|

Haarmasker voor luie dames

haarmasker‘Doe je wel eens een kuurtje? Of een haarmasker?’ vraagt de kapper mij geregeld. Maar mijn antwoord is altijd: ‘Nee. Ik vind het teveel gedoe.’ Eerst je haar wassen, en daarna dat spul er in. En dan moet je een kwartier wachten, en dan moet je het weer helemaal uitspoelen.

Maar nu heb ik een oplossing gevonden! Ik was mijn haar, smeer het haarmasker er in, en laat het gewoon de rest van de dag zitten. En de nacht. Pas de volgende ochtend als ik weer ga douchen spoel ik het uit. Zo weet ik één ding in ieder geval zeker: het heeft goed de kans gehad om in te trekken. En het maakt het aanbrengen van een masker veel minder werk. Ik heb dit nu twee zondagen gedaan, en ik ben erg tevreden. Eindelijk krijgt mijn haar de voeding die het zo nodig heeft, zonder dat ik er veel moeite voor hoef te doen.

Bij de Action kocht ik voor 2,95 een potje haarmasker van Wella. ‘Moisture’ staat er met grote letters op. Precies wat ik nodig heb.

Voorwaarde is wel dat je niet een druk sociaal leven hebt. Want ergens op bezoek gaan met haarmasker in je haar, is wellicht niet zo handig. Ik doe dit daarom altijd op zondag!

Gebruik jij haarmaskers? En zo ja, hoe vaak en welke?

Similar Posts

3 Comments

  1. Ik was mijn haar normaal met zuiveringszout en spoel het daarna uit met een azijnoplossing. Dat werkt prima. Mocht ik wat droog haar hebben, dan smeer ik er wat kokosolie in, meestal alleen in de punten. Werkt prima!

  2. Ik vraag me toch wel af wat het op deze manier gebruiken van een product dat (met reden) maar een kwartier in je haar mag, op de lange duur voor effect op je haarstructuur zal hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.