ik eerlijk gezegd eerst aan iets anders. Namelijk je huis(kamer) zo inrichten dat ook al heb je bv 7 kinderen en 5 honden, het er toch net zo uitziet als een showroom van de ehm meubelboulevard ( of vt-wonen). :-)

  • Dat dacht ik dus óók. Zo'n woonkamer waar je je niet meer in durft te bewegen. Met "stylistisch nonchalant neergelegde" politiek-correcte kranten en de juiste tijdschriften (natuurlijk lees jij geen roddelbladen en/of vrouwenbladen en al helemaal niet de Donald Duck). De warme deken (die eigenlijk altijd te klein is) ligt netjes op de prachtige (maar niet lekker zittende) designstoel, de 5 honden zijn van 'n topfokker met een stamboom waar je 10 kachels mee kunt warmstoken. De vloer is van o-zo-trendy beton en de kastjes van hergebruikt hout (waarvan m'n man = timmerman, zich altijd afvraagt, wanneer ze de kachel in mogen).
   Jep, daarom heb ik zo'n hekel aan die bladen.
   Maar "showrooming" doe ik eigenlijk nooit, of het moet zijn dat de winkel niet de juiste maat/kleur/model etc. etc. heeft.

  • Ja, het is niet echt een 'natuurlijke' naam voor 'ergens kijken, en elders kopen'! Showrooming roept inderdaad andere associaties op. Misschien kom het doordat het een Engels woord is?

   Je gebruikt 'echte' winkels als showroom voor informatie?

 5. Nooit aan gedacht om het zo te doen, maar als ik eenmaal iets gevonden heb naar mijn smaak, zal ik het sneller kopen als ik het in het echt voor me zie.

  • Dat heb ik vooral bij boeken. Die houd ik toch het liefst eerst in mijn handen. Alleen het plaatje zien bij bol.com is toch anders! Daarom ga ik zo graag naar de bieb: daar kan ik boeken uitgebreid bekijken, en meenemen wat ik wil dankzij mijn abonnement! Heerlijk.

 6. Ik vind het echt niet kunnen. Je betaalt in een winkel vaak iets meer, dat klopt, maar dat betaal je juist omdát er een winkel is waar je kunt passen, vragen kunt stellen, het product beet kunt houden.
  Al die voordelen nemen en dan toch lekker het zo goedkoop mogelijk op het net bestellen vind ik eigenlijk bijna stelen. En op die manier gaan steeds meer winkels failliet en dan kun je helemaal niets meer bekijken!

  Voor mij heeft het trouwens ook met service te maken. Als ik ergens fijn geholpen word ben ik veel eerder geneigd er iets te kopen. Dat kan soms zelfs in het groot: laatst wilde ik me oriënteren op een reis en ging eerst bij D reizen naar binnen, waar ik met veel moeite en een zuur gezicht wat folders kon meekrijgen.
  Bij Arke vervolgens, een week later, werden we super ontvangen, lekker kopje thee, alle informatie meteen beschikbaar, mevrouw-met-verstand-van-zaken voor onze neus. Met een reis onder de arm verlieten we de winkel!

  • Ik moet trouwens wel nuanceren: als je alleen iets gaat passen in een winkel (dus zonder dat het verder tijd kost van het personeel ed) om te kijken of het model je staat vind ik dat alweer iets heel anders dan als je uitgebreid vragen gaat stellen en informatie gaat inwinnen.

  • Fijn als je zo goed geholpen wordt! Dan voelt als klant veel prettiger. Zo iemand die je met een zuur gezicht en met moeite folders meegeeft begrijp ik niet zo goed. Waarom werk je daar dan?

  • Nou, inderdaad, dat vroeg ik me ook af, haha! Maar voor mij is wel duidelijk welk reisbureau ik in de toekomst bezoek ;)
   Ik hecht veel waarde aan een gezellige sfeer in de winkel én aan kennis over het product.

 7. ik doe net als Veggie mo ,ik kijk op het internet naar het artikel wat ik graag wil en bekijk daar de beoordelingen en ga dan gewoon in onze eigen stad op zoek naar het artikel dat als beste uit de bus komt,wel wacht ik tot er ergens een opruiming is zodat ik alsnog goedkoper uit ben dan via internet, ik vind het namelijk vreselijk dat je meestal een hele dag thuis moet zijn op de dag dat de bestelling komt ,want behalve bij Beter Bed , die als je dat vraagt rond een bepaalde tijd proberen te komen en waar je een dag van te voren kunt kijken wanneer ze ongeveer komen en je dan ook nog ongeveer 10 minuten van te voren bellen om te zeggen dat ze er aan komen. mijn dochter bestelde vorige week een pakketje dat door TNT bezorgd zou worden bij de flat van haar vriend waar ze toen was , ze zat dus de hele dag te wachten tot het kwam ,maar er kwam niets m toen ze ging informeren waar het pakketje was werd er verteld dat het pakketje om 17.51 u afgeleverd was, nou niet bij haar dus, de volgende dag kwamen de buren het pakketje brengen het was bij hen afgeleverd omdat ze niet thuis zou zijn geweest. huh? ook zou er een briefje in de brievenbus van de vriend van mijn dochter gestopt zijn met het bericht dat het pakketje bij de buren lag, nou nee ook dat was niet gebeurd en vanwege dit soort dingen hou ik niet van bestellen via internet.

