Sinterklaas komt aan in Doetinchem!

Schermafbeelding 2010 11 14 om 15.38.55
Sinterklaas is er maar druk mee! Op mysterieuze wijze komt hij op allerlei plekken tegelijkertijd aan, en zondag bezochten wij één van die plekken! De opkomst was maar matig, waarschijnlijk door het slechte weer. En hoewel er een podium was, waarop een meneer erg zijn best deed de boel te animeren, zat de sfeer er niet echt in.

Iedereen wekte de indruk alleen maar te verlangen naar de aankomst van Sinterklaas, zodat ze weer naar huis konden. Zoals gewoonlijk, liet de Sint op zich wachten, maar net toen het wel heel lang begon te duren hoorde ik de klanken van een fanfare!

En daar kwam Sint aan! Hij was wel erg klein, moet ik zeggen, dus hij was moeilijk te zien tussen de leden van de fanfare. Jan (13) bromde nog: ‘Hij is zeker gekrompen in de was.’ Maar hij was er tenminste! Ondanks de kou en regen overviel me een gevoel van prettige opwinding: wat is Sinterklaas toch een gezellig feest! Ik vond het leuk om te zien hoe de mensen van de fanfare zich in hun uniform met bijpassende helm hadden gehesen, om Sint een waardige intocht te geven.

En Piet had de middag van zijn leven toen hij met Sinterklaas op de foto kon!
Schermafbeelding+2010 11 14+om+15.37.57

 

 

 

Leestips

Similar Posts

8 Comments

 1. Alleen die in het eigen dorp bezoeken we. Daarna gaat Sint nog mee voor een feestje in een wijkgebouw en laat dat nou toevallig vlak bij ons zijn. Vorig jaar was het heel koud en zijn we alleen naar het wijkgebouw geweest.

 2. Het dreigde hier bijna in het water te vallen. Het regende hier gisteren zo erg dat dochter aangaf toch liever niet te gaan. Maar ineens liepen hier Zwarte pieten door de straat met Americo!! Toen bedacht dochter zich toch, even later was het droog (hoezee!) en zijn we alsnog gegaan. We hebben Sint en zijn gevolg niet meer van de boot zien komen maar waren precies op tijd voor de optocht en toen dochter een high-five kreeg van een piet was het helemaal feest. Minder druk dan voorgaande jaren maar juist daardoor bij ons supergezellig!

 3. Wij gaan normaal in ons geboortedorp waar onze ouders nog wonen. De intocht daar is aankomende zaterdag maar dan hebben wij ook een Sintfeest op mijn man zijn werk dus gaat de intocht niet doen.
  Het plan was afgelopen zaterdag in onze stad te gaan maar het judo-examen van onze zoon liep uit dus ook deze intocht hebben wij niet gezien.
  Geeft niets, hij ziet Sint op mijn man zijn werk, school en muziekles. Het komt dus wel goed met die lieve goede Sint.

 4. Liesje, je schrijft op de blog van Spaarvarkentje dat je mobiel permanent aan de oplader ligt.
  Dat kost GELD !!!!! (sluipverbruik)

  Groet, Bloem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.