Shoplog

shoplog

Op donderdagochtend fiets ik altijd 9 kilometer naar de stad, en vervolgens 9 kilometer terug.

Mijn donderdagmorgen

Mijn donderdagmorgen is een combinatie van sporten (fietsen), werk (bibliotheek) en iets leuks doen: koffie bij Bakker Bart en even langs een paar winkels.

Ik begin altijd met koffie bij Bakker Bart. Een kopje koffie is daar 2,- en het tweede kopje is gratis! Dus ik drink er altijd twee : )

Daarna ga ik naar de Hema. Daar kijk ik graag bij de kleding, en dwaal vervolgens af naar de schoolspullen en kantoorartikelen. Via de achteringang ga ik naar de Scapino, en vervolgens kijk ik graag bij de Xenos en Wibra. Daarna kijk ik soms nog even bij de boekhandel en de C&A en dan pak ik de fiets en ga naar de bibliotheek. Meestal ben ik daar om een uur of half elf klaar, en dan fiets ik weer naar huis.

Meestal koop ik niets, maar afgelopen week wel. En ik dacht: 'Laat ik ook eens zo'n shoplog maken!' Dus bij deze.

Shoplog

In de foto zie je mijn aankopen. Ik heb ze genummerd, en zal ze toelichten. Alles is van de Wibra behalve de arganolie.

 1. 3 flesjes argan huidolie van De Tuinen voor de prijs van 1. Ik betaalde 27,99 in plaats van 55,98. Behoorlijk duur zo'n flesje, maar het helpt echt tegen pluizig haar.
 2. Douchemuts van de Wibra. Ik had er laatst al 2 gekocht, maar ik heb er eentje aan mijn oudste dochter die naar Engeland ging meegeven. Een reserve is handig. Wist je dat er ook zoiets bestaat als een slaapmuts?!
 3. Mijn haar is al snel pluizig. Omdat cremespoeling maar matig hielp ben ik overgestapt op heuse maskers. Die gebruik ik als cremespoeling.
 4. Mijn man wordt altijd boos als ik met een mes een gaatje maak in een pot met groentes. Met dit ding kun je heel makkelijk het vacuum verbreken, zonder de deksel kapot te maken. Weer een relatiecrisis bezworen!
 5. Op het blog van Groentje Gezond schreef ze dat sudocrem haar huid veel goed had gedaan. Ik kocht dit potje voor mijn jongste dochter die soms wat vlekjes in haar gezicht heeft.
 6. Eh... dit was een impulsaankoop. Zakjes die je kunt dichtdoen. Gekocht met het vage idee dat het handig is als mijn neef Henk weer een varken slacht.
 7. De haakjes zijn om een handdoekje op te hangen in de wc. De laatste spijker viel spontaan uit de muur, en nu hangt er weer geen handdoekje. Hopelijk blijven deze haakjes wel zitten.

Samenvattend

De laatste jaren ben ik volgens mij veel minder geld gaan uitgeven. Maar soms is het toch wel erg leuk om dingen te kopen. In deze post een overzicht van 7 aankopen die ik deed op een donderdagmorgen in september!

Wat is jouw laatste aankoop?

Similar Posts

76 Comments

 1. Deze week bouwplastic gekocht om over mijn foliekasje te doen, het folie is aan het vergaan en ik overwinter er met succes mijn vorstgevoelige planten in.
  's Zomers ook leuk om planten in te kweken, dus ik wil het graag functioneel houden.

  (Her)Sluitbare zakjes met zo'n schuifje om makkelijk dicht te doen heb ik ook gekocht ;)

  Groetjes Lily

 2. Boeken waren mijn laatste aankoop :-) Over punt 4 op jouw lijstje. Ik heb een blikopener met een extra boogje (weet niet hoe ik het anders moet noemen) en daarmee kan ik ook bij de meeste potjes in het deksel een gaatje prikken als ze niet gewoon open willen.
  Gisteren had ik een potje zelf gemaakte jam in handen die niet open wilde. Dan pak ik de priem uit de gereedschapskist en een hamer. Potje jam zet ik op een handdoek op het aanrecht en dan met priem en hamer aan de slag. Lukt prima. En ik vind het erg leuk om te doen :D Op een of andere manier heb ik er ook zo'n lol in om loszittende deurklinken vast te zetten met een schroevendraaier en piepende scharnieren te smeren. Ergens zit er een techneut in mij ;-)

 3. ik sla altijd met de deksel tegen de rand van het aanrecht, meestal verbreek je daarmee het vacuum en kun je een potje makkelijk openen.

 4. Hahaha ik moest zo ontzettend lachen om het stukje over het gaatje met een mes in een deksel prikken. Daar kan mijn wederhelft ook zo slecht tegen, maar ik blijf het doen. Handige tip dus die tool. Thanks!

 5. De douchemuts is leuk. Ik zoek er nog een, niet voor onder de douche, maar voor de buitengymschoenen van mijn dochter. Die kan ze dan over de zolen heen doen en dan wordt haar tas niet vies. Ik ga dus van de week even naar de wibra!

 6. Mijn laatste aankoop is een smaragd. Daar heb ik met een hangertje een ketting van gemaakt. Goed voor verstand, verwerken van emoties en stress. Kan ik dus goed gebruiken haha :-)

 7. " Mijn man wordt altijd boos als ik met een mes een gaatje maak in een pot met groentes."

  Daar kan ik mij dan weer heel goed in verplaatsen. Ik heb een prachtige set Robert Herder keukenmessen waar ik lang voor heb moeten sparen. Ik ben er dan ook heel erg trots op. Daar mag niemand aankomen, zelfs niet om af te wassen. Mijn poetshulp presteerde het om met een officemesje van dit merk aanslag van iets te verwijderen, met als gevolg een omgebogen puntje. Dat is in mijn keuken dan ook heiligschennis. Ze heeft me beloofd om nooit meer aan mijn messen te komen.

 8. Leuk zo'n shoplog. Mijn laatste aankoop was gisteren een hele mooie tak mini appeltjes (Malus), puur als decoratie. Sudocreme staat bij ons ook in de badkamer, is overal goed voor. Ik gebruik het tegen schrale lippen en/of koortslip. Maar ook tijdens onze lange wandelingen om schuren te voorkomen;-)

 9. Bij Wibra hebben ze altijd toffe spulletjes, vind ik! Ik ga er altijd binnen met de gedachte dat ik niets nodig heb, maar kom er altijd met gevulde handen buiten.

 10. ik vind het zo knap als mensen kunnen sjoppen...ik geloof dat ik de enige vrouw op aarde ben, die binnen 20 minuten al weer naar huis wil...Hoelwe: vandaag ben ik met dochterlief naar op zoek gegaan naar een bank. Ze gaat binnenkort verhuizen en dat heb ik 2 uur volgehouden!

 11. Nou dit is de eerste shoplog die ik voorbij zie komen met aankopen die mij nuttig voorkomen. Zeg maar gewoon huishoudaankopen.
  Bin de meeste shoplogs vermoed ik dat die aankopen al snel ongebruikt óf in de kast óf naar de kringloop óf in de kliko belanden :-)

  1. Nou precies Ester! Daarom dacht ik ook: 'Laat ik er ook eens eentje maken!'
   Maar ik hoor al wel dat mijn aankopen eigenlijk te nuttig zijn om onder shoplog te vallen.

 12. Grappig, de omschrijving bij de zakjes! Maar je kan ze maar in huis hebben. Ga die arganolie toch eens proberen voor mijn peuter, zij heeft echt heel droog en krullend haar.

 13. Valt nog mee hoeveel aan impulsaankopen hebt gekocht. Mijn laatste aankopen waren een winterjas, broek en vest voor mijn oudste zoon en een broek voor de jongste. Die laatste was eigenlijk niet echt nodig, maar wel heel leuk en ik vind het helemaal prima dat hij voornamelijk kleding van zijn broer draagt nog, maar iets nieuws er tussen is ook wel leuk.

 14. Ik gebruik heel vaak ziplock zakjes. Mijn man neemt ze mee naar het werk met brood. Als ik wat heb gebakken kan het erin, vacuüm maken en invriezen. Extra paprika of andere groente kan er gesneden in in porties en dan in de vriezer. Ideaal.

 15. 3 kopjes koffie in de theetuin, waar ik 2x kwam en inschrijfgeld voor de wandeltocht.
  Vrijdag kocht ik groenten op de zorgboerderij annex landwinkel

 16. Zo kan ik ook ineens thuiskomen met van die kleine dingen die handig lijken en dat helemaal niet zijn. De dekselwipper blijkt een echt goed idee te zijn geweest: doet het hier in huis heel goed. Die gaatjes prikken werd ik zelf niet goed van, dus ik snap jouw man volkomen ;-)

  1. Die gaan aan de randjes uiteindelijk roesten en dat vind ik smerig in mijn eten. Niet als je meteen de inhoud opmaakt, natuurlijk. Dan ram ik er net zo hard een koksmes in, maar bij dingen die teruggezet en bewaard worden vind ik het gewoon niet fris.

 17. Leuke en bescheide shoplog! Pas maar op..straks krijg je de smaak te pakken zo hihi! Mijn laatste aankopen? Een boek, antifrizz olie (Frieda, heb ook vreslijk pluizig haar) en een sport top.

 18. Ha,, nog iemand die dezelfde types aankopen doet als ik,, als ik ga shoppen: Serieus, ik ben van de "oh,, dat lijkt me nuttig" en daarnaast heb ik wel een zwak voor boeken en cd's...
  En ja, van de "oh, dat lijkt me nuttig" word ik echt wel blij. ????

 19. Wat schrijf je leuk :)
  Mijn laatste aankoop is een boek die ik kon lezen tijdens de zomervakantie. Heb echt al een hele lange tijd niets meer gekocht eigenlijk..

 20. Leuk stukje. Mijn laatste aankoop...tjee, moet lang nadenken, ik weet het niet eens meer. Ik koop dus eigenlijk ook niet zo heel veel ;-) Ja, online een bikini voor de aanstaande reis. Telt dat ook?

 21. Ik vind het leuk je shoplog, leuk om eens bij anderen mee te kijken wat ze kopen:)
  Wij gebruiken sudocreme ook voor van alles en nog wat.
  Ik heb een paar leuke kaartjes gekocht, maar meer om te versturen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.