  • Een zoon van mij woont ook in een appartement en als hij iets online bestelt dan laat hij het mij weten en dan wordt het hier thuis bezorgd. Hij werd voor slechte bezorging en zoekraken al gewaarschuwd door andere bewoners.

  • Dat is inderdaad lastig! De tijd waarin ze een pakketje kunnen bezorgen is altijd dermate ruim, dat het je dag behoorlijk kan belemmeren. Bij mij is dat niet zo'n punt, omdat ik vanuit huis werk, en meestal wel thuis ben. Maar als je een baan hebt, lijkt het me superlastig.

  • Dat ken ik, de werkende mensen die toch een pakketje laten komen...... Soms liggen er bij mij in de hal wel 3-4 pakketten van diverse werkende buren. Het is maar dat ik op goede voet leef met mijn buren dus ik pak alle pakketjes voor hun aan.

 8. Het ligt er aan wat het is.

  Ik koop zelden nieuwe kleding, maar als ik om kleding te passen naar de stad zou moeten reizen, vind ik het vrij onzinnig om het dan niet gelijk te kopen en ook nog eens porto te gaan betalen voor verzending.

  Maar er zijn dingen die ik niet mee kan nemen op de fiets of met openbaar vervoer.
  Dan ga ik toch wel even bij zo'n winkel kijken naar de kwaliteit en bestel het on line.
  (Denk bv aan een staand wasrek of opbergkratten of zo)

 9. Met grote dingen zoals witgoed heb ik dat wel gedaan maar ik probeer best veel dingen hier op het dorp te kopen om de lokale middenstand te steunen (al moet het verschil in prijzen niet te groot zijn natuurlijk)

 10. Hier doe ik ook niet aan, ken wel mensen die dit dus wel doen. Weet niet of mijn gevalletje er ook onder valt, maar ik was op zoek naar een vaatwasser en ik naar de winkel hier in het dorp. Daar koop ik altijd mijn witgoed en de service is uitstekend. Dus ik vragen naar de voors en tegens en wat de verschillen zijn etc. Zegt de verkoper opeens: kijk maar even op internet voor alle specificaties....Pardon!!! Ik sta hier toch met jou te praten?? Dus...ben ook zo zonder pardon de winkel uitgelopen en ben op kieskeurig beland en uiteindelijk 1 bij een webwinkel gekocht. Jammer dan voor hun, maar zo'n antwoord hoef ik niet weer....Man, moet je zien hoeveel geld ze al aan me verdiend hebben in de afgelopen jaren....Beetje jammer.

  • Dat vind ik een lakse verkoper zeg. Blijkbaar is hij te beroerd om je de juiste informatie te geven. Ik kan me voorstellen dat je daar toen niet meer gekocht hebt.

   Ik denk dat showrooming voor een groot deel voorkomen kan worden als 'echte' winkels goede service geven. Want dan ben je als klant echt wel geneigd het daar ook te kopen. Ik in ieder geval wel.

  • Ja, normaal gesproken is deze jongeman een hele aardige vent die echt alles uit de kast haalt om het product aan je te verkopen. Ik stond ook echt ff met mn oren te klapperen. Als het nu heel druk was op dat moment dat ie ook andere klanten te woord moest staan, maar ik was de enige!!
   Dit was voor het eerst dat ik via het web een witgoed apparaat heb besteld. Ik hou dr niet van, winkeliers moeten ook blijven bestaan vind ik. Ik zou het niet zo heel gauw doen iig.

 11. Nooit ervan gehoord. Nu weet ik wat het is, doe ik dat niet. Ik koop niets via internet.
  Partnerlief wel ... maar niet op die showrooming manier. Gewoon meteen via internet.
  Wat ik wel eens doe is ... eerst rond kijken, alleen kijken (dus niets passen). En als ik zover ben, ga ik dan naar de winkel en koop ik het.

 12. Ja daar doe ik ook aan. Tja sorry, het lukt me vaak om een product online goedkoper te vinden. kleding die bijvoorbeeld in de winkel van Mango nog niet in de aanbieding is kan dat al wel zijn bij Wehkamp of V&D of omgekeerd. Ik moet wel zeggen dat ik met schoenen vaker geluk heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